HISTÒRIC DE NOTÍCIES
CURS 2016-2017
BON ESTIU!

Tanquem la paradeta fins el proper dia 1 de setembre. A l'apartat de Documents de la web hi trobareu tota la informació necessària respecte recuperacions, recomanacions d'estiu i calendaris de recuperacions i inici de curs. . A l'apartat de Secretaria hi trobareu les informacions referents a la matrícula. També ja podeu consultar els Llibres de Text i el calendari d'inici de classes per al curs 2017-18. (Atenció: També hi trobareu la informació per realitzar el pagament del material específic de Cicles Formatius)

Intercanvi de CCFF a Kempten


Fòrum de Treballs de Recerca


FOTOS GRUPS 2016/2017


Art i Bellesa


JORNADA DE PORTES OBERTES POSTOBLIGATÒRIA - 11 DE MAIG


Escapada a Londres 2017: el reportatge


Èxit al Certamen de Lectura en veu alta 2017


Visita a Mauthausen


Participació a les proves Canguret

El proppassat 1 de març, alguns alumnes de 1r i 2n d'ESO van participar a les proves "Canguret" de matemàtiques. D'entre els més de 2000 alumnes participants, cal destacar el 17è lloc de la Iman Bouchikh i el 33è de la Júlia Portas, ambdues de 1r ESO C.


Participació al concurs de relat breu de Coca-Cola


Activitats amb alumnat i professorat de Grosetto


Visita a La Pedrera i el Saló de l'Ensenyament 2n BAT


JORNADA DE PORTES OBERTES - 20 DE MARÇ


EMPORDONESES 2017
El proppassat divendres 3 de març es va presentar a la Biblioteca Municipal de Figueres la vuitena edició del cicle expositiu i multidisciplinari Empordoneses, que com és habitual, aplegarà a un centenar d'artistes i durà a terme nombroses exposicions i activitats arreu de la comarca durant els propers mesos.Com cada any, hi haurà un fil conductor creatiu per a tots els participants que en aquesta edició, serà: "Smartphones, 10 anys"; el qual com el seu nom indica, vol fer reflexionar sobre la presència dels anomenats "telèfons intel·ligents", els quals van fer la seva aparició l'any 2007; i que des de llavors s'han convertit en un aparell indispensable en les nostres vides. Ja sigui per les possibilitats que ofereixen, la dependència que generen, la post-veritat que creen, el control al qual ens sotmeten, o la simple i pura atracció per l'objecte. La inauguració serà el proper divendres dia 10 de març a la Casa Empordà a les 19h.


Seguiment etapes UNIRAID 2017

Els nostres representants del CFGS d'Automoció al ral·li solidari "Uniraid" estan en plena aventura. Podem seguir el resum de les etapes en el següent enllaç.


Èxit a l'Olimpíada Matemàtica de la UDG


Escapada a Londres 3r ESO


Esquiada 1r / 2n d'ESO


Visita guiada al Teatre-Museu Dalí

El proppassat dimecres 15 de febrer, els alumnes de l'aula d'acollida van realitzar una visita guiada al Teatre-Museu Dalí.


Pràctica de Domòtica

L'alumna Cristina Puertollano (2n curs del CFGM d'Instal·lacions de Telecomunicacions) ens mostra una pràctica de domòtica que ha realitzat recentment.


Promoció del servei d'Assessorament i Reconeixement CF

Per tal de promocionar el Servei d'Assessorament i Reconeixement acadèmic de l'experiència laboral, la Corrdinació Territorial d'FP pretén difondre aquest servei i fer-lo arribar a totes les persones interessades. Podeu consultar tota la informació sobre el servei, les dades d'ús del servei a nivell de Catalunya i l'oferta del nostre centre.


Sortida a Empúries

El dimarts 7 de febrer, els alumnes de 1r i 2n de batxillerat que cursen tant matèries de l'àmbit científic com de l'humanístic (llengües clàssiques) van realizar una sortida a Empúries. Els de ciències varen fer un itinerari per la Duna d'Empúries que els va permetre treballar continguts relacionats amb la geologia, el paisatge i la biodiversitat de la zona. La resta d'alumnes van realizar l'activitat "La paraula en el vent: itineraris històrico-literaris a Empúries", activitat que combina la visita guiada a les ciutats grega i romana i al seu Museu, amb el recitat, per part de l'alumnat, de textos d'autors catalans o clàssics relacionats amb aquest jaciment.


Participació a la cantata UAP! 2017

El proppassat 2 de febrer vam participar a la cantata per la Pau UAP 2017! al Teatre Municipal de Girona.


Save the children 2017

Alguns alumnes de 1r i 2n d'ESO van participar, el proppassat dia 30 de gener, en la Cursa Solidària organitzada per l'escola Anicet de Pagès "Quilòmetres de solidaritat" promoguda pel projecte Save the Children. Aquest és el segon any que participem amb gran satisfacció en aquest projecte solidari amb els nostres companys mestres i alumnes de l'escola del barri de la Marca de l'Ham.


Participació a la cantata UAP! 2017

Els alumnes de música del centre participaran a la UAP 17! una Cantata dedicada a la Pau, que es realitzarà al Teatre Municipal de Girona, de l'1 al 4 de febrer. Hi cantaran un total de 1170 alumnes de 39 instituts de les comarques de Girona. Els beneficis de la Cantata aniran destinats a Intermón Oxfam i Càritas


Pastorets del Monturiol a La Cate


Sortida a Barcelona

El proppassat 13 de desembre alguns alumnes de 1r i 2n de Batxillerat van realitzar una sortida a Barcelona organitzada pel Departament de Socials. Van visitar la Fundació Miró i el Museu Nacional d'Art de Catalunya.


Presentació del taller del CFGM de Manteniment a les famílies

El proppassat dimarts 20 de desembre es va dur a terme una reunió amb alumnes i familíes del nou CFGM de Manteniment Electromecànic a les noves instal·lacions ubicades a l'antic Taller Guich de Figueres. Tot i que aquestes instal·lacions no estan encara acabades, l'equip directiu del centre va voler dur a terme aquesta reunió al taller per presentar a les famílies aquest espai que podran gaudir els nostres alumnes fruit del conveni entre el nostre centre, l'Ajuntament de Figueres i els empresaris de la ciutat.


Tallers d'animació aula acollida

El proppassat 13 de desembre els alumnes de l'Aula d'Acollida van realitzar una visita al Museu de l'Empordà on van participar en uns tallers d'animació.


Pessebre alternatiu

Els alumnes de 1r de Batxillerat, dins de la matèria de filosofia, han construït la seva particular idea de pessebre alternatiu.


Sortida al Parc de la Draga

El proppassat divendres 9 de desembre els alumnes de 1r d'ESO van fer la ja tradicional sortida promoguda pel Departament de Socials a La Draga (Banyoles) per dur a terme un seguit d'activitats relacionades amb la Prehistòria.


Gran QUINA al Monturiol !!!


Pastorets del Monturiol 2016-17


Participem a l' UNIRAID 2017

El proper mes de febrer arrenca una nova edició del raid solidari que travessa el desert de Marroc UNIRAID. Una aventura humana, esportiva i solidària per a estudiants d'entre 18 i 25 anys en què els alumnes del cicle formatiu de Grau Superior d'automoció de l'Institut Narcís Monturiol de Figueres hi estan treballant de ple.
Un dels requisits indispensables que presenta el projecte és la participació amb un cotxe de més de 20 anys d'antiguitat, la qual cosa pot presentar tot un conjunt de dificultats al llarg del recorregut. Per això, es demana una preparació prèvia i segura de cadascun dels vehicles que hi participen. Per aquesta raó, l'Institut Narcís Monturiol, que ha decidit participar en aquesta propera edició, està realitzant la preparació de dos cotxes -Opel Corsa i Seat Marbella- dins del projecte d'institut anomenat "Del Monturiol a les dunes", en el qual hi pretenen prendre part un grup d'alumnes del segon curs d'automoció. La preparació prèvia dels vehicles ha de permetre que cadascun dels equips aconsegueixi recórrer les set etapes que constitueixen l'aventura. Amb només una brúixola, un mapa i un cotxe de més de 20 anys d'antiguitat, els alumnes d'automoció de Figueres portaran la solidaritat i l'emprenedoria a terres africanes. UNIRAID impregna a tots els seus participants de responsabilitat, solidaritat i constància. (Redactora: Nayeli Martínez)

Vaga d'estudiants

El dijous 24 de novembre hi ha convocada, per part del Sindicat General d'Estudiants, una vaga general d'estudiants de secundària. En el nostre centre els grups que han entregat les sol·licituds dins el termini i que compleixen el requisit d'un 80% de vots favorables són: CAS A / B, 1r I 2n ESTÈTICA, 1r PERRUQUERIA, 1r i 2n ELECTROMECÀNICA, 2n ELECTRÒNICA i CAM. En aquests grups la no assistència a classe no es considerarà falta injustificada. La resta de grups del centre o no han presentat la sol·licitud o ho han fet sense complir tots els requisits que tenim escrits. Els grups de 1r i 2n INSTAL·LACIONS ELÈCTRIQUES, 1r BATXILLERAT, 2n SISTEMES I 2n AUTOMOCIÓ no han assolit el 80% requerit de participació en la vaga. No obstant això, els alumnes d'aquests grups poden exercir el seu dret individual a la vaga tot i no estar autoritzada per la direcció i el professorat afectat pot avançar matèria. La resta de grups del centre ha d'assistir a classe amb normalitat.

Llista de candidatures al consell escolar

Entre el 8 i el 30 de novembre es durà a terme el procés de renovació parcial del Consell Escolar del centre. Podeu consultar el calendari del procés i el model de presentació de candidatures. Els professionals dels centres i les famílies compartim un objectiu: l'èxit social i personal dels alumnes. Les decisions que es prenen al consell escolar són claus per al funcionament i la millora del centre i, per tant, també per a l'èxit educatiu de tots els alumnes. És per aquest motiu que la participació i implicació de tots els sectors en les eleccions al consell escolar és tan important. Podeu consultar la llista de candidatures.


2a Fira Científica

En el marc de la Setmana de la Ciència organitzada pel Departament de ciències de l'institut, el proppassat 18 de novembre es va dur a terme la 2a Fira científica on els alumnes van exposar els seus experiments científics als companys i, també, als alumnes de les escoles de primària d'El Far d'Empordà, Anicet de Pagès i Salvador Dalí. Enhorabona per la feina ben feta!


Dissertacions filosòfiques

El proppassat divendres 4 de novembre els alumnes de 1r de batxillerat van dur a terme unes dissertacions filosòfiques on es plantejaven temes com l'home i la societat, religió i ciència, llenguatge i realitat... A la sala d'actes del centre tenien com a públic els futurs estudiants de filosofia de 4t d'ESO. Tot plegat es va complementar amb una petita exposició sobre filofotografia.


Halloween 2016

El proppassat divendres 28 d'octubre vam fer la nostra particular celebració de Halloween gràcies a la implicació de diversos departaments del centre. Especial reconeixement per a les alumnes i professores del Departament d'Imatge Personal.


Vaga d'estudiants

El dimecres 26 d'octubre hi ha convocada, per part del Sindicat General d'Estudiants, una vaga general d'estudiants de secundària, fonamentalment per protestar contra les revàlides. Els alumnes del nostre centre que han presentat la documentació adequada i se'ls ha autoritzat realitzar la vaga són:4t ESO A i B - 1r BATX A i B , CAS A - 1r GM Estètica - 2n CFGM Telecomunicacions i 1r i 2n CFGS Automoció. En aquests grups la no assistència a classe es considerarà falta justificada. La resta de grups no ha presentat cap sol·licitud, per tant han d'assistir al centre amb normalitat.

Camins de calç

El proppassat divendres 21 d'octubre els alumnes de 1r d'ESO van realitzar una sèrie d'activitats organitzades pel departament de ciències a l'entorn del Montgrí sota el nom de "Camins de calç".


Sortida Tutoria 2016

 


Visita al Caixaforum de Girona

El proppassat 30 de setembre els alumnes de 2n d'ESO van realitzar una visita a l'exposició sobre Sorolla a la seu del Caixaforum de Girona.


Euroweek 2016

Del 22 al 28 de setembre, una representació d'alumnes i professores del nostre centre va participar en la trobada anual del projecte "Euroweek" que enguany va tenir lloc a la ciutat romanesa d'Arad.


Benvinguda als alumnes de 1r d'ESO

El matí del 12 de setembre hem acollit l'alumnat provinent de les escoles de primària que enguany iniciarà una nova etapa educativa i vital en el nostre centre. Els alumnes de 1r d'ESO han estat acollits pels seus tutors i han realitzat una sèrie d'activitats de coneixement i descoberta del seu nou institut. Benvinguts i bon curs a tots!


BON INICI DE CURS 2016-17 !

El centre torna a obrir les portes l'1 de setembre. A l'apartat de Documents de la web hi trobareu tota la informació necessària respecte recuperacions i l'inici de curs. En aquest sentit, recordem als alumnes que dijous 1 de setembre entre les 9:00 i les 13:00 han de fer el lliurament de tots els treballs proposats de les matèries pendents. Si no es presenten els dossiers no es podrà realitzar l'examen de la matèria. Dintre d'aquest horari també cal presentar les activitats del crèdit de síntesi i el projecte de recerca. A l'apartat de Secretaria hi trobareu les informacions referents a la matrícula.


 
 
CURS 2015-2016
Bones vacances! Tanquem la paradeta!

El centre restarà tancat fins al dia 1 de setembre. A l'apartat de Documents de la web hi trobareu tota la informació necessària respecte recuperacions i l'inici del proper curs. En aquest sentit, recordem als alumnes que dijous 1 de setembre entre les 9:00 i les 13:00 han de fer el lliurament de tots els treballs proposats de les matèries pendents. Si no es presenten esl dossiers no es podrà realitzar l'examen de la matèria. Dintre d'aquest horari també cal presentar les activitats del crèdit de síntesi i el projecte de recerca. A l'apartat de Secretaria hi trobareu les informacions referents a la matrícula. Bon estiu i a carregar piles!


Informacions final de curs i període de matriculació curs 2016-17

A l'apartat de Secretaria hi trobareu tota la informació necessària referent a terminis, documentació i pagaments per a la matriculació dels diferents estudis del centre. D'altra banda, a l'apartat de Documents hi trobareu totes les activitats de recuperació, recomanacions d'estiu i calendaris d'exàmens per als alumnes d'ESO i BATX. A la secció de LLibres de Text, totes les informacions referents a llibres i material per al proper curs.


Nota informativa: canvis al Curs d'Accés a CFGS

El Departament d'Ensenyament ha publicat una resolució que implica canvis en el Curs d'Accés a Cicles Formatius de Grau Superior (CAS) que afecten la seva denominació, vies d'accés i altres particularitats. Podeu consultar directament la resolució en aquest enllaç.

Revista digital "Ictinews"

Fruit de la dedicació d'en David Guixeras, cap del departament de llengües i coordinador de la revista de l'institut, veu la llum un nou format renovat de la revista de l'institut "Ictinews", nascuda ja fa anys com a recull escrit de les activitats realitzades a l'institut durant tot un curs escolar. Llarga vida a la nova "Ictinews" i gràcies a en David i a tothom qui hi ha col·laborat.


Activitats final de curs ESO

Del 16 al 20 de juny s'han organitzat diferents activitats per als cursos d'ESO: crèdit de síntesi 2n i 3r d'ESO, cloenda del treball per projectes a 1r ESO i presentació dels projectes de recerca de 4t ESO. També. a 1r de Batxillerat, s'han organitzat les tradicionals jornades sobre el Treball de Recerca.


Reconeixement bons alumnes

Com es va fer el curs passat, enguany també vam voler fer un acte públic de reconeixement als millors alumnes de cada curs. Alumnes i professors van escollir aquells nois i noies que, més enllà dels resultats acadèmics, mereixien ser considerats "bons alumnes" del curs 2015-16. Enhorabona a tots i totes!


Acte de cloenda 4t ESO

El passat dimecres 15 de juny es va dur a terme l'acte de cloenda per als alumnes que estan a punt d'acabar el darrer curs d'ESO al nostre centre. En una sala d'actes plena de professors, alumnes i famílies es va celebrar un comiat amb parlaments, butlletí commemoratiu, actuacions musicals i un munt de bons desitjos per al futur.


Colònies 1r ESO

Reportatge de les colònies dels alumnes de 1r d'ESO realitzades a "·Can Què" d'Esponellà els dies 6 i 7 de juny de 2016


Xerrada dels alumnes de revista amb Alfons Gumbau

Dijous 9 de juny el periodista Alfons Gumbau va explicar la seva trajectòria professional i la seva visió de l'ofici als alumnes de l'optativa de revista. Gumbau ha treballat en diferents mitjans escrits i va ser redactor en cap del setmanari "Hora Nova" als anys vuitanta i noranta. Entre 1997 i 2007 va ser el cap de comunicació de l'Ajuntament de Figueres. A parer seu, el periodisme ha deixat de ser "artesanal" per passar a ser "industrial": si els periodistes de fa vint o trenta anys havien d'anar a buscar la notícia, ara pràcticament un noranta per cent de les notícies les generen els gabinets de premsa.


Lliçó de cloenda Cicles Formatius de Grau Mitjà

El proppassat divendres 3 de juny es va dur a terme l'Acte de cloenda per als alumnes dCicles Formatius de Grau Mitjà de l'institut. Els ponents foren Guillem Ciurana, director de la ITV de Vilamalla, i Isabel Parramon, empresària de perruqueria de Cassà de la Selva que van fer les seves reflexions al voltant de la importància d'obtenir una titulació, del coneixement d'idiomes i la capacitat d' iniciativa i superació personals.


Arnau Guerrero guanya el Certamen de Lectura en veu alta

Dimarts 31 de maig, l'Arnau Guerrero de 1r ESOC, va proclamar-se guanyador del XII Certamen de Lectura en veu alta en la categoria de "Corsaris" (1r-2n ESO). En una final molt disputada celebrada al Teatre Nacional de Catalunya i davant la segona autoritat del país, la Presidenta del Parlament Carme Forcadell, l'Arnau es va endur, a part del reconeixement per les seves qualitats com a lector, una tauleta. L'institut també va obtenir 500€ per gastar en llibres. En aquest enllaç podeu recuperar la gravació de la final. Enhorabona, Arnau!


Sergio Bonillo premiat per un dibuix antitabac

L'alumne de 1ESO B Sergio Bonillo ha guanyat un accèssit al premi atorgat pel Consell Comarcal pel seu cartell amb motiu del Dia mundial sense tabac que enguany arriba a la 15a edició sota el lema "Bonic per fora, nociu per dins". Enhorabona Sergio!


Reportatge de la "English Time Masterclass"Comiat alumnes 2n Batxillerat

Divendres 20 de maig va tenir lloc l'acte de comiat per als alumnes de 2n de batxillerat que ja han acabat el curs i ara emprenen exàmens de recuperacions i preparació per a la selectivitat. Amb motiu de l'acte es va confeccionar un butlletí de record per als alumnes.


English Time Masterclass 2016

La segona edició de l'English Time Masterclass va tenir lloc el proppassat 20 de maig al pavelló de Figueres. Hi van participar alumnes dels 6 instituts de la comarca que formen part del projecte "English Time" que van dur a terme una sèrie d'activitats a l'entorn de 3 circuits diferents: Londres, Nova York i Sidney.


XXIII Mostra de teatre de Blanes

Entre els proppassats 18 i 20 de maig es va dur a terme la tradicional Mostra de Teatre d'Instituts de les comarques gironines a Blanes. El nostre centre hi va participar, com ja ve sent habitual en els darrers temps, amb la companyia "El Submarí" dirigida per l'Ernest Pibernat.


Jornada de mediació

El proppassat 18 de maig va tenir lloc la V Jornada de mediació a l'Institut Cendrassos. El nostre institut hi va participar juntament amb l'Olivar Gran, l'Institut de Vilafant i el mateix Cendrassos. La jornada va servir per compartir experiències i, també, per fer un "roll-play" partint de diferents conflictes.


Contes col·lectius il·lustrats de Sant Jordi

Com a resultat final d'un projecte compartit entre les àrees de llengua catalana i visual i plàstica, els alumnes de 1r d'ESO van realitzar un conte col·lectiu per cada un dels grups. El guanyador, segons el jurat, va ser "Els regnes fantàstics" de la classe de 1r C. Cal destacar, també, el resultat final del conte de 1r B, Petits Guerrers, i el de 1r A, 4 amics i mig. Enhorabona a tots!!


Fotos de grup - Curs 2015/16

A la Fototeca de la web ja es poden visualitzar les fotografies dels grups d'ESO, Batxillerat, CFGM, CFGS i Cursos d'accés del curs actual.


Cloenda Concurs de Narrativa Periodística

El proppassat dimecres 11 de maig es va dur a terme l'acte de cloenda i lliurament de premis del Concurs de Narrativa Periodística 2016 organitzat pel SEAE. Cal destacar el bon paper del nostre alumne Raimon Casanoves que va ser un dels finalistes.


Èxit al Certamen de Lectura en veu alta

L'alumne de 1r C Arnau Guerrero es va proclamar guanyador de les Semifinals del Certamen de Lectura en veu alta que es van dur a terme a Girona el proppassat divendres 6 de maig. Això implica que el proper dia 31 de maig participarà a la gran final al Teatre Nacional de Catalunya a Barcelona. Cal destacar, també, el bon paper de la Noura Ayaou a la categoria de Timoners (alumne d'aula d'acollida)


Visita al Castell de Sant Ferran

Els alumnes de 3r d'ESO de l'optativa Aprenentatge i Servei i els de l' Aula d'Acollida el passat dijous 28 d' abril van poder fer una passejada pel castell de Sant Ferran acompanyats de l'Enric, que els va fer una entretinguda visita guiada per explicar-los els secrets i anècdotes de la fortalesa més gran d' Europa. També van poder gaudir de les magnífiques vistes que des del castell es tenen de Figueres i de l'Empordà. El Consorci Castell de Sant Ferran els va fer obsequi d'un audiovisual i un quadern per preparar les futures visites. Fins l'any que ve!!


Sortida a Les Salines

El proppassat divendres 29 d'abril, els alumnes de 1r d'ESO van realitzar la tradicional sortida a "Les Salines" organitzada pel Departament de Ciències de l'institut.


Estada dels alumnes i professors de Grossetto

Entre el 22 i el 27 d'abril hem tingut entre nosaltres alumnes i professors de Grossetto (Itàlia) com a retorn de l'estada que, mesos enrere, alumnes de 4t d'ESO i 1r BAT de nostre centre van fer a terres italianes acompanyats per les professores Glòria López i Rosa Rodríguez. Durant aquests dies, els alumnes italians han estat allotjats en famílies i han combinat activitats i visites culturals i lúdiques amb l'assistència a algunes classes a l'institut.


Activitats de Sant Jordi 2016

El proppassat divendres 22 d'abril es van dur a terme diferents activitats per commemorar la diada de Sant Jordi que enguany queia en dissabte. Així, els alumnes d'ESO van realitzar tallers, actuacions musicals, lectura de contes col·lectius... El dia 23, a la Rambla de Figueres, també van participar en la parada de Sant Jordi gestionada per l'AMPA del centre.


Jornada de Portes Obertes Postobligatòria
El dimecres 27 d'abril es va dur a terme la Jornada de Portes Obertes de postobligatòria on es va presentar l'oferta educativa per a CF i Batxillerat per al curs 2016-17. En aquest sentit, destaquem la presentació del nou cicle de Manteniment Electromecànic


Una rosa de paper per Sant Jordi

Video tutorial realitzat per la professora Sara Salip que ens ensenya com fer una rosa de paper per Sant Jordi.


Escoles verdes per a la sostenibilitat

El proppassat dimecres 20 d'abril, un grup de professors del nostre centre va acabar les sessions de formació per esdevenir Escola Verda i, a partir del proper curs 2016-17, entrar a formar part de la Xarxa d'escoles per a la Sostenibilitat de Catalunya. Bona feina!


Visita al Saló Expojove 2016

Els proppassats dies 14 i 15 d'abril, més d'un centenar d'alumnes del nostre centre matriculats a 4t d'ESO, CAM i CAS van visitar la Fira Expojove de Girona. Aquesta sortida és una activitat inclosa en el Pla d'Acció Tutorial de l'institut i està organitzada pel Departament d'Orientació del centre. Cal felicitar en Dimitriy Fedulov per haver obtingut un lot de material escolar en resultar guanyador del concurs "Coneixem el Gironès". Enhorabona!


Mostra KINTRENDS 016

L'Associació de Perruquers de l'Alt Empordà i els nostre institut tenen signat un conveni de col·laboració amb la finalitat de fer formació permanent al llarg del curs escolar. El proppassat dilluns 18 d'abril va tenir lloc la mostra de perruqueria sota el nom de KINTRENDS 016 on es van poder veure treballs tècnics de color, tallada i recollits realitzats per col·laboradors tècnics de la firma KIN Cosmètics. L'acte va ser tot un èxit i esperem repetir-lo en properes edicions i seguir mantenint la relació escola-empresa.


Ciència entre tots

Els alumnes de primer i segon de l'ESO del nostre centre van participar el proppassat dissabte 16 d’abril a la tercera edició de Ciència entre tots, una fira de la ciència protagonitzada bàsicament per alumnat de secundària de diferents instituts de les comarques gironines i adreçada a tota la ciutadania (alumnat d’infantil, primària i secundària, joves universitaris, professorat, famílies..). Durant tot el matí cada grup d’alumnes, d’ESO, batxillerat o cicles formatius, va disposar d’una taula on realitzar de forma continuada (sense horari) l’experiment o conjunt d’experiències que volien mostrar al públic. El professorat en aquest cas va ser el dinamitzador/engrescador/coordinador d’aquesta iniciativa tot intentant que l’alumnat fosi realment el protagonista d’aquesta experiència.


Concurs d'Oratòria 2016

El proppassat dissabte 16 d'abril es va celebrar la segona edició del Concurs d'Oratòria Juvenil de L'Alt Empordà promogut pel SEAE. Cal destacar el quart lloc obtingut per la nostra alumna de 4t d'ESO Sílvia Ayala en la final del concurs. Podeu veure un vídeo-resum i l'àlbum fotogràfic de l'acte dut a terme a l'Espai Armengol.


Concurs de relat breu de Coca-Cola 2016

Un any més, alguns alumnes de 2n d’ESO han participat al Concurs de relat breu de Coca-Cola. Es tracta d’un certamen molt consolidat al país que pretén promoure el desenvolupament de l’expressió escrita. El proppassat 2 d’abril va tenir lloc la 39ª edició d’aquest concurs en català i el 9 d’abril, la 56ª edició en castellà. El nostres participants van gaudir de l’experiència i des de l’institut volem encoratjar-los a continuar escrivint!


Estada formativa alumnes d'Ambérieu-en-Bugey
El nostre Institut ha acollit durant 2 setmanes a 10 joves d’Ambérieu-en-Bugey,(França).Són estudiants de perruqueria de grau superior i fan una estada dins del projecte Erasmus+ VET de pràctiques formatives a perruqueries de Figueres, algunes de les quals ja tenen una llarg recorrregut en aquestes experiències.Els objectius de l'estada són: motivar als participants per la formació permanent com eina bàsica d’incorporació al món productiu. Fer les pràctiques en empreses d’ un altre país per veure’n el funcionament i entendre millor el que vol dir la integració europea. Relacionar-se amb gent d’un altre país, d’una altra cultura i llengua per afavorir les actituds de tolerància i solidaritat. Una vegada més ha estat tot un èxit. Agraïm la col·laboració de les empreses ja que sabem que sense la seva implicació no seria possible dur a terme aquests projectes.

Empreses col:laboradores: Perruqueria Vilagran, Perruqueria Embruix, Perruqueria Pepi Cots, Perruqueria M&T Center, Perruqueria Stephane, Perruqueria Clèlia, Perruqueria Rosa d’Ara, Perruqueria Livi’s, Perruqueria Christian i Perruqueria Algi


Vaga alumnat 13 i 14 d'abril

Dimecres 13 i dijous 14 d'abril hi ha convocada una vaga general d'estudiants, tot i que el Sindicat d'estudiants dels Països Catalans no hi dóna suport. La convocatòria va adreçada als Ensenyaments Secundari i Universitari, en protesta del 3+2 i reclama la derogació immediata de la LOMQE i LEC. La direcció del centre ha decidit que només concedirà un dia de vaga als alumnes, així els que han demanat dos dies de vaga faran vaga el dia 14 d'abril (dia en què es fa una manifestació a Girona) i els que ja han demanat un dia, ja que el 14 els coincideix amb Expojove, se'ls accepta que facin vaga el 13 d'abril. Al nostre centre els grups que faran vaga són: el dia 13 : CAS A i B - 1r GM Estètica - 2n CFGM Telecomunicacions - 2nA i B GM Electromecànica - 2n GM Perruqueria - 2n GM Electricitat i el dia 14 són: 3r ESO A,B,C - 4t ESO A,B,C i Projecte - 1r BAT A i B - 1r GM de Perruqueria - 2n GS Telecomunicacions - 1r GM A,B,C Electromecànica - 1r GM ELI/ELO 3x2 - 1r i 2n GS AUTOMOCIÓ

Concurs de narrativa periodística 2016

El dissabte 9 d'abril es va dur a terme al SEAE la 2a edició del Premi de Narrativa Periodística adreçat als alumnes de 3r d'ESO de la comarca. El nostre institut hi va participar amb una bona representació de joves escriptors: en Pep Barba, en Raimon Casanoves, en Tomeu Juanola, la Lamiae Drissi i la Paola Caporale. Esperarem el verdicte!


Dia mundial de l'Activitat Física

El proppassat 8 d'abril, els alumnes de 1ESOC del nostre centre van participar en el Dia Mundial de l'Activitat Física en una activitat conjunta realitzada al barri de La Marca de L'Ham amb l'Escola Anicet de Pagès. Vegeu-ne el reportatge de TramuntanaTV.


Èxit al Certamen de Lectura en Veu Alta

El dimarts 5 d'abril de 2016, a l'Auditori Caputxins de Figueres, van tenir lloc els quarts de final del XIIè Certamen de Lectura en Veu Alta. El nostre centre va obtenir uns grans resultats ja quq la Noura Ayaou i l'Arnau Guerrero, de 1ESOC, van resultar guanyadors de les seves respectives categories i es van classificar per la següent fase a Girona. Cal fer esment, també, del bon paper dels alumnes de 4t d'ESO que no van poder accedir a les semifinals però van fer una gran lectura: Pau Galiana, Carme Nolla i Anna Martín. Enhorabona a tots!!


Viatge a Itàlia 4t d'ESO
Entre el 22 i el 26 de febrer, els alumnes de 4t d'ESO van fer el tradicional viatge de fi d'etapa a Itàlia. Aquí en teniu el reportatge.


Preinscripció per al curs 2016-2017
Del 30 de març al 7 d'abril està obert el període de preinscripció a l'ESO per al proper curs 2016-17. A l'apartat de Secretaria hi trobareu tota la informació necessària.


La Bellesa a la vellesa

El proppassat mes de març, alumnes d’Imatge Personal del nostre centre varen participar en les activitats de la setmana cultural de la Residència i Centre de dia "Els Arcs". El tema que es treballava era la importància de la Imatge Personal a la tercera edat, considerat com un dret fonamental, sobretot en aquelles persones que depenen d’altres per cuidar-se.
En la primera activitat dos alumnes de 1r curs de perruqueria i una d’estètica van participar en la ponència sobre les cures de bellesa capil·lars, facials , mans i peus.
A la segona activitat, les alumnes de 2n de perruqueria i d’estètica van pentinar i maquillar a les models que eren usuàries de la mateixa residència que varen desfilar a la passarel·la.
L’experiència ha resultat un èxit complet ja que no solament s’ha treballat la part específica del cicle sinó que també ha repercutit a nivell de creixement personal pel fet de freqüentar un ambient totalment desconegut per als joves i apropar-se a una realitat que, sovint, es veu molt llunyana.


Sortida a Girona

La darrera setmana de març abans de Setmana Santa els alumnes de 2n d'ESO van realitzar dues sortides a Girona organitzades pel Departament de Socials. Van visitar el Museu d'Art i van realitzar un taller de gravat, entre d'altres activitats.


Empordoneses 2016
El proper divendres 11 de març a les 19 hores es durà a terme la inauguració oficial del cicle expositiu Empordoneses 2016 al refugi antiaeri de la Plaça del Gra de Figueres. Durant la inauguració es duran a terme dues performances. Hi  participen un grup d’actors voluntaris ì compta amb obra plàstica d’alumnes dels instituts  Monturiol, Deulofeu, La Salle i Escolàpies, de Figueres. Vegeu el programa sencer d'Empordoneses 2016.


Visita al Museu Dalí

El proppassat dimecres 9 de març, els alumnes de l'Aula d'Acollida i els alumnes de l'optativa d'Aprenentatge i Servei de 3r d'ESO van realitzar una visita guiada al Museu Dalí.


Escapada a Londres
Entre el 17 i el 19 de febrer, alumnes de 2r d'ESO van fer una escapada a Londres organitzada pel Departament d'Idiomes del centre. Auí en teniu el reportatge.


Somnis de projectes per a noves ciutats
Del 3 de març a l'1 d'abril, a la Sala d'Exposicions de la delegació de Figueres del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya es pot veure l'exposició "Somnis de projectes per a noves ciutats" . L’objectiu de l’exposició és donar a conèixer dos projectes sorgits d’inquietuds urbanístiques de la ciutat. Observar com la voluntat de millora urbana pot desenvolupar-se de forma més plàstica o analítica, més imaginativa o realista, segons les sensacions que vol transmetre l’autor. Un dels projectes és el treball de recerca de la nostra exalumna de 2n de Batxillerat (i actualment estudiant d'arquitectura) Hayat Bouchikh : "Actuacions paisatgístiques a l'entorn del Castell de Sant Ferran de Figueres".


Jornada de Portes Obertes


Visita a l'empresa Volta Motorbikes
El proppassat dimecres 24 de febrer els alumnes de 2n del CFGM d' Electromecànica de Vehicles van anar a visitar l'empresa Volta Motorbikes. Aquesta empresa està situada a Figueres i es dedica a la fabricació de motos elèctriques.


Viatge a Berlín

Entre els dies 14 i 18 de febrer els alumnes de batxillerat van fer el viatge de fi d’estudis a Berlín. Durant l’estada a la capital d’Alemanya, els alumnes van poder visitar llocs d’enorme interès històric relacionats amb el passat més fosc del país (el règim nazi), com la Casa de la Conferència de Wannsee (on alts funcionaris nazis van aprovar l’anomenada "solució final" a la qüestió jueva); el camp de concentració de Sachsenhausen (situat a prop de Berlín, fou un dels primers camps de concentració dissenyats com a lloc de detenció i eliminació de dissidents, presoners de guerra, jueus o membres d’altres minories); el centre de documentació anomenat "Topografia del Terror" (construït sobre les runes dels quarters generals de la Gestapo i de les SS) o bé el Memorial de l’Holocaust, lloc de recent creació on es ret homenatge a la memòria de tots els jueus que van perdre la vida en aquell temps.

Per altra part, també van visitar llocs relacionats amb la història més recent d’Alemanya, com les restes del mur de Berlín, el Checkpoint Charlie i la East Side gallery, on s’exposen creacions artístiques pintades sobre trossos del mur que separava el Berlín oriental de l’occidental.També van tenir ocasió de visitar la cúpula gegant del Reichstag i el famós Museu de Pèrgam i, per descomptat, altres llocs d’interès turístic com la Porta de Brandenburg, la Torre de la Televisió, la Potsdamerplatz, Alexanderplatz, i d’altres.


Experiències matemàtiques

Del 14 de gener al 10 de març, el Museu de l'Empordà de Figueres ha acollit l'Exposició "Experiències matemàtiques. Prohibit no tocar" organitzada pel Museu de les Matemàtiques de Catalunya en honor a Helena Cusí, traspassada recentment. Els nostres alumnes d'ESO han visitat l'exposició durant el mes de febrer.


Visita a l'empresa Eina Digital
El proppassat dimecres 17 de febrer els alumnes de 1r curs del CFGS d'Automoció van fer una visita a l'empresa Eina Digital. Es tracta d'una empresa que es dedica a la recerca d'informació de totes les marques de vehicles i les difon als diferents tallers associats. En aquest camp és una de les empreses punteres a nivell de formació, no només en l'ambit comarcal, sinó també arreu d'Europa.


Intercanvi a Grossetto (Itàlia)

Alguns alumnes de 1r de Batxillerat van anar d'intercanvi a Grossetto del 16 al 22 de febrer. De moment ens han fet arribar aquestes imatges com a prova que tot va segons el pla previst.


Xerrada de Quim Fernàndez : el periodisme a les aules
El proppassat dimecres 10 de febrer, el periodista Quim Fernàndez va fer una xerrada als tres grups de 3r ESO. L'activitat formava part del programa "La premsa a les escoles", una iniciativa conjunta del Col·legi de Periodistes de Catalunya i l’Obra Social "La Caixa" que té com a objectiu fomentar entre els alumnes de secundària i Batxillerat l’interès per l’actualitat i la reflexió sobre el paper dels mitjans de comunicació en la societat.


Estada formativa a Montpellier
Entre el 16 de novembre i el 4 de desembre del 2015, alumnes de la família de CF d'Imatge Personal van realitzar una estada formativa a Montpellier.


Visita als volcans d'Olot
Els dies 3 i 5 de febrer, els alumnes de 1r d'ESO i de Batxillerat de la matèria de Ciències de la Terra i del mediambient van realitzar una sortida a Olot organitzada pel departament de ciències per tal de fer una visita a la zona volcànica de la capital de la Garrotxa.


Proves de compleció 4t d'ESO

Els propers 29 i 30 de març es duran a terme les proves per als alumnes que desitgen completar els seus estudis d'ESO. En el document adjunt hi trobareu els temaris i el calendari.

Guiatge històrico-literari per les Ruïnes d'Empúries
El dia 6 de novembre del 2015 els nostres alumnes de 2n de Batxillerat que fan les matèries de grec i llatí van fer una visita a les Ruïnes d'Empúries seguint un guiatge històrico-literari en el marc d'una activitat organitzada pel CdA d'Empúries.


Save the children: quilòmetres de solidaritat

El proppassat 29 de setembre, el nostre institut va col.laborar a la cursa "SAVE THE CHILDREN" amb alumnes de segon cicle de secundària, exalumnes de l' ESCOLA ANICET DE PAGÈS que com cada any organitza aquesta cursa solidària pels carrers de la Marca de L'Ham amb tots els seus alumnes i professors per escurçar distàncies amb les nenes i els nens que pateixen desnutrició a Burkina Faso i als països del Sahel, col.laborant amb programes de supervivència infantil i lliurant una quantitat per cada quilòmetre recorregut. Enhorabona i gràcies a l' ESCOLA ANICET PAGÈS per aquesta iniciativa solidària, transmetre aquests valors tan importants a les noves generacions i convidar-nos a compartir-los amb ells.


Tallers de Nadal

Imatges dels diversos tallers de Nadal realitzats a l'institut el dia 22 de desembre de 2015.


Visita a Sant Pere de Rodes

El proppassat 15 de desembre els alumnes de 2n d'ESO van fer una visita al Monestir de Sant Pere de Rodes pel Departament de Socials. Vegeu-ne unes quantes imatges.


Els Pastorets del Monturiol a La Cate


Ens visita un periodista: Josep Mª Bernils

El dilluns dia 14 de desembre els alumnes de l'optativa de revista van rebre la visita de Josep Maria Bernils, un reconegut periodista figuerenc. Bernils els va explicar la seva trajectòria, que va començar fa més de 40 anys, quan era tot just un adolescent que avui faria 3r d'ESO, i ha transitat per la ràdio (Ràdio Popular), la televisió (director d'informatius de Televisió de Figueres) i, sobretot, la premsa escrita (Diari de Girona, L'Empordà, Hora Nova). Els alumnes van descobrir com s'elaboraven els diaris dels anys setanta, amb unes eines ben diferents de les actuals, i van fer diverses preguntes sobre l'ofici que exerciten dues hores a la setmana.


QUINA QUINA

El proppassat diumenge 13 de desembre es va celebrar la primera Quina del Monturiol organitzada per l'AMPA de l'institut i un grup de professors voluntaris. Fou un èxit de públic i d'organització. Aquí hi trobareu algunes fotos. Enhorabona a tots els implicats.


Sortida a Girona 4t ESO
El proppassat dia 10 de desembre els alumnes de 4t ESO van realitzar una sortida a Girona on van dur a terme un taller d'acústica i so i una visita a l'exposició fotogràfica de Gabriel Casas centrada en la Segona República.


Taller de prehistòria a La Draga

El proppassat 26 d'octubre els alumnes de 1r d'ESO van fer la ja tradicional sortida promoguda pel Departament de Socials a La Draga (Banyoles) per dur a terme una sèrie d'activitats relacionades amb la Prehistòria. Vegeu-ne unes quantes imatges.


Setmana de la Ciència 2015

Del 16 al 20 de novembre es va celebrar la setmana de la ciència d'enguany. El nostre centre, com ja ve sent tradicional, hi va participar amb diferents activitats promogudes pel Departament de Ciències de l'institut que es van allargar fins la primera setmana de desembre. Vegeu-ne un reportatge fotogràfic..


El CFGS d'Automoció visita empreses del sector

El proppassat dimecres 18 de novembre els alumnes de 1r del CFGS d'Automoció van fer una visita a dues de les empreses capdavanteres de la nostra comarca. La primera, la flota de camions de San José & López on en Marc els va fer una explicació del manteniment preventiu dels camions i remolcs que tenen. En l'altra, la Rectificadora Retec, en Josep i en Jordi els van demostrar els diferents processos per mecanitzar el cor dels vehicles, el motor. Gràcies a totes dues per la seva col·laboració en la formació del nostres alumnes.


HUG (abraçada) a l'institut

El nostre centre s'ha adherit a la iniciativa de HUG (abraçada) i hem regalat abraçades durant el matí del dimecres 25 de novembre al pati de l'institut. En aquest dia es commemora el dia internacional contra la violència envers les dones. Hi hem participat també des del hashtag de twiter


Periodisme professional al Monturiol

Els alumnes de l'optativa de revista van rebre el proppassat dilluns dia 23 de novembre la visita d'Anna Teixidor, periodista figuerenca que treballa a TV3, a la secció de Societat. Teixidor (1978) els va explicar breument la seva trajectòria professional, que va arrencar a TV Figueres quan era una adolescent i va passar, abans d'arribar a la televisió pública catalana, per diversos mitjans escrits i audiovisuals, entre els quals l'última corresponsalia a Girona d'Antena 3.
Teixidor va projectar als alumnes quatre mostres de la seva feina i els va demanar que reflexionessin sobre el que havien vist. Hi va haver un interessat intercanvi d'idees sobre temes tan contundents com la mort d'Ivie Okundaye, víctima del tràfic de persones, la presència d'estudiants catalans d'origen gambià a les madrasses, el casament forçós d'una adolescent de setze anys i l'enrolament a l'exèrcit islàmic d'un jove nascut a Catalunya.


JE SUIS PARIS


Halloween 2015
Fa unes setmanes el Departament d'Idiomes de l'institut va voler fer notar que era època de Halloween... Professores i alumnes del Departament d'Imatge Personal van aconseguir que realment es notés! Enhorabona per la feina!


Sortida a Colera i Llançà 1r d'ESO
Els alumnes de 1r d'ESO van recórrer el camí de ronda de Colera a LLançà en una sortida organitzada pel Deparament d'Educació Física el proppassat 30 d'octubre.


Visita a la Biblioteca Fages de Climent
El proppassat dijous 5 de novembre els alumnes de l'Aula d'Acollida van fer una visita a la Biblioteca Carfes Fages de Climent de Figueres.


Presentació mobilitat elèctrica dels alumnes de Kempten

El proppassat dimarts 3 de novembre, alguns alumnes de l' Staatliche Berufsschule 1 de Kempten (Bayern) van fer una presentació als nostres alumnes sobre l'estat actual dels vehicles elèctrics. Van fer una comparativa entre la utilització d'aquests vehicles a Alemanya i Catalunya i una breu descripció dels reptes futurs entorn aquest vehicle.


Sortida Tutoria 1r ESO
Reportage de la sortida de tutoria dels alumnes de 1r d'ESO el divendres 16 d'octubre de 2015


Sortida Tutoria Cicles Formatius
Reportage de la sortida de tutoria dels alumnes de CFGM el divendres 16 d'octubre de 2015


Recepció dels alumnes i professors de Kempten

El proppassat divendres 16 d'octubre, els alumnes i professors de l' Staatliche Berufsschule 1 de Kempten (Bayern), van ser rebuts oficialment a l'Ajuntament de la ciutat pel regidor Francesc Cruanyes. Aquesta visita forma part d'un programa d'intercanvi que, des de fa uns quants anys, el Departament d'electrònica i electricitat del nostre centre organitza conjuntament amb la Berufsschule i que implica que els alumnes puguin fer pràctiques en empreses d'un país diferent al seu.


Exili, deportació i holocaust a les aules

El nostre centre, juntament amb 9 centres més de la comarca, forma part d'un grup de treball impulsat per professors d'Història que en coordinació amb el Museu Memorial de l'Exili de La Jonquera (MUME) pretenen dissenyar i promoure activitats pedagògiques per transmetre a l'alumnat de secundària la transcendència història de la deportació i l'exili. En els pròxims mesos, aquest grup de treball s'ha marcat tres objectius: muntar una exposició sobre la fi del franquisme i l'inici de la transició, fer viure els alumnes la ruta de l'exili de Figueres a la Jonquera i, en darrer lloc, organitzar l'abril del 2016 una visita als camps de Mauthausen i Auschwitz.


Euroweek Latvia 2015
Reportage de l'estada de la representació d'alumnes i professors del Monturiol a la trobada Euroweek a Letònia durant la segona quinzena de setembre..


Lliçó inaugural curs 2015-2016

El proppassat dimarts 15 de setembre es va dur a terme la tradicional lliçó inaugural del curs que ara comença. Diversos exalumnes de Batxillerat i Cicles Formatius del nostre institut van adreçar unes paraules als alumnes que comencen estudis postobligatoris al nostre centre.


RETORN DE LLIBRES DE TEXT AL SETEMBRE

Demà dimecres dia 9 de setembre es farà el retorn dels llibres de text d'IDDINK pendents de retornar per als alumnes que els necessitaven perquè tenien matèries pendents de recuperar al juny o que, per altres motius, no van poder fer el retorn durant el mes de juliol. La recollida serà de 9 a 14h a l'aula 0.5 de l'institut.

LLIBRES DE TEXT DE 1r CFGM ELO/ELI

ELS ALUMNES DE 1r CURS DELS CFGM D'INSTAL·LACIONS ELÈCTRIQUES I D'INSTAL·LACIONS DE TELECOMUNICACIONS QUE ENCARA NO HAGIN ADQUIRIT ELS LLIBRES DE TEXT NO CAL QUE ELS ADQUIREIXIN JA QUE S'HA DETECTAT UNA INCIDÈNCIA QUE AFECTA LA DISTRIBUCIÓ DE MÒDULS COMUNS EN LA NOVA OFERTA DE 3X2. SI ALGUN ALUMNE JA ELS HA ADQUIRIT SE LI DONARÀ UNA SOLUCIÓ ADEQUADA DES DEL CENTRE. A l'apartat de llibres de text ja hi trobareu la llista actualitzada.

BON INICI DE CURS!

Podeu consultar totes les informacions referents al curs 2015-16 (calendari inici de curs, llibres de text, recuperacions setembre, etc..) als apartats corresponents de la nostra web.


 
CURS 2014-2015
 
Matrícula i informacions final de curs

En els diversos apartats corresponents del nostre web hi trobareu totes les informacions referents al tancament d'aquest curs i preparació del proper:

Apartat de "SECRETARIA" : calendari de matriculacions, impresos necessaris ...

Apartat de "DOCUMENTS" : calendari inici de curs, calendaris recuperacions del setembre, continguts a recuperar per matèries, recomanacions d'estiu..

Apartat de "LLIBRES de TEXT": llistat dels llibres per al curs 2015-2016, material per a l'ESO i CF, instruccions de com comprar amb IDDINK..

L'assignació d'itineraris de matèries optatives de 4t d'ESO ha estat enviat als alumnes interessats a través del correu de la intranet del centre.

Per qualsevol dubte podeu adreçar-vos al centre en horari de matins (de 9 a 14'30h) o a través del correu electrònic del centre.

Crèdit de síntesi 2015
Recull d'imatges sobre les diferents activitats dutes a terme pels alumnes d'ESO els últims dies de juny del curs 2014-15.


LLiurament de notes als alumnes

El lliurament de les notes finals del curs 2014-2015 als alumnes es durà a terme seguint el següent calendari:

ESO: Dimarts 30 de juny de 8'15 a 12h a l'aula de referència de cada grup (seria convenient que vinguessin les famílies també)

1r BATX: Dimarts 30 de juny de 8'15 a 10h a l'aula de referència de cada grup.

2n BATX: Divendres 26 de juny a les 13h a l'aula de referència de cada grup.

Cicles Formatius: Dimarts 23 de juny de 10 a 12h a l'aula de referència de cada grup.

Empordoneses: BiciArt als Instituts de Figueres
Recull dels treballs fets pel alumnes dels instituts de Figueres impulsats el certamen artístic "Empordoneses" .


Inauguració de la Sala de Teatre del Monturiol

El proper dijous dia 18 de juny a les 20'30 s'inaugurarà oficialment i de manera oberta al públic la Sala de Teatre de l'institut que ha pres forma al llarg d'aquest curs. La companyia d'alumnes "El Submarí" representarà l'obra "Abans de morir". El preu de l'entrada són 5 euros. Hi esteu tots convidats!


2n Premi ARGÓ al Treball de Recerca d' Alba Romero

El proppassat divendres 12 de juny es va dur a terme el lliurament del 12è Premi Argó del l'ICE de la UAB a treballs de recerca de batxilerat. La nostra alumna Alba Romero va rebre el 2n premi en l'àmbit de Ciències Socials pel seu treball "Cartes des del silenci: estudi de l'epistolari inèdit d'un presoner polític ", tutoritzat pel professor Fernando Aísa. Enhorabona!


Premi de la UDG al Treball de Recerca de Hayat Bouchikh

El proppassat divendres 12 de juny es va dur a terme el lliurament dels Premis del Consell Social de la UDG als millors treballs de recerca de les comarques gironines. La nostra alumna Hayat Bouchikh va rebre el premi atorgat pel Col·legi d'Arquitectes de Catalunya pel seu treball "Actuacions paisatgístiques a l'entorn del Castell de Sant Ferran de Figueres", tutoritzat per la professora Elisabet Sànchez. Enhorabona!


Acte de comiat 4t ESO

Ahir dijous dia 11 de juny es va dur a terme el tradicional acte de comiat per als alumnes que enguany han cursat 4t d'ESO. En una Sala d'Actes plena a vessar d'alumnes, exalumnes, famílies i professorat va haver-hi parlaments, audiovisuals, fotografies i emoció.


Reconeixement als bons alumnes i proves Cangur
El proppassat dia 27 de maig es va dur a terme l'acte de reconeixement als participants a les proves Canguret i Cangur i als bons alumnes de cada curs d'ESO. Els alumnes reconeguts amb aquesta distinció van ser escollits pels seus companys i professors a partir de criteris no només acadèmics. Enhorabona a tots!


English Time Connectors 2n ESO
Recull dels "English Time Connectors" que han fet els alumnes de 2n d'ESO amb la professora de Tecnologia Maria Martínez


Reunió informativa d'IDDINK per a nous alumnes

El proper dimecres dia 10 de juny a les 19'30 es realitzarà una reunió informativa per a les noves famílies d'alumnes per al proper curs 2015-16 per part de l'empresa IDDINK que col·labora amb el nostre centre en l'adquisició de llibres de text. La reunió es durà a terme a la sala d'actes. Tot i que es donarà informació general per als nous alumnes, la reunió resta oberta a tothom que hi vulgui assistir.

Programant amb l'Scratch per a l'English Time
L'alumne de 2n d'ESO Pep Barba ha fet un programa amb l'Scratch amb continguts aplicables al Projecte "English Time". Treball realitzat a la matèria de Tecnologia amb la professora Maria Martínez. Enhorabona!


Colònies 1r ESO
Els alumnes de 1r d'ESO van passar el 4 i 5 de juny de colònies a "Can Què" d'Esponellà. Sembla ser que s'ho van passar molt bé...


LLiçó de cloenda

El proppassat dimecres 3 de juny es va dur a terme la tradicional lliçó de cloenda per als alumnes de 2n curs de CFGM i de 2n de Batxillerat. Enguany el ponent va ser el Director comercial i de formació del Grup Eina Digital, el Sr. Xavier González, que en el seu discurs va ponderar la necessitat que els alumnes tinguin clar que cal formar-se contínuament i lluitar per tot allò que vulguin aconseguir. Podeu veure'n algunes imatges.


Getaway to London 2015
25 students from 3rd of ESO saw the best of London in 3 days (13-15th May) accompanied by their teachers Gemma Martínez and Raquel Feliu. They spent their time visiting historic sights and top tourist attraction, practising English and having fun!


VII Fòrum de Treballs de Recerca de l'Alt Empordà

El proppassat dissabte dia 30 de maig es va celebrar a l'Institut Ramon Muntaner de Figueres el VII Fòrum de Treballs de Recerca de l'Alt Empordà. Les dues representants del nostre centre van ser l'Alba Romero ("Cartes des del silenci. Estudi de l'epistolari inèdit d'un presoner polític"), tutorada per en Fernando Aísa, i la Hayat Bouchikh ("Actuacions paisatgístiques a l'entorn del Castell de Sant Ferran de Figueres"), tutorada per l'Elisabet Sanchez. Enhorabona!


Visita a les instal·lacions del Grup Eina Digital

El proppassat dimecres 27 de maig els alumnes de 1r del CFGS d'Automoció van poder visitar per segona vegada les instal·lacions del Grup Eina Digital de Figueres. La primera visita van poder comprovar com l'empresa gestionava la secció de suport "Call Center" (informació per als diferents tallers). En aquesta segona ocasió, els alumnes van assimilar diferents conceptes sobre el funcionament de la nova versió del cotxe elèctric model ZOE de Renault. Gràcies al Gurp Eina i, especialment, a l'Albert i en José Luis pel seu tracte!!


FOTOS DE GRUPS 2014-2015
Ja es poden visualitzar i descarregar les fotografies dels grups d'aquest curs 2014-2015. Les trobareu a la Fototeca del centre. .


English Time Masterclass

El proppassat divendres 22 d'abril es va dur a terme al pavelló esportiu de Figueres una activitat pedagògica sorgida del projecte "English Time". Més de 300 alumnes i 40 professors de 7 instituts de la comarca van realitzar una sèrie de tallers amb la llengua anglesa com a fil conductor (tallers organitzats al voltant de tres eixos: London , New York i Sydney). El nostre centre hi va aportar el taller "English Time Wallet". També hi va col·laborar l'EOI de Figueres amb tres tallers. Podeu veure'n un reportatge fotogràfic complet i la notícia en premsa. Congratulations to everybody!!


Trofeu Color Art L'Oréal 2015

Els alumnes de CF de Perruqueria i Cosmètica Capil.lar de l'lNS Narcís Monturiol de Figueres, van guanyar el 2n premi de l'edició del Trofeu Color Art que es va celebrar el 21 de maig de 2015 a la seu de la firma comercial l'Oréal a Barcelona. L'alumna Lorena Tomsa amb un treball tècnic de coloració i tallada i l'alumna Raquel Barneda, amb un treball artístic de recollit de festa, van ser premiats amb un xec regal de 600 € cadascun en formació a la mateixa firma. Les models van lluir els maquillatges realitzats per les companyes del CF d'Estètica personal decorativa del mateix Institut.


Premi Miquel Siguan 2015

El Projecte English Time -creat i impulsat al nostre centre per les professores Raquel Feliu i Gemma Martínez- ha estat guardonat amb el Premi Miquel Siguan - Linguapax Escoles dins la modalitat B. Aquest premi pretén valorar la tasca que els centres educatius de nivells no universitaris fan a favor del coneixement i difusió de la diversitat lingüística com una eina de comunicació, com un instrument de convivència i/o com un element patrimonial. Congratulations!!


Reportatges viatge a Itàlia 4t ESO
Els alumnes de 4t d'ESO Pablo Loro, Laura Portas i Montse Soler han fet un muntatge audiovisual amb un recull d'imatges del viatge de final d'etapa a Itàlia d'enguany.


Sortida a Les Salines
El proppassat 8 de maig els alumnes de 1r d'ESO van realitzar una sèrie d'activitats a Les Salines en una sortida organitzada pel Departament de Ciències de l'institut.


Premis narrativa periodística

El proppassat 6 de maig es van lliurar els premis del Concurs de Narrativa Periodística convocats pel SEAE. Els alumnes de 3r d'ESO del nostre centre Paula Cabrera i Pau Carballo van obtenir un tercer premi i un accèssit respectivament. Enhorabona a tots dos!


Portes Obertes Postobligatòria


Sant Jordi 2015
Reportatge audiovisual de les diferents activitats que es van dur a terme al nostre institut durant la celebració de la diada de Sant Jordi. Enhorabona a tothom!


Visita al repetidor de Rocacorba

El proppassat 24 d'abril els alumnes del CFGS de Sistemes de Telecomunicacions van realitzar una visita al repetidor de Rocacorba. Cal agrair la visita realitzada amb les explicacions tècniques per part del Sr. Paco Bravo.


Performances llengua castellana 1r ESO
Els alumnes de 1r ESO, com a treball de la matèria de llengua castellana, han realitzat una sèrie de vídeos interpretant diverses cançons i coreografies. Vegeu-ne una mostra.


Logo per al Consell d'Infants

L'Ajuntament de Figueres convoca els joves de la ciutat a votar quin logotip els agrada més per representar el Consell Municipal d'Infants. El període per fer la votació s'acaba el proper 23 d'abril. Aquí sota hi ha el logotip proposat pel nostre institut. Es pot votar telemàticament.


Vehicles autopropulsats
Els alumnes de 2n d'ESO han realitzat uns fantàstics vehicles autopropulsats a la matèria de Tecnologia amb la professora Maria Martínez. Vegeu-ne una mostra!


Visita a l'Hospital de Figueres

El proppassat 15 d´abril els alumnes de 3r d'ESO van visitar l'hospital de Figueres. Els professionals que hi treballen els van ensenyar el funcionament dels diferents departaments i van expliclar les activitats que s'hi realitzen i les diferents professions que hi treballen. Es van visitar el laboratori, la farmàcia, la sala de rehabilitació, la unitat de neonatologia, d'anatomia patològica, la sala de parts, la cuina, ... Els alumnes van aprendre el funcionament d'un centre hospitalari, els estudis realitzats pels diferents professionals i la seva estructura i així van conèixer molt millor el funcionament del nostre sistema sanitari.


Concurs de narrativa periodística al SEAE

Els "Setmanari de l'Alt Empordà" conjuntament amb el Servei Educatiu de l'Alt Empordà del Departament d'Ensenyament amb l'objectiu de fomentar i promoure el gust per l'escriptura creativa han convocat la primera edició d'aquest concurs de narrativa periodística. El proppassat dissabte 11 d'abril, els representants de 3r d'ESO del nostre institut van participar en la prova. Els premiats se sabran el proper dia 6 de maig.


Sortida a Girona 2n d'ESO
El proppassat 27 de març els alumnes de 2n d'ESO van realitzar una sortida a Girona organitzada pel Departament de Socials de l'institut per fer un taller de gravat i una visita a la ciutat.


Ciao Bella Italia !!

Els nostres alumnes de 4t d'ESO han passat una setmana a Itàlia gaudint del seu viatge de final d'etapa secundària obligatòria. Quan arribin els demanarem un reportatge amb pèls i senyals de totes les seves peripècies... De moment, una prova gràfica aquí sota.


XI Certamen Nacional de Lectura en veu alta

Un any més el nostre centre va participar en aquest certamen adreçat a alumnes de 3r de primària a 4t d'ESO. El dijous 19 de març es presentaren als quarts de final al Servei Educatiu de l’Alt Empordà a Figueres una alumna de segon d’ESO (Lamiae Drissi), una altra de l’aula d’acollida (Yurieli Sánchez), i un grup de tres noies en la categoria per a tercer i quart d’ESO (Mireia Expósito, Aniela Waloska i Anna Serrano). En cap categoria no ens vam poder classificar per a la següent ronda, però el proper any hi tornarem!! Tots els assistents reberen l’obsequi d’un diploma i un llibre.


Proves Cangur 2015

El proppassat 19 de març es van dur a terme les proves Cangur de matemàtiques al pavelló municipal de Figueres on s'hi van reunir més de 300 alumnes de 10 instituts de la comarca.


Kintrends 15

El proppassat 16 de març a la sala d’actes del nostre centre, l’Associació de Perruquers de l’Alt Empordà juntament amb la firma cosmètica "Kin" varen presentar la col·lecció KINTRENDS15. La demostració va anar a càrrec dels prestigiosos perruquers catalans Xevi Jubany i Oscar Vera. Varen ser quatre hores d’intens treball, colors fantasia de llarga durada, tallada d’home i dona, recollits...que van ser molt aplaudits pels professionals assistents. Val a dir que part de l’alumnat de perruqueria i estètica varen col·laborar en el backstage de l'esdeveniment així i fent de models.


Videocurriculums 3r d'ESO
Interessants i divertits muntatges d'imatge i so en forma de vídeocurrículums dels alumnes de 3r d'ESO com a treballs de la matèria de llengua anglesa. Congratulations! .


Alba Romero guanya el premi Maria Rosa Ymbert

El proppassat dia 8 de març, l'alumna de 2n de batxillerat Alba Romero va rebre el premi Maria Rosa Ymbert. En el marc dels actes de celebració del Dia de la Dona presidits per l’alcaldessa Marta Felip i amb la presència de representants de la majoria de grups polítics i entitats de la ciutat l'Alba va veure reconegut el seu treball de recerca "Cartes des del silenci". Per molts anys!


Proves d'Accés 2015 i preinscripció per al curs 2015-16

A l'apartat corresponent de "Secretaria" hi trobareu tota la informació referent a la inscripció per a les proves d'accés a cicles formatius d'enguany i també sobre la preinscripció per al curs escolar 2015-16 de tots els estudis que ofereix el nostre institut.  


Sisena edició d'EMPORDONESES

El conjunt de diferents exposicions multidisciplinàries que aplega cada any a més d'un centenar d'artistes de l'Alt Empordà sota el nom d'"Empordoneses", celebrarà aquest mes de març del 2015 la seva sisena edició a la ciutat de Figueres. Com cada any hi haurà un fil conductor creatiu per a tots els participants que, enguany, serà la reutilització de materials en general i de la bicicleta en concret, com a símbol dels nous temps que vivim. Dins de la temàtica general d'"Empordoneses" cal destacar el projecte "Les bicicletes solidàries d'Empordoneses" que el col·lectiu durà a terme juntament amb l'ONG empodanesa "Bicicletas sin fronteras" i que consisitirà en reconvertir i customitzar bicicletes velles en obres d'art.


JORNADA DE PORTES OBERTES ESO


Informació vaga alumnat 25 i 26 de febrer

Els dies 25 I 26 de febrer el Sindicat d’Estudiants ha convocat una jornada de vaga general a l’ensenyament en protesta pel Decret de Ministeri d’Educació que autoritza les Universitats a implantar graus de 3 cursos als quals s’afegeixen Màsters de 2 anys.

Tos els grups de postobligatòria i els de 3ESOA, 3ESOC, 4ESOA i 4ESOB han pres la decisió col·lectiva de no assistir a classe el dia 26 en solidaritat amb la convocatòria. Alguns grups també han presentat la sol·licitud per al dia 25 (2ELI, 1AUTA, 2AUTA, 1EST, CASA, CASB). No es considerarà falta d’assistència, ja que ho han sol·licitat en el temps i forma previstos a les Normes de Funcionament i Organització del Centre (NOIFC).

Recordeu que l’alumnat de 1r i 2n d’ESO no té reconeguda la possibilitat de prendre la decisió col·lectiva de no assistència a classe i que els grups que no ho han sol·licitat o no han complert amb els requisits establerts han d’assistir al Centre amb normalitat.

Atentament,

Miquel Turró i Frigola - Director de l'institut

Figueres, 24 de febrer de 2015

Cantata UAP 2015
El proppassat 5 de febrer alumnes de 1r i 4t d'ESO van participar a la Cantata UAP 2015 a Girona. Podeu veure la gravació de l'actuació aquí. Durant el matí van fer una passejada pel barri vell de Girona.


Carnaval 2015 al Monturiol


Guanyadors d' "Els Optimistes"

Durant la setmana del 9 al 12 de febrer el nostre institut ha participat al programa concurs "Els Optimistes" de Catalunya Ràdio competint contra l'INS Santa Eugènia de Girona. I finalment... HEM GUANYAT!!!!!!!!!! Enhorabona a tots plegats!!


Participació al Saló Beauty Barcelona

El proppassat 9 de febrer les alumnes d'Imatge Personal varen participar en el III Concurs de Moda Catalana de Perruqueria i Bellesa dins dels actes del Saló Beauty Barcelona. Concursaren en la categoria d'escoles .El nostre Institut va ser reconegut com a guanyador en aquesta categoria. Enhorabona!.


Xerrada amb l'escriptor Àngel Burgas

El proppassat dia 29 de gener ens va visitar l'escriptor figuerenc Àngel Burgas. Els alumnes de 1r d'ESO van poder gaudir d'una xerrada de l'autor de "L'edat del despertar" . Durant una hora i quart van escoltar en boca del propi autor algunes particularitats sobre les històries dels personatges d'aquest llibre (i d'altres de la saga) que han llegit a classe. Al final de la xerrada, l'Àngel va respondre algunes de les interessants preguntes dels alumnes i els va signar els exemplars que duien amb un autògraf. Gràcies Àngel i fins ben aviat!  


Taller reaccions químiques a Girona

El proppassat dijous 22 de gener els alumnes de 3r d'ESO van realitzar uns tallers de química recreativa a la Fontana d'Or de Girona en una activitat organitzada pel Departament de Ciències del centre.  


Cantata UAP 2015

Els alumnes de 1r d'ESO i els d'Optativa de 4t de Música del nostre centre assistiran a la Cantata UAP 15, una obra que es realitza amb la participació d'alumnat de més de trenta centres educatius diferents, sobretot de les comarques gironines. Aquest any la representació gira entorn de la història de Sadako Sasaki i la llegenda japonesa de les mil grues de paper, tot un símbol per a la pau.  


TOTS SOM CHARLIE


BON NADAL i FELIÇ 2015


A Christmas wish from 3r ESO


Pràctiques del CF de Perruqueria a Montpeller

Els alumnes del CFGM de Perruqueria han fet una estada de formació pràctica en empreses a Montpeller, des del 17 de novembre al 5 de desembre. Aquest projecte ha suposat per a l’alumnat conèixer el funcionament de les empreses franceses, analitzar i intercanviar coneixements sobre les capacitats que ha de tenir un bon professional per veure’n les diferències i semblances i entendre millor el que vol dir la integració europea i així motivar la formació permanent com a eina bàsica d’incorporació al món laboral. Cal destacar que bona part dels alumnes participants en aquest projecte, han estat reclamats pels gerents de les empreses franceses perquè tornin a repetir l’experiència durant les vacances de Nadal. Felicitats a tots els participants!!


Consell Ciutadà d'Infants de Figueres
El proppassat dijous dia 4 de desembre, al saló de plens de l'Ajuntament de Figueres i presidit per la il·lustre alcaldessa de Figueres, es va dur a terme la constitució del Consell Ciutadà d'Infants. Els dos representants del nostre institut són en Tomeu Juanola (2n ESO) i en Raül Blánquez (1r ESO).


Visita a Heco i Rieju
El proppassat 21 de novembre els alumnes de 1r CFGM d'Electromecànica de vehicles van visitar l'empresa HECO de fabricació d'armaris metàl·lics, prestatges i caixes d'eines i també l'empresa de fabricació de motocicletes RIEJU a Figueres.


Sortida al Parc de la Draga de Banyoles
El proppassat 25 de novembre, els alumnes de 1r ESO van fer una sortida organitzada pel Departament de Socials al Parc de la Draga de Banyoles per fer una sèrie d'activitats relacionades amb la Prehistòria


Els alumnes de 1r ESO visiten l'estació meterològica


Candidats electes votacions al Consell Escolar 2014
Un cop realitzades les votacions, publiquem la llista dels candidats electes dels diferents sectors del Consell Escolar. El número de vots obtingut per cada candidat es pot consultar a les actes de votació penjades al taulell d'anuncis del vestíbul de l'institut.


Trobada europea Comènius

Del 17 al 21 de novembre el nostre centre rebrà la visita de professors i alumnes del Lyceé Maillol i del Collège Pagnol de Perpinyà, de l’Istituto A. Rosmini de Grosseto, i del OSZ Lotis de Berlín. Aquesta visita s’emmarca dins d’un Projecte d’Associació Escolar Comenius que vam endegar el curs passat i que acabarà a finals d’aquest curs. El tema de treball d'aquest projecte són els mètodes d'autoaprenentatge i de treball en grup. En total, el nombre de visitants serà d’uns 30. Els alumnes s’allotjaran a cases de famílies d’alumnes nostres i el professorat s’instal·larà en un hotel.


Setmana de la ciència 2014
Del 13 de novembre al 12 de desembre es realitzaran diferents activitats al centre per celebrar la Setmana de la Ciència. Entre d'altres, es duran a terme tallers per als alumnes de 1r d'ESO, que aniran a l'estació meteorològica i els de 2n d'ESO que realitzaran un taller de flotació a l'institut. Els alumnes de 3r d'ESO realitzen un treball sobre una malaltia i fan la presentació a classe i els escollits faran la presentació als alumnes de 2n de batxillerat el dia 3 de desembre a l'hora de tutoria, a més, participen a una xerrada a la sala d'actes de l'institut sobre Medi Ambient. També es realitzaran dues sortides per la ciutat de Figueres: un itinerari geològic amb els alumnes de 1r de Batxillerat i un itinerari químic per als de 4t d'ESO.
El departament de ciències està molt satisfet de poder realitzar un any més aquestes activitats i agraeix a tothom la seva bona disposició i col·laboració per tal que es puguin dur a terme.


Tutorial figures nadalenques en paper


Camins de Calç - Sortida 2n ESO

El proppassat dilluns 27 d'octubre alguns alumnes de 2n d'ESO van realitzar la tradicional sortida dels "Camins de calç", organitzada pel Departament de Ciències. Podeu veure'n algunes imatges.


Eleccions parcials al Consell Escolar

Benvolguts pares i mares,

S'han convocat eleccions per renovar parcialment el Consell Escolar del centre. Concretament cal renovar 1 representants de pares/mares, 2 representants del professorat i 2 representants de l'alumnat. El procés electoral ha començat el dia 4 de novembre i s'haurà d'haver acabat abans del 19 de desembre amb la constitució del nou consell Escolar. (Vegeu el calendari)

El cens electoral de tots els sectors estarà penjat al tauler d'anuncis del Centre. Es podran presentar reclamacions fins el 7 de novembre .El dia 12 de novembre es constituirà la mesa electoral del sectorpares, que està formada pel director i dos vocals escollits per sorteig entre els pares i mares o tutors que figuren al cens electoral.

Poden ser candidats tots els pares i mares o tutors que apareixen al cens electoral, que està penjat al taulell d'anuncis del Centre. La candidatura pot presentar-se per escrit, en el model que trobareu a secretaria, entre el 10 i el 14 de novembre. Us encoratjo a presentar-vos com a candidats i poder participar juntament amb els altres sectors en el màxim òrgan de govern del centre.

El dia 17 de novembre es publicaran les llistes de candidats de tots els sectors. Finalment,el dilluns 24 de novembre entre les 17.30 i les 20.00 hores es procedirà a la votació.

 En propers dies s'aniran concretant més tots aquests aspectes i penjant-los al taulell d'anuncis del centre, així com a la web de l'Institut.

Atentament,

Miquel Turró Frigola - Director

Figueres, 5 de novembre de 2014

Sortida de tutoria 3r ESO


Intercanvi de CF a Alemanya

El proppassat diumenge dia 12 d'octubre, un grup de 12 alumnes dels cicles formatius d'Automoció i Electricitat-Electrònica de l' INS Narcís Monturiol van iniciar l'intercanvi amb l'Staatliche Berufsschule I de Kempten (Alemanya). En aquest intercanvi faran part de les pràctiques en centres de treball com ara la Bosch i 3M. Durant les tres setmanes que durarà l'estada estaran allotjats a Wildpoldsried, una població referent en les energies renovables. També visitaran les ciutats de Kempten i Munic així com empreses punteres en el seu àmbit d'actuació. La tornada es realitzarà el dia 1 de novembre. Esperem que hagin viscut una gran experiència!


Sortida de tutoria 1r ESO


EUROWEEK 2014: el reportatge


EUROWEEK IN LUXEMBOURG, SUCH A SPECIAL EVENT!

Twenty-two delegations from secondary schools from twenty-two member states of the European Union gathered this year 2014 in the Athenée of Luxembourg from 24th to 30th October. Eight pupils from our school - Pablo Loro, Laura Portas, Anna Alcubierre, Sara Calsina, Paula Jiménez, Pere Marsal, Heidy Maldonado and Antonia Caporale (3rd ESO)- accompanied by Xavi Torruella and Raquel Feliu had the opportunity to communicate, debate, get in touch with cultural elements from different European countries, make friends and visit Luxembourg.

Our students could improve their speaking skills in English in a fun way! It was a week never to be forgotten...


TODAY IS ENGLISH TIME

La revista "Aula de Secundària" del proppassat mes d'agost publica un article de les professores d'anglès Gemma Martínez i Raquel Feliu on expliquen la seva experiència i valoració de la implantació del projete "English Time" en el nostre centre . Congratulations!


BON INICI DE CURS

Podeu consultar totes les informacions referents al curs 2014-15 (calendari inici de curs, llibres de text, recuperacions setembre, etc..) als apartats corresponents de la nostra web. Si voleu recuperar totes les notícies i activitats del curs 2013-14 les trobareu a la part inferior d'aquesta finestra a l'apartat "Notícies anteriors". Les famílies que hagin de retornar llibres a IDDINK ho han de fer el dia 3 de setembre de 10 a 14h a l'institut. Bon inici de curs a tothom!


 
CURS 2013-2014
 
Jove Campus de Recerca UDG

Del 7 al 18 de juliol, les alumnes de batxillerat del nostre centre Irene Agustí i Jennifer Rodríguez han participat al 7è Jove Campus de Recerca organitzat per la UDG. Una iniciativa amb la qual la UdG pretén aconseguir un acostament entre l'ensenyament de secundària i el món universitari mitjançant activitats d'introducció a la recerca. L'objectiu d'aquest Jove Campus és posar a l'abast de totes aquelles ments inquietes i amb ganes d'adquirir coneixements un conjunt de recursos de la Universitat per tal que puguin introduir-se a la investigació i, en particular, avançar en els seus treballs de recerca de batxillerat. També pretén que els joves estudiants puguin conèixer i entrar en contacte amb investigadors consolidats i investigadors que estan en curs de fer la seva tesi doctoral a la UdG.


Beques a la joventut excel·lent 2014

L'Ajuntament de Figueres ha lliurat les beques als millors estudiants d'ESO, Batxillerat i Cicles Formatius tal i com ve fent des de l'any 2008. En David Cervera, alumne de 4t d'ESO del nostre institut, ha sigut un dels alumnes premiats amb un viatge a València. Enhorabona!


Període de matriculació per al curs 2014-15

S'ha iniciat el període de matriculació per als ensenyaments postobligatoris. A l'apartat corresponent de Secretaria de la nostra web hi trobareu tota la informació sobre dates, documentació i instruccions de pagament.

Joguines Mecàniques

Joguines construïdes pels alumnes de 3r d'ESO durant el curs a la matèria de Tecnologia amb la professora Roser Bosch.


Viatge a la neu - Febrer 2014

 


Crèdit de Síntesi 2014

Durant la darrera setmana lectiva del curs hem dut a terme diverses activitats relacionades amb el crèdit de síntesi. Hem fet un recull d'imatges a la Fototeca del centre.


The cup song

Flashmob dut a terme el proppassat 11 de juny pels alumnes de 1r d'ESO i impulsat pels Departaments de Música i d'Idiomes del nostre institut.


Josep Ortega Llandrich (1997 - 2014)

La comunitat educativa del nostre institut lamenta profundament la terrible pèrdua d'en Josep i vol expressar el seu condol sincer a tota la família i amics.


Revista Ictinews núm 11

Ja tenim editada la revista Ictinews en el seu onzè número. La trobareu en format digital a la nostra web. Després d'un període de temps en què va quedar aturada, torna a ser ben viva gràcies a l'impuls de tots els col·laboradors i, especialment, de la coordinació de la Irene Muñoz. Gràcies a tots!


Sortida al Pla de Tudela 3r ESO

En el marc del crèdit de síntesi, els alumnes de 3r d'ESO van visitar el Pla de Tudelal proppassat 17 de juny.


Sortida a Empúries 1r ESO

En el marc del crèdit de síntesi, els alumnes de 1r d'ESO van visitar les ruïnes d'Empúries el proppassat 17 de juny.


The BIG CHALLENGE 2014

Com el darrer curs, enguany el departament d'idiomes de l'institut ha promogut la participació de l'alumnat al concurs de llengua anglesa "The big challenge". Congratulations!


Participació al campionat Catskills de cicles formatius

El proppassat 11 de juny va tenir lloc a l'INS Esteve Terradas de Cornellà de Llobregat la competició de les Catskills (campionat de Catalunya d'FP). En representació del nostre centre i en l'especialitat 39 (suport de xarxes) va participar-hi en Marcos Sànchez Torrent, alumne del CFGS de Sistemes de Telecomunicacions acompanyat pel professor Vicenç Inglés . La competició va consistir en una sèrie de proves: fer una instal·lació i posada en marxa de servidors Linux i Windows que donessin servei a una xarxa, encaminadors i commutadors de xarxa, etc. En definitiva, proves que mostressin les habilitats i competències dels alumnes participants en la creació d'una xarxa d'una empresa mitjana a partir de zero. Va resultar guanyador el representant de l'INS Vidal i Barraquer de Tarragona.


AVÍS A LES FAMÍLIES : ERROR EN CODI BANCARI CURS 2014-15

Hi ha un error en el codi bancari per fer l'ingrés corresponent al material per al curs 2014-15. El codi correcte és 0103441 . Disculpeu les molèsties.

Reunió informativa d'IDDINK per a nous alumnes

El proper dijous dia 12 de juny a les 19'30 es realitzarà una reunió informativa per a les noves famílies d'alumnes per al proper curs 2014-15 per part de l'empresa IDDINK que col·labora amb el nostre centre en l'adquisició de llibres de text. La reunió es durà a terme a la sala d'actes.

Narcís Monturiol's scrapbooks

En el marc del crèdit de síntesi, els alumnes de 3r d'ESO han realitzats una sèrie d'scrapbooks des de l'àrea de llengua anglesa. Congratulations!


Presentació crèdits de síntesi del CFGM d'Estètica

El proppassat dijous 5 de juny una quinzena d'alumnes del CFGM d'Estètica Personal i Decorativa van presentar els seus projectes del crèdit de síntesi al Wine Spa de Peralada. Enhorabona!


Viatge a Itàlia de 4t d'ESO

Muntatge audiovisual a partir de les fotografies i vídeos del viatge a Itàlia dels alumnes de 4t d'ESO durant aquest abril del 2014. Molt macos tots!!


VI Fòrum de Treballs de Recerca de l'Alt Empordà

El proppassat dissabte dia 31 de maig es va celebrar al Centre Escolar Empordà de Roses el VIè Fòrum de Treballs de Recerca de l'Alt Empordà per a estudiants de secundària. El nostre centre va participar a la trobada amb els treballs dels alumnes de 2n de Batxillerat Rachid Bouchick i Judith Castro. Podeu veure aquests treballs, juntament amb els altres millor qualificats en aquest curs, a l'apartat de Treballs de Recerca de la nostra web.


Cloenda Jornades perruqueria i estilisme masculí

El proppassat 2 de juny, en Marc i en Víctor, col·laboradors de Barberos 3.0, van ser els convidats a la cloenda de les jornades de perruqueria i estilisme masculí que s'han anat realitzant durant tot el curs. Podríem qualificar-ho com a cloenda de luxe ja que actualment els components de Barberos 3.0 estan posant el llistó molt alt en l'àmbit de la perruqueria i estilisme masculí. Varen realitzar quatre tallades de cabell de diferents estils i tècniques però també ens varen adreçar molts missatges referents a la professió. Cal destacar la que diu que s'ha de saber diferenciar entre clients i fans ja que si, amb propòsits, idees i passió s'és capaç de transformar un client en un fan, tot el que s'ha donat per la teva professió tard o d'hora ens serà retornat. Moltes gràcies a en Marc i en Víctor per tot plegat.


Guanyadors del Concurs Imagina Figueres 2050

Els alumnes de 1r d'ESO Tomeu Juanola, Eric Calsina, Adrià Sànchez, Raimon Casanovas i Iván Castro han resultat guanyadors de la categoria d'ESO al concurs "Imagina l'energia a Figueres 2050" convocat per l'ajuntament de la ciutat. Enhorabona a tots ells i als professors del Departament de Tecnologia del centre que els han acompanyat en el projecte!


LLiçó de cloenda curs 2013-14

Ahir dimecres dia 28 de maig es va celebrar la tradicional lliçó de cloenda del curs. Davant un auditori format per alumnes de batxillerat i cicles formatius que finalitzen els seus estudis enguany. La lliçó va ser impartida per la inspectora del nostre institut, Rosa Maria Montseny, que va adreçar un missatge de constància, lluita i compromís en qualsevol de les activitats que els alumnes escullin en aquests moments decisius de les seves vides. Els alumnes van rebre com a obsequi un fulletó amb el recull de les seves vivències al Narcís Monturiol.


Presentació Projectes Finals 2n CFGS Sistemes

El proper dijous dia 29 de maig, els alumnes de 2n curs del CFGS de Sistemes de Telecomunicacions i informàtics faran la defensa dels seus projectes finals de curs. Aquestes presentacions es realitzaran a la Sala d'Actes de l'institut segons el següent programa. Hi esteu tots convidats!


Trofeu Color Art de L'Óreal

Els alumnes de CF de Perruqueria i Cosmètica Capil.lar de l'lns Narcís Monturiol de Figueres, van ser els guanyadors de l'edició del Trofeu Color Art que es va celebrar el 20 de maig de 2014 a la seu de la firma comercial l'Oréal a Barcelona. L'alumne Abhishek Kumar, amb un treball tècnic de coloració i tallada, i l'alumna Bessy Nelke, amb un treball artístic de recollit de festa, van ser premiats amb un xec regal de 1000 € cadascun en formació a la mateixa firma. Les models van lluir els maquillatges realitzats per les companyes del CF d'Estètica personal decorativa del mateix Institut.


Fotos de Grups 2013- 2014

Ja podeu trobar a la Fototeca del centre les fotografies dels grups-classe d'aquest curs 2013-2014 per tal que puguin ser descarregades i impreses per tot aquells que ho desitgeu.


Participació a RobOLOT 2014

El proppassat 26 d'abril es va celebrar a Olot, el concurs de robots per a estudiants d'ESO, batxillerat, cicles formatius de grau mitjà de grau superior i universitaris "Robolot". És un dels concursos més importants, no solament del nostre país, sinó també en l'àmbit de l'estat espanyol, amb participants provinents d'arreu de l'estat. En Marcos Sánchez, estudiant de 1r curs del Cicle Formatiu de Grau Superior de Sistemes de Telecomunicació i informàtics, va participar en dues categories del concurs, en la de robots rastrejadors i en la de combats de robots de minisumo per a estudiants de Cicle de Grau Superior. Va quedar tercer en les dues categories per darrere del campió d'Espanya .Un pòdium excel·lent. Felicitats Marcos !


Premi al Concurs del Gremi de Perruquers

El proppassat 12 de maig, dos alumnes del CFGM de Perruqueria del nostre centre, la Camila Gonzàlez i l' Abhishek Kumar, varen participar juntament amb alumnes de l' INS de Sant Feliu de Guíxols, en el concurs "El Gremi amb els nous talents", promogut pel Gremi de Perruquers de Girona. L' Abhishek va ser el guanyador d'aquesta primera edició i cal destacar també la bona actuació de la Camila. El premi serà participar en l'acte d' inauguració de la temporada 2014-2015 del Gremi de Perruquers de Girona al costat de grans figures de la perruqueria d' alt nivell. Enhorabona Abhishek!


Sant Jordi 2014

Activitats celebrades el proppassat 23 d'abril, diada de Sant Jordi, pels alumnes d'ESO del centre: tallers, teatre, ball, lectura..


Imaginant la felicitat

Treball realitzat pels alumnes de l'optativa d'educació Visual i Plàstica de 4t d'ESO presentat al certamen artístic "Empordoneses 2014". El contingut del treball es basa en el concepte personal que cadascú pot tenir de la felicitat.


Si haguéssim nascut a Roma...

Els alumnes de 1r d'ESO han treballat l'Imperi Romà a l'assignatura de Ciències Socials. Aquestes són les seves maquetes de l'Imperi.


Participació a les proves "Canguret" i "Cangur" 2014

Aquest proppassat mes de març els nostres alumnes han participat en dues competicions matemàtiques: el Canguret ( celebrat el 5 / 3 / 2014 ) , prova adreçada als alumnes de 1r i 2n d' ESO i que serveix com entrenament de la prova Cangur i la mateixa prova Cangur ( celebrada el 20 / 3 / 2014 ), que es celebra a nivell internacional. En aquesta última prova han participat 3 alumnes de 1r batxillerat i 9 alumnes de 3r d' ESO. Malgrat que, l' important és participar,no podem deixar de comentar que els resultat han sigut molt bons ja que en la prova del Canguret, 2 alumnes de 1r i dos alumnes de 2n van quedar entre el 10% de les millors notes.És especialment remarcable que en el cas de les Proves Cangur, dos alumnes del nostre centre han quedat en el 3% de les millors notes a nivell de 3r d'ESO. Per molts anys a tots i, especialment, a en Pere Marçal i en Pablo Loro. Vegeu-ne algunes imatges.


Visita a l'Hospital de Figueres

El proppassat 24 d´abril Els alumnes de 3r d'ESO van visitar l'hospital de Figueres. Els professionals que hi treballen els van ensenyar el funcionament dels diferents departaments i van expliclar les activitats que s'hi realitzen i les diferents professions que hi treballen. Es van visitar el laboratori, la farmàcia, la sala de rehabilitació, la unitat de neonatologia, d'anatomia patològica, la sala de parts, la cuina, ... Els alumnes van aprendre el funcionament d'un centre hospitalari, els estudis realitzats pels diferents professionals i la seva estructura i així van conèixer molt millor el funcionament del nostre sistema sanitari.


Sisena sessió de perruqueria i estilisme masculí

El proppassat 28 d´abril el barber convidat va ser en Víctor Gamez, exalumne del nostre centre de la promoció del 2005. Després de cursar el CFGM de Perruqueria va fer un curs per especialitzar-se en perruqueria masculina. Ara està treballant com oficial en una barberia de Figueres. Ens va fer una demostració de la tècnica tisora sobre pinta i a màquina i els avantatges i inconvenients de cadascuna d' elles. Va completar la sessió de formació amb una tallada fantasia i un arranjament de barba. La col·laboració d' en Víctor va donar un aire diferent a les altres sessions, bé sigui per la seva joventut o per ser exalumne i conèixer la casa va ser més proper a l' alumnat pensant que, més endavant voldrien ser com ell i venir a ensenyar allà on ells han après. Agraïm a en Víctor la seva col·laboració i la voluntat d'engrescar l' alumnat a seguir treballant per allò que volen ser. Com equip docent ens satisfà que un exalumne vingui al centre a fer una demostració de la professió que se li ha ensenyat i que ha anat formant-se permanentment.


Sessió informativa d'ensenyaments postobligatoris a Figueres


Performance musical 1r ESO

Alguns alumnes de 1r d'ESO, impulsats pel seu professor de llengua castellana, en Joan Carreras, volen ser estrelles del món de la cançó.. Vet aquí la prova.


Happy Saint George's Day

Felicitació artística de Sant Jordi realitzada a l'assignatura de lllengua anglesa amb els alumnes de 2n d'ESO.


Jornada de Primers auxilis

El proppassat 7 d'abril els alumnes dels CFGS d'Automoció i de Sistemes de Telecomunicacions i Informàtics van participar en la Jornada de Primers Auxilis a l'Institut Alexandre Deulofeu de Figueres. Aquesta activitat es va dur a terme dins la programació d'activitats del Departament de Fol del nostre centre.


Estada Comenius a Perpinyà

Entre els proppassats dies 30 de març i 5 d'abril, els alumnes de primer de batxillerat Anna Jiménez, Hanae Kharraz Bahri, Yasmina Attalib, Alba Romero i Guillem Meléndez amb els professors Fernando Aisa, Xavi Torruella i Rosa Rodríguez van assistir a Perpinyà a la segona trobada del projecte Comenius de l'actual curs 2013-2014 sobre tècniques d'autoaprenentatge. Van ser rebuts pel Lyceé Aristide Mallol i pel College Marcel Pagnol.


Participació a l'Expojove 2014

Un any més l'FP de l'INS Narcís Monturiol ha estat present entre els expositors de l'EXPOJOVE, celebrada a Girona els proppassats 1 i 2 d'abril. Els cicles formatius de Formació Professional de Grau Mitjà de Perruqueria, d'Estètica Personal i Decorativa  i d' Instal·lacions de Telecomunicacions, i el Cicle Formatiu de Grau Superior de Sistemes de Telecomunicació i Informàtics van col·laborar i participar en l'exposició


Projecte English Time

Audiovisual de presentació del projecte "English Time" dut a terme pel Departament d'Idiomes a 2n d'ESO.


X Certamen Lectura en veu alta

El proppassat dijous 3 abril es van dur a terme els quarts de final de la desena edició del Certamen Lectura en veu alta on van resultar guanyadors tots els alumnes del Monturiol que hi participaven: l'Eduard Soler, en Pablo Loro, la Zinea Moreno i la Gemma Vilà!!!  Tots ells han passat a la següent ronda.. Ara, el 29 d'abril, hauran de participar a Girona a la semifinal del concurs. Enhorabona i sort!


Cinquena jornada de perruqueria i estilisme masculí

El proppassat 31 de març el barber convidat va ser l’Anna Brossa, "la barbera d’Olot" tal i com li diuen les persones més properes. L’Anna ens va fer una demostració de la tècnica tisora sobre pinta.Ella, considera primordial el domini d’aquesta tècnica en la perruqueria masculina per cert molt difícil, i requereix molt de temps i constància per aprendre-la.Tot i que l’ús de la màquina elèctrica ha substituït aquesta tècnica manual, creu que no es poden comparar els resultats . També va realitzar un procés d’afaitat. Per finalitzar la sessió l’Anna va supervisar la pràctica d’alguns alumnes en el procés d’arranjament de barba i bigoti Agraïm a l’Anna Brossa la seva col·laboració en la formació dels notres futurs barbers i barberes.


Estada d'alumnes francesos en pràctiques formatives

L’Institut Narcís Monturiol acull durant 2 setmanes a 11 joves d’Ambérieu-en Bugey (França). Són estudiants de perruqueria de grau superior i fan una estada de pràctiques formatives a perruqueries de Figueres, algunes de les quals ja tenen una llarg recorrregut en aquestes experiències.. Els objectius de l'estada es basen en tres punts primordials: el professional,( fer part de l'FPCT en una empresa estrangera), el lingüístic i el cultural. Esperem que aquesta estada sigui una vegada més tot un èxit. Agraïm anticipadament la col·laboració de les empreses ja que sabem que sense la seva implicació no seria possible dur a terme aquests projectes.


El dia de PI

Homenatge al nombre PI dut a terme el 19 de març de 2014 i organitzat pel Departament de Matemàtiques del centre. Enhorabona per la feina!


Sortida a Barcelona dels alumnes de 1r BATX

Dimecres 26 de març, els alumnes de 1r de Batxillerat van fer una sortida a Barcelona organitzada pel Departament de Llengua Catalana. Al matí van realitzar una visita guiada a l'Institut d'Estudis Catalans i a la tarda van assistir a la representació de l'obra "Ocells i Llops" de Josep Maria de Sagarra, al Teatre Nacional de Catalunya. Val a dir que els alumnes van quedar encantats d'aquesta funció teatral a la sala petita del TNC.


Jornada FP Dual per a les empreses

El proppassat dijous 20 de març es va dur a terme la Jornada informativa per a les empreses sobre l'FP dual. Els ponents van serla Coordinadora d’FP dels SSTT de Girona Sara Oliveras i l’inspector d’FP Josep Polanco.

L’FP DUAL, és el nou sistema que s’ha començat a implantar en alguns CCFF on el paper de l’empresa és primordial, ja que una bona part dels continguts es realitzen a l’empresa. Això suposa uns avantges tant per l’empresa ja que es recupera la figura de l’ antic aprenent com per a alumnat ja que viurà de més a prop el món empresarial i per a l’institut que estarà en permanent contacte amb les empreses del sector. En finalitzar la conferència es va fer una visita a les instal·lacions i es va donar a conèixer a l’empresari els continguts curriculars de les especialitats impartides en el centre.


Videocurrículums

Interessants i divertits muntatges d'imatge i so en forma de vídeocurrículums dels alumnes de 3r d'ESO com a treballs de la matèria de llengua anglesa. Congratulations!


Vehicles aeropropulsats

Els alumnes de Tecnologia de 2n d'ESO han creat uns vehicles areopropulsats espectaculars amb la seva professora Maria Martínez. Enhorabona!


Comunicat a les famílies vaga d'estudiants 26 i 27 de març

Com ja deveu saber, el dies 26 i 27 de març el sindicats d’estudiants han convocat una jornada de vaga general a l’ensenyament en protesta per les retallades, la pèrdua de drets socials, els atacs a la llengua catalana i contra la nova llei d’educació(LOMCE). La majoria dels grups de postobligatòria (excepte Batxillerat i CAM),i els de 4ESOB i 4ESOC ha pres la decisió col·lectiva de no assistir a classe en solidaritat amb la convocatòria. Els alumnes de 1r de Batxillerat s'afegiran a la vaga el dia 27. No es considerarà falta d’assistència, ja que ho han sol·licitat en el temps i forma previstos a les Normes de Funcionament i Organització del Centre (NOIFC). L’alumnat d’aquests grups que no desitgi adherir-se a la convocatòria serà atès en l’horari habitual, quedant a criteri de cada professor avançar o no matèria.

Recordeu que l’alumnat de 1r i 2n d’ESO no té reconeguda la possibilitat de prendre la decisió col·lectiva de no assistència a classe i que els grups que no ho han sol·licitat o no han complert amb els requisits establerts han d’assistir al Centre amb normalitat.

Atentament,

Miquel Turró Frigola

Director

Figueres, 25 de març de 2014

The FONIX

El passat 1 de març va tenir lloc a la Universitat de Girona la fase territorial de la 7a edició del concurs d'anglès interescolar de Catalunya anomenat THE FONIX. Aquest any els alumnes que van representar el nostre centre van ser Eric Calsina (1 ESO), Enric Santacatalina (2 ESO), Pablo Loro (3 ESO), Álvaro Guirado (1 BTX) i Núria Gómez (2 BTX). Els alumnes que superin la fase territorial aniran a la gran final de Barcelona del dia 26 de maig.


Ens visita l'Àngel Burgas

El dimarts dia 18 de març ens va visitar l'escriptor figuerenc Àngel Burgas. Els alumnes de 1r d'ESO van poder gaudir d'una xerrada de l'autor de "L'edat del despertar" i " El club de la cistella. Durant una hora i quart van escoltar en boca del propi autor algunes particularitats sobre les històries dels personatges d'aquests llibres que han llegit a classe. Al final de la xerrada, l'Àngel va respondre algunes de les interessants preguntes dels alumnes i els va signar els exemplars que duien amb un autògraf. Gràcies Àngel i fins ben aviat!


Jornada FP Dual per a empreses
El proper dijous dia 20 de març celebrarem una jornada informativa sobre l'FP Dual pensada perquè les empreses de la ciutat i comarca coneguin aquesta nova modalitat d'FP relacionada amb els ensenyaments professionals de grau mitjà i de grau superior que s'ofereixen en el nostre institut.


Jornada de portes obertes ESO


Comunicat a les famílies sobre la vaga d'estudiants del 27 de febrer

Com ja deveu saber, 27 de febrer el sindicats d’estudiants han convocat una jornada de vaga general a l’ensenyament en protesta per les retallades, la pèrdua de drets socials, els atacs a la llengua catalana i contra la nova llei d’educació(LOMCE). La totalitat dels grups de postobligatòria (BATX, CF, CAS I CAM) i els de 4ESOA i 4ESOC ha pres la decisió col·lectiva de no assistir a classe en solidaritat amb la convocatòria. No es considerarà falta d’assistència, ja que ho han sol·licitat en el temps i forma previstos a les Normes de Funcionament i Organització del Centre (NOIFC). L’alumnat d’aquests grups que no desitgi adherir-se a la convocatòria serà atès en l’horari habitual, quedant a criteri de cada professor avançar o no matèria.

Recordeu que l’alumnat de 1r i 2n d’ESO no té reconeguda la possibilitatde prendre la decisió col·lectiva de no assistència a classe i que els grups que no ho han sol·licitat o no han complert amb els requisits establerts han d’assistir al Centre amb normalitat.

Atentament,

Miquel Turró Frigola

Director

Figueres, 26 de febrer de 2014

Quarta jornada de Perruqueria i estilisme masculí

El proppassat 24 de febrer el barber convidat va ser en Raül Adell, barber d’Olot. Ens va fer una xerrada sobre l’essència de la professió i la seva evolució. A diferència de les altres jornades, no es varen realitzar treballs tècnics sinó que es varen treballar valors, emocions, el concepte de passar de ser un professional mecanicista a ser psicoestilista, tot allò que completa o va més enllà d’una tallada de cabells o un rasurat de barba. Podem esmentar les següents reflexions:

- El client té el dret d’exigir i el professional d’aconsellar.

- Jugar a ser Déu és fàcil, aconseguir-ho, no tant...

- No tenir pressa de créixer i arribar al punt més alt, cal abans constància, compromís, aprendre a escoltar i observar, transmetre, passió..

-La moda ha mort, el que no ha mort és el mode.

Quedem-nos però amb aquest missatge: la nostra satisfacció personal ha de ser fer felices les persones.


Projecte COMENIUS 2014 a Berlín
Entre els proppassats dies 26 de Gener i 1 de Febrer de 2014 els alumnes de primer de batxillerat Yasmina Attalib, Hanae Kharraz, Alba Romero i Guillem Meléndez, acompanyats pels professors Rosa Rodríguez i Xavier Torruella, van assistir a la trobada del projecte Comenius que es va dur a terme a la ciutat de Berlín, sota el títol "Autoaprenentatge per viure en una Europa solidària". També hi participaven dos instituts de Perpinyà i un de Grosseto. Durant aquella setmana els alumnes van poder treballar i observar el mètode d'estudi SKOL, consistent en un ensenyament basat en l'autoaprenentatge de competències. Els nostres alumnes van viure a Berlín molt ben acollits per diverses famílies al llarg d'una setmana on va fer molt fred.


Inscripció a les proves per obtenció graduat en ESO

El Departament d'Ensenyament ha obert el termini d'inscripció a les proves de compleció per a l'obtenció del graduat en ESO a tots aquells alumnes que no han obtingut el graduat perquè han tingut avaluació negativa en 5 o més matèries. De l'1 al 12 de febrer, tots els alumnes interessats hauran de formalitzar la sol·licitud d' inscripció a la Secretaria del centre. Podeu consultar els temaris a la nostra secció de "Documents".

Alumnes de 2n de batxillerat a la Biblioteca de Catalunya
El proppassat dijous 30 de gener, els alumnes de literatura catalana de 2n de batxillerat van fer una sortida a Barcelona. A la imatge, la Sala Felip Pedrell de la Biblioteca de Catalunya on van fer la classe de literatura catalana a partir de documents i primeres edicions del fons Josep Carner, autor que aquest curs llegeixen. També van fer visites guiades al Museu del Llibre Frederic Marés i la Biblioteca, i a l'exposició sobre Salvador Espriu al Centre de Cultura Contemporània.


Ens visita l'actriu Rosa Vila per recitar textos
El dimecres 29 de gener vam rebre la visita de l'actriu Rosa Vila que, gràcies al programa "En veu alta" de la Institució de les Lletres Catalanes va llegir textos de l'antologia de la postguerra i el franquisme davant dels alumnes de 4t d'ESO i dels que fan la matèria optativa de teatre. Durant l'acte alguns alumnes també van recitar textos i van rebre una classe pràctica d'interpretació per part de l'actriu. Enhorabona per la iniciativa i moltes gràcies a la Rosa Vila!


Tercera jornada de Perruqueria i estilisme masculí

El proppassat 27 de gener el barber convidat va ser en Raül Ubach, un dels propietaris de l'establiment "Quim i Joan i Perruquers" de Figueres. En Raül, que va realitzar una tallada aplicant el mètode d’ "American Crew", va destacar que, a part de tenir una bona tècnica, s’ha de saber sorprendre el client, saber transmetre que el professional gaudeix amb el treball que li està realitzant ja que això beneficia ambdues parts. Pel que fa al servei d ’afaitat, en Raül creu que la forta competència del mercat -que ofereix tant una bona qualitat d’eines com de productes- ha facilitat que el client s’ho faci a casa, per tant ha de ser el professional que, a més de tenir molt bona tècnica, ha de donar un tracte més personalitzat i atorgar més importància a l’atenció al client. Un cop finalitzada la sessió, en Raül també es va implicar en el procés de tallada que realitzava un alumne.


Els nostres alumnes fan "Regals de lectura "

Avui dilluns 27 de gener s'ha engegat el projecte "Regals de lectura" que consisteix que alumnes del nostre institut vagin a llegir lectures en català i castellà a alumnes de les escoles de primària de la ciutat que tenim adscrites. A la imatge de sota, concretament, l'Andrea Cabezas i l'Andrea Cifuentes de 4t ESO B estan llegint a alumnes de l'escola Anicet de Pagès. Amb aquesta iniciativa es pretén fomentar el gust per la lectura entre el nostre alumnat i, alhora, reforçar el vincle amb les escoles de primària properes. Una experiència enriquidora per a tots els implicats!


Practiques formatives del CFGM de Perruqueria a Montpeller

L'alumne Abhishek Kumar ha realitzat una enriquidora estada formativa a Montpeller. El setmanari "Empordà" li ha fet una entrevista on relata la seva experiència d'aquests dies. Enhorabona, Abi!


Reconeixement a les empreses del Label Euroapprenticeship

El proppassat 19 de desembre, els Serveis Territorials d’Ensenyament a Girona van organitzar un acte de reconeixement a 31 empreses i institucions gironines que han destacat acollint alumnes d’altres països per a la realització de pràctiques formatives. La iniciativa sorgeix de la xarxa EuroApprenticeship i en el marc dels projectes de mobilitat organitzats pels centres de Formació Professional de les comarques gironienes. El nostre institutcol·laboració amb 10 d'aquestes empreses : Editorial Empordà, Fundació Salut Empordà, Perruqueria Vilagran, Prada Nargesa, Perruqueria Christian, Garatge Plana, Dytsa, perruqueria Montse, perruqueria D’Ara i Icon, Sl.


Tallers de Nadal 2013

Per celebrar l'inici de les festes el divendres dia 20 de desembre es van dur a terme un seguit de tallers i activitats lúdiques amb la participació d'alumnes i professors. Bones festes!!


Have a wonderful Christmas

El Departament d'Idiomes us felicita aquestes festes amb aquest vídeo on els alumnes de diversos cursos us envien els seus missatges en anglès. Thanks !!!


Segona jornada de Perruqueria i estilisme masculí

El proppassat 16 de desembre els barbers convidats varen ser en Vicenç Carreras i en Xavier Lloveras, d’Olot i L’Escala respectivament. En Vicenç i en Xavier varen demostrar i alhora transmetre un nou concepte de la perruqueria masculina, com ha anat evolucionant, com s’havia estancat i com s’ha hagut de reinventar. Ens mostraren estris (tisores, màquines de tallar, navalles) d’alta qualitat, cosa que va entusiasmar l’alumnat ja que va poder-los observar i palpar, considerant-los com una joia tant pel seu disseny com pel seu cost econòmic.

També varen realitzar un procés d’afaitat i de tallada fent ús en tot moment de cosmètics de gamma masculina.La jornada fou tot un èxit, fet que ens engresca a continuar. Són aquestes experiències les que ens mostren que la Formació Professional no té sentit si no estem vinculats al món professional.

 


Estada formativa d'alumnes de Perruqueria a Montpeller

Els alumnes del CFGM de Perruqueria han fet una estada de formació pràctica en empreses a Montpeller, des del 18 de novembre al 5 de desembre. Aquest projecte ha suposat per a l’alumnat conèixer el funcionament de les empreses franceses, analitzar i intercanviar coneixements sobre les capacitats que ha de tenir un bon professional per veure’n les diferències i semblancesi entendre millor el que vol dir la integració europea iaixí motivar la formació permanent coma eina bàsica d’incorporació al món laboral. Cal destacar que un dels alumnes participants en aquest projecte, concretament l’Abhishek Kumar, ha estat “reclamat” pel gerent d’una de les empreses franceses. És per això que l’Abhi tornarà a repetir l’experiència durant les vacances de Nadal. Que tinguis sort Abhi!!

 


Sortida a la Draga dels alumnes de 1r ESO

Organitzada pel Departament de Socials, els alumnes de 1r d'ESO van realitzar el proppasat 29 de novembre una sortida a Banyoles, al Parc Neolític de la Draga. Allà van fer una visita al jaciment i van fer algun taller de descoberta. Aquí en teniu algunes imatges i a la Fototeca unes quantes més.


Sortida alumnes Aula Acollida

El proppassat dijous 5 de desembre els alumnes de l'Aula d'Acollida van fer un tomb per Figueres i van visitar el Castell de Sant  Ferran; va ser una bona manera de conèixer més Figueres, posar punt final al trimestre i dir adéu als alumnes que aquest segon trimestre passaran a la classe ordinària.


Sortida dels alumnes de Mecànica

La darrera setmana del mes de novembre, els alumnes de 1r del CFGM d'Electromecànica de vehicles, van realitzar una sortida pedagògica dins la ciutat de Figueres on van poder visitar les instal.lacions de la rectificadora de "Can Caritg" (dedicada fa més de 50 anys a la mecanització de peces) i la mateixa fàbrica de motos "Rieju". Gràcies per la col.laboració i per donar a conèixer el vostre saber fer!


Logo guanyador per al Projecte de Mediació

Avui dimecres dia 4 de desembre s'ha fet públic el logo guanyador per a representar el Projecte de Mediació del nostre institut. En un acte de reconeixement a la sala d'actes del centre, el director de l'institut, acompanyat de la Coordinadora de Mediació, han lliurat el premi (un val bescanviable a la botiga Abacus) a l'alumna de 3r B Heidy Maldonado, guanyadora del concurs. Cal esmentar també que l'alumna de 2n C, Sara Ruiz, ha quedat finalista. Els professors del Departament de Visual i Plàstica Sara Salip i Rui Gomes han col·laborat en aquests dissenys. Enhorabona a tots plegats!


Setmana de la Ciència 2013

Com ja va essent tradicional en els darrers cursos, el Departament de Ciències de l'institut ha organitzat diversos actes per commemorar la Setmana de la Ciència d'enguany que va des del 15 fins al 22 de novembre. Aquí podeu consultar el programa de les activitats previstes per als alumnes d'ESO, BATX i Curs d'Accés a CFGS.


Wildpolsried, un poble amb molta energia

En el marc de les activitats que durant aquests dies estan realitzant un grup d'alumnes i professors de la Berufsshule de Kempten (Baviera) el proppassat dilluns dia 11 es va realitzar una conferència a la Biblioteca Fages de Climent de Figueres per part de Günter Mögele, tinent d’alcalde de la ciutat de Wildpolsried, un petit poble del sud d’Alemanya que ha aconseguit resultats molt positius amb projectes de generació d’energia renovable. Des de ja fa uns quants anys, el Departament d'Electrònica i Electricitat del nostre centre organitza aquestes trobades i intercanvis formatius amb els companys alemanys.


Col·laboració amb el Gremi de Perruquers d' homes de Figueres

Amb el canvi a les titulacions de LOGSE a LOE dels estudis de Formació Professional, el CFGM de Perruqueria i Cosmètica Capil·lar, ha introduït un nou mòdul professional anomenat : "Perruqueria i Estilisme masculí".

Això ha suposat un canvi important en l’estructura, organització i desenvolupament del mòdul. És per això que des de la Coordinació d’FP i el Departament d’Imatge Personal del nostre Institut hem contactat amb el Gremi de Perruquers d’Homes de Figueres, amb la proposta que de manera desinteressada, participi en la Formació del nostre alumnat, ja que és una de les millors maneres que puguin veure i entendre l’essència de la "barberia". La primera sessió de formació va ser el proppassat 4 de novembre. L’Alfons Grau, va donar una lliçó magistral de les diferents tècniques de tallada masculina, així com del procés d’arranjament de barba i bigoti.

Agraïm al Gremi de Perruquers d’Homes de Figueres el que ens ha ensenyat en aquesta primera sessió de formació. També remarcarquem la importància que té per a una Escola/Institut on s’ensenyen oficis mantenir la constat i vital relació amb els Gremis i/o Associacions.

 


Lliurament cotxe SEAT

Com resultat de l’acord de col·laboració entre l’empresa automobilística SEAT y Grupo VW España amb el Departament d’Ensenyament, el proppassat dilluns dia 4 de novembre el nostre centre va rebre un SEAT LEON TSI de la gamma de vehicles que SEAT comercialitza actualment. D’aquesta manera, els alumnes faran les seves pràctiques amb noves tecnologies les mateixes que trobaran quan s’incorporin al món laboral.


Sortida de Tutoria

El proppassat divendres dia 18 d'octubre tot l'alumnat d'ESO del centre va participar a la tradicional sortida de tutoria fent diverses marxes a peu (Cabanes, Peralada, Llançà..). Anirem recollint algunes fotografies representatives en aquest àlbum.


Comunicat de direcció sobre la vaga de professorat del 24 d'octubre

Com ja deveu saber, demà dijous 24 d’octubre els sindicats majoritaris hanconvocat una jornada de vaga general a l’ensenyament en protesta per les retallades en educació a tots els nivells i contra la nova llei d’Educació(LOMCE)

Una part del professorat del Centre s’ha adherit a aquesta convocatòria i demà exercirà el seu dret de vaga. Això pot afectar el servei educatiu del nostre Centre.

L’institut estarà obert i no està prevista la suspensió de classes. L’alumnat de 1r. i 2n d’ESO tindrà classe amb normalitat, peròés possible que algun alumnat d’altres nivells no pugui ser atès totes les hores lectives. Aquelles hores en què el professor exerceixi el seu dret de vaga, serà atès per professorat de guàrdia al pati, sense que es realitzi cap activitat lectiva.

Atentament,

Miquel Turró Frigola

Director

Figueres, 23 d’octubre de 2013

Comunicat de direcció sobre la vaga d'estudiants 22, 23 i 24 d'octubre

Com ja deveu saber, els dies 22, 23 i 24 d’octubre el sindicats d’estudiants han convocat jornades de vaga general a tot el territori de l’Estat en protesta per les retallades, la pèrdua de drets socials i contra la nova llei d’educació(LOMCE)


La totalitat de l’alumnat DE 4t D’ESO i de postobligatòria (BATX, CF, CAS I CAM) ha pres la decisió col·lectiva de no assistir a classe en solidaritat amb la convocatòria. No es considerarà falta d’assistència, ja que ho han sol·licitat en el temps i forma previstos a les Normes de Funcionament i Organització del Centre (NOIFC). Així mateix, el dia 24 la no assistència de l’alumnat de 3ESOA i 3ESOD no es considerarà falta. L’alumnat d’aquests grups que no desitgi adherir-se a la convocatòria serà atès en l’horari habitual, quedant a criteri de cada professor avançar o no matèria.

Recordeu que l’alumnat de 1r i 2n d’ESO no té reconeguda la possibilitat de prendre la decisió col·lectiva de no assistència a classe i que els grups que no ho han sol·licitat o no han complert amb els requisits establerts han d’assistir al Centre amb normalitat.

Atentament,

Miquel Turró Frigola
Director

Figueres, 21 d’octubre de 2013

Nens salvant vides

En el marc del projecte "Nens salvant vides, aprenent RCP a les escoles", els alumnes de 2n d’ESO del nostre centre han rebut la formació per practicar les tècniques de Reanimació Cardiopulmonar en cas d’una aturada cardio-respiratòria. El projecte, impulsat pel Grup DEA de l’Alt Empordà i la Fundació Salut Empordà consta de diverses activitats als instituts de Figueres. El proper dimecres dia 16 d’octubre, amb motiu del dia europeu de conscienciació de l’aturada cardíaca, s’ha organitzat un acte multitudinari al pavelló de Figueres on es demana que els alumnes que ja han rebut instrucció, portin una samarreta blanca i un coixí de llit per poder realitzar les compressions del massatge cardiac. L’acte començarà a les 11’45, tindrà una durada d’uns 30 minuts i està obert a la participació de tothom com a públic.


Reportatge de l'Euroweek 2013

Vídeo realitzat per la professora Raquel Feliu a propòsit de l'estada a Tallin d'una representació d'alumnes i professors del centre que aquest mes d'octubre han participat a la tradicional trobada de l'Euroweek


Reunions de pares i mares inici de curs 2013-2014

En el transcurs dels propers dies es duran a terme les tradicionals reunions de pares i mares de cada inici de curs a la Sala d'Actes de l'institut. Concretament, el calendari és el següent:

Dimarts 8 d'octubre a les 20'15h : 2n i 3r d'ESO

Dimarts 15 d'octubre a les 20'15h: 1r i 4t d'ESO

Dimecres 16 d'octubre a les 20h: 1r curs de CFGM

Dijous 17 d'octubre a les 20'15h: 1r i 2n de Batxillerat

Mostra de Perruqueria

L’Associació de Perruquers de l’Alt Empordà i l’Institut Narcís Monturiol han signat un conveni de col·laboració amb la  finalitat de fer formació permanent al llarg del curs escolar. El proppassat dilluns dia 30 de setembre va tenir lloc la primera mostra de perruqueria on es van poder veure treballs tècnics de color, recollits i tractaments d’efecte "botox", realitzats per la col·laboradora tècnica de la firma "Exclusives Soler" .L’acte va ser tot un èxit, esperem  tornar a repetir l’experiència i seguir mantenint  la relació Escola-Empresa.


Lliçó inaugural del curs 2013-2014

Avui dilluns dia 16 de setembre, s'ha dut a terme la tradicional lliçó inaugural que dóna el tret de sortida al curs. Enguany, l'engarregat de fer la xerrada als alumnes de postobligatòria que comencen estudis al nostre institut ha sigut el Director dels Serveis Territorials del Departament d'Ensenyament a Girona, el senyor Albert Bayot. Li agraïm, des d'aquí, la seva presència i paraules.


Lectura a la Setmana del LLibre en català
Les nostres alumnes Alba Romero, Abril Pérez i Zubel Arana van participar el proppassat diumenge dia 15 de setembre a la Setmana del Llibre en Català. Les hi van convidar a participar com a guanyadores del Certamen de Lectura en Veu alta. Amb motiu dels 100 anys de l'escriptora Joana Raspall , cadascuna d'elles va llegir un poema d'aquesta autora.


Informacions inici de curs 2013-2014

Tal i com informàvem al juliol, a l'apartat de Documents de la web hi trobareu tota la informació referent al calendari i horaris d'inici de curs.

Retorn de llibres a IDDINK al setembre

Els alumnes que tinguin llibres d'IDDINK pendents de retornar al setembre, ho hauran de fer els dies 2 i 3 de setembre lliurant-los a consergeria empaquetats en una bossa de plàstic i amb l'albarà o el número de client ben visible enganxat a la bossa tal i com s'informa en les condicions de retorn que marca l'empresa. Des del dia 4 fins al 15 de setembre, ja no es podran retornar a la consergeria sinó que caldrà enviar-los directament a IDDINK.

Informacions final de curs 2012-2013

Podeu trobar tota la informació referent al final del curs 2012-13 i preparació del 2013-14 a les circulars informatives penjades a l'apartat Documents. També hi trobareu les activitats de recuperació per a alumnes amb matèries pendents i de repàs per a la resta i el Full de tria d'optatives per a 2n i 3r d'ESO. Si necessiteu consultar el llistat de llibres de text podeu fer-ho a l'apartat corresponent de la web i per tenir informació sobre períodes i documentació de Matrícula, visiteu l'apartat de Secretaria.


 
CURS 2012-2013
 
Campanya municipal de recollida de llibres de text

L'Ajuntament de Figueres informa que s'ha iniciat el projecte de crear un Banc de llibres i material escolar per tal de fomentar la reutilització de llibres de text i altre material escolar en bon estat. Es tracta que les famílies que tinguin i vulguin cedir gratuïtament els llibres i material que ja no necessiten, els portin al Centre de Formació Integrat Ferran Sunyer i Balaguer (Ronda Sud, 3, tel. 972 511 296), per tal que altres famílies amb dificultats econòmiques el puguin reutilitzar. Més informació.

La taula periòdica cantada...

Alumnes de l'optativa de Química de 3r d'ESO de la professora Sandra Carbonell cantant i memoritzant la taula periòdica.


Darreres activitats del curs 2012-2013

En els darrers dies lectius del mes de juny hem dut a terme algunes activitats especials com a cloenda del curs. Podeu fer un cop d'ull a les imatges de l'Acte de Cloenda de 4t d'ESO i a la Sortida a Empúries de 1r d'ESO durant la realització del crèdit de Síntesi.


LLiurament de premis als participants al "Big Challenge"

El proppassat dilluns dia 17 vam dur a terme l'acte de reconeixement als participants al concurs d'anglès "The Big Challenge". La direcció del centre va felicitar a tots els participants i els va encoratjar a continuar aprenent idiomes al llarg de tota la seva formació acadèmica en un futur. Menció especial per a Sara Calsina (2n ESO) i Alba Romero (4t ESO) que van resultar guanyadores provincials de la seva categoria. També es va refermar el reconeixement al Departament d'Idiomes del centre, representat per Merche Esteban, Susan Ros i Raquel Feliu que van impulsar la participació en aquest concurs. Vegeu-ne l'àlbum fotogràfic. Congratulations and go on!!!


HEM GUANYAT LA FINAL DEL CERTAMEN "Lectura en veu alta" !!!!!

Ahir dimecres 12 de juny , el Teatre Nacional de Catalunya va acollir la novena edició de la final de Catalunya del Certamen de Lectura en Veu Alta, convocat per Enciclopèdia Catalana i amb la col.laboració del Departament d'Ensenyament des d'aquest curs. La Sala Gran del TNC es va omplir d'alumnes d'arreu de Catalunya, d'escoles i d'instituts. Les classes acompanyaven els finalistes de cada centre i un cop més es va poder viure una gran festa de la lectura! Joan Dausà va presentar l'acte i es va comptar amb la presència de la Consellera d'Ensenyament, la Sra Irene Rigau. Zúbel Arana, Abril Pérez i Alba Romero, alumnes de 4t d'ESO del nostre centre, es van proclamar vencedores llegint un text de "La porta dels tres panys", de Sònia Fernández-Vidal. Han rebut de mans de la Consellera Irene Rigau ha rebut un xec de 500 euros per comprar llibres d'Enciclopèdia Catalana Ens sentim orgullosos d'elles i de la feina que han fet de la mà de la professora de llengua catalana Irene Muñoz. Enhorabona a totes!!


Jornades Treball de Recerca per a alumnes de Batxillerat

Des del proper dimarts dia 18 de juny i fins el dijous dia 20, es duran a terme les segones jornades sobre el Treball de Recerca per als alumnes de 1r de Batxillerat. Durant aquests dies es donaran eines i recursos als alumnes per afrontar amb garanties la confecció del Treball de Recerca que hauran de presentar el gener del 2014. Vegeu-ne el programa.


AVÍS IMPORTANT FAMÍLIES ALUMNAT ESO

A causa d'un error, el codi bancari que us hem facilitat per ingressar el pagament del material d'ESO per al curs 2013-2014 no és correcte. El codi correcte que heu d’entrar al caixer és 0103441.

Disculpeu les molèsties.

LA DIRECCIÓ

Figueres, 6 de juny de 2013

V Fòrum de Treballs de Recerca de l'Alt Empordà

El proppassat dissabte, 1 de juny, es va celebrar a l'Institut Cendrassos de Figueres el V Fòrum de Treballs de Recerca de l'Alt Empordà. Una selecció d'alumnes de 2n de Batxillerat dels centres de la comarca hi van exposar els seus treballs. El nostre centre va estar molt ben representat per les alumnes Laura Requena i Emma Wuyts. 


LLiçó de cloenda del curs 2012-13

El dimecres 29 de maig es va celebrar la tradicional lliçó de cloenda del curs. Enguany va ser en Jordi Masquef qui va dur a terme la lliçó davant els alumnes de postobligatòria que finalitzen els seus estudis i la seva estada al centre aquest curs. Masquef, llicenciat en Dret i professor d'ESADE, a més de Regidor de Fires i Mercats i Participació Ciutadana de l'Ajuntament de Figueres, va il·lustrar l'auditori sobre quines són les claus de futur per a tenir èxit en el món laboral i en els nous projectes vitals que tots els alumnes han d'emprendre quan finalitzen els estudis postobligatoris.


X Jornades de Telecomunicacions

Com cada any, el departament d'electrònica organitza les jornades de telecomunicacions on els alumnes de 2n curs del Cicle Superior de Sistemes de Telecomunicacions i Informàtics presenten els seus projectes de final de cicle. Vegeu-ne el programa.


"Com guanyar-nos l'autoritat?" xerrada de Ramon Casadevall

 


Semifinal del certamen "Lectura en veu alta"

Zubel Arana, Abril Pérez i Alba Romero (4t ESO) han resultat vencedores en les semifinals del IX Certamen de Lectura en Veu Alta. El proper 12 de juny participaran a la gran final que es farà al Teatre Nacional de Catalunya. Cal felicitar, també, en Pau Galiana (1r ESO) que tot i no accedir a la final, ha llegit molt bé. Enhorabona a tots!


Visita d'unitat mòbil de TELEVÉS

Organitzat des del departament d'electrònica, aquest dimecres 23 de maig, TELEVES ens ha visitat amb una de les seves unitats mòbils, per mostrar-nos aparellatge i instrumentació capdavantera en Fibra Òptica sobre el nou Reglament d'infraestructures Comunes de Telecomunicacions (ICT) .

En el transcurs de la jornada, alumnes de CFGM d'Instal·lacions Elèctriques, de CFGM d'Instal·lacions de Telecomunicacions i tècnics del sector; han pogut veure i manipular l'aparellatge presentat.  Així mateix els alumnes de CFGS de Sistemes de Telecomunicacions i
Informàtics han realitzat pràctiques de tall, preparació i connexió de Fibra Òptica amb una fusionadora d'altes prestacions.

TELEVES és una Empresa amb seu a Santiago de Compostela, capdavantera en el seu sector i amb presència comercial a més de 90 països, especialista en el disseny i fabricació de sistemes per a la distribució de serveis de telecomunicacions. Des d'aquí volem agrair a TELEVES i especialment a Antonio Benito, que és qui va fer les presentacions / demostracions, la deferència que han tingut amb el nostre Institut i amb el departament d'electrònica per fer possible aquestes jornades i per la documentació aportada a alumnes i professors. Gràcies i esperem poder-ho repetir el curs vinent !


Participació al BIG CHALLENGE!

"The Big Challenge" és un concurs de llengua anglesa que, des de 1999, se celebra anualment en centres educatius de França, Alemanya i Espanya amb el propòsit de motivar els estudiants en l'aprenentatge dels idiomes a través d'una experiència divertida. El proppassat dimarts 14 de maig, una selecció d'alumnes d'ESO del nostre centre hi va prendre part. Sort i enhorabona a tots!!


Ho sap, no ho sap...

Video realitzat a la matèria optativa d'Informàtica de 2n de Batxillerat per les alumnes Dèlia Martínez i Júlia March..


Participació al concurs de matemàtiques "Canguret"

El passat 17 d’abril un grup d’alumnes de 1r i 2n d’ESO del nostre centre van participar en un concurs de resolució de problemes, el Canguret 2013 , preparatori de les proves Cangur, que es realitzen a partir de 3r d’ESO. Van competir juntament amb 565 alumnes ( 312 de 1r i 253 de 2n ) d’altres instituts, tots ells de la província de Castelló de la Plana .L’alumne de 2n, David Nuñez , va quedar en 8a posició, i dos alumnes de 1r van quedar classificats entre el 10% de les millors notes. Properament es lliuraran els diplomes participatius a tots els participants.. Enhorabona a tots i gràcies per la participació !


FOTOGRAFIES de GRUP - Curs 2012 / 2013

Trobareu a la Fototeca de la web les fotografies de tots els grups del centre d'aquest curs 2012-2013.


Presentacions de l'empresa UNEX

Organitzat des del departament d'electrònica i després d'uns quants ajornaments, finalment la setmana passada, l'empresa UNEX ens va venir a fer dues xerrades-presentacions-col·loqui sobre el Reglament Electrotècnic de Baixa Tensió (REBT) i sobre el nou Reglament d'Infraestructures Comunes de Telecomunicacions (ICT) . La primera, sobre el REBT, va ser al matí i va anar dirigida a alumnes de CFGM d'Instal·lacions Elèctriques i de CFGM d'Instal·lacions de Telecomunicacions. La segona, sobre ICT, va ser a la tarda i va anar dirigida als alumnes de CFGS de Sistemes de Telecomunicacions i Informàtics i a tècnics del sector .

UNEX és una Empresa autènticament catalana, capdavantera en el seu sector i referent a nivell europeu,especialista en la fabricació de sistemes per a la conducció, marcatge, i fixació de cables i tubs per a instal·lacions elèctriques i de telecomunicacions .Des d'aquí volem agrair a UNEX , als seus enginyers Albert Sánchez i especialment a en Jordi López, que és qui va fer les presentacions, la deferència que han tingut amb el nostre Institut i amb el departament d'electrònica per fer possible aquestes interessantíssimes xerrades i per la documentació aportada a alumnes i professors.

Gràcies i esperem poder-ho repetir el curs vinent .


Participació al concurs de redacció "Jovenes talentos"

El proppassat dissabte 13 d'abril, dotze alumnes de 2n d'ESO van participar a la Universitat Politècnica de Girona al 53è Concurs de redacció "Jóvenes talentos" PREMIO-RELATO CORTO promogut per Coca-Cola.


SANT JORDI 2013

Al llarg del matí de la diada de Sant Jordi, es van organitzar diverses activitats extraordinàries per commemorar aquesta jornada: tallers, representacions teatrals, lectures literàries, venda de roses i llibres, etc.. BON SANT JORDI a tothom!


Una rosa de paper per Sant Jordi

Video tutorial realitzat per la professora Sara Salip que ens ensenya com fer una rosa de paper per Sant Jordi.


Sant Jordi i la Primavera

Treball fet pels alumnes de 2n d'ESO de l'optativa de Tecnologia de la professora Roser Bosch


Demostració audiovisual d'un treball del CFGM de Perruqueria

Vídeo de l'alumna de 2n de Perruqueria Karen Izquierdo on realitza un recollit informal i desenfadat. La model és la Montse Alavés.


JORNADA DE PORTES OBERTES POSTOBLIGATÒRIA

 


Participació al Certamen de Lectura en Veu Alta

El dijous 11 d'abril, al Centre de Recursos Pedagògics de Figueres, els alumnes Pau Galiana (1er ESO), Zubel Arana, Abril Pérez i Alba Romero (4rt ESO) han resultat vencedors en els quarts de final del IX Certamen de Lectura en Veu Alta. Ara, el 27 de maig participaran a la semifinal a Girona. Enhorabona a tots!


A la UDG amb el projecte "Itinera"

Durant la setmana del 8 al 12 d'abril, un grup d’estudiants de 1r de batxillerat del nostre centre podrà prendre contacte directe amb la Universitat de Girona gràcies al Projecte ITINERA. La setmana s’ha planificat de la següent manera: el dilluns 8 d’abril els estudiants han estat rebuts conjuntament en una jornada informativa, a la sala d’actes de la Facultat de Ciències del Campus Montilivi. De dimarts a divendres, de 9h a 14h, assistiran com a oients a les classes regulars de l’estudi triat (psicologia, criminologia, dret, enginyeries, filologies, educació infantil i primària, turisme, arquitectura, ...). Una experiència molt enriquidora!


Trobada amb l'escriptor Àngel Burgas

Avui dijous 4 de març hem rebut la visita de l'escriptor Àngel Burgas. A la sala d'actes de l'institut s'hi han aplegat tots els alumnes de 1r d'ESO que han assistit a una xerrada de l'escriptor per comentar l'obra "L'edat del despertar" que ha sigut lectura obligatòria per a tots ells en el proppassat 2n trimestre. En poc més d'una hora, Burgas ha explicat alguns detalls sobre les històries i personatges de la seva novel·la i sobre la seva experiència i vivències com a escriptor i professor. Com a cloenda, els alumnes han pogut fer algunes preguntes directament a l'escriptor. Una molt bona experiència per a tots plegats!


Premi "Maria Rosa Ymbert" per a l'alumna Laura Requena

En el marc dels actes commemoratius del dia de la dona del proppassat divendres 8 de març, la Laura Requena, alumna de 2n de batxillerat, va rebre de mans de l'alcaldessa de Figueres el primer premi "Maria Rosa Ymbert" adreçat als treballs de recerca d'alumnes del municipi. El treball de la Laura tracta sobre diversos aspectes de la crisi econòmica i la seva repercussió en la societat figuerenca. Properament (juntament amb els altres treballs del nostre centre que han obtingut les millors qualificacions del curs actual) el treball serà penjat a l'apartat corresponent de la nostra web. Enhorabona!


Visita d'alumnes i professors alemanys

El proppassat dimarts 12 de març vam rebre la visita d'un grup d'estudiants i professors del Geschwister-Scholl Gymnasium de la localitat de Sangerhausen. Es tracta d'un centre associat amb el nostre dins del programa Euroweek. Els alumnes ens van obsequiar amb un concert coral a la Sala d'Actes davant dels nostres alumnes de 4t d'ESO i Batxillerat.


JORNADA DE PORTES OBERTES

 


Preinscripció curs 2013-2104

Tot i que resta pendent de publicació oficial, ja es coneixen les dates per a la preincripció i matrícula del curs 2013-2014. Més informació.

Proves per a l'obtenció del Graduat en ESO

El Departament d'Ensenyament convoca les proves de compleció perquè l'alumnat que ha acabat el 4t d'ESO sense tenir el graduat escolar pugui ara obtenir-lo. Aquí hi trobareu els continguts i criteris de les matèries per als alumnes que s'avaluïn al nostre centre, el llistat d'alumnes admesos i el calendari d'exàmens..

"HOMES" a la sala LA CATE

El proper divendres dia 1 de març a les 21h, la companyia de teatre de l'institut "El Submarí" representarà la seva exitosa obra "HOMES" al teatre de La Cate de Figueres. Us hi esperem!


Servei d'assessorament i reconeixement aprenentatges FP

El Departament d'Ensenyament ha reconvertit l'antic programa "Qualifica't" i proposa aquest nou servei que s'adreça a les persones adultes interessades a obtenir la diagnosi de les seves possibilitats formatives i de promoció professional i l'itinerari formatiu més adequat per aconseguir l'objectiu de qualificació més idoni. El calendari d'inscripció és del 19 al 27 de febrer. Més informació.

Proves per a l'obtenció del Graduat en ESO

El Departament d'Ensenyament convoca les proves de compleció perquè l'alumnat que ha acabat el 4t d'ESO sense tenir el graduat escolar pugui ara obtenir-lo. Aquí hi trobareu els continguts i criteris de les matèries per als alumnes que s'avaluïn al nostre centre.

Participació al Saló Beauty Barcelona

El proppassat dissabte 2 de febrer, alumnes de 2n CFGM de perruqueria del nostre centre van participar en el 1r Trofeu e Moda Catalana dins dels actes de la Fira Saló Beauty BCN en el recinte del CCIB del Fòrum. Es varen realitzar treballs tècnics , artístics i maquillatges .Ha representat una experiència molt profitosa per a les alumnes participants ja que per primera vegada mostraven les seves habilitats tècniques i artístiques davant del públic professional del sector. Vegeu-ne unes quantes imatges.


Comunicat referent a la vaga d'alumnat dels dies 4, 5 i 6 de febrer

Alguns sindicats d’estudiants han convocat tres dies de vaga pels propers dies 5,6 i 7 de febrer en protesta per les retallades, la reducció de les beques i la nova llei d’educació del govern central.L’alumnat de postobligatòria del nostre Institut, excepte segon de batxillerat, ha decidit majoritàriament adherir-se a la convocatòria i han comunicat a la direcció del Centre la seva decisió col·lectiva de no assistència a classe els dies esmentats. Se’ls ha autoritzat, ja que ho han fet seguint les instruccions de les NOIFC del Centre.

Així, la no assistència a classe aquests dies no es considerarà falta. Tot i això, l’alumnat que assisteixi al Centre serà atès pel seu professorat en l’horari habitual, en el benentès que hauran d’assistir a classe durant tota la jornada i no només a determinades classes de la seva elecció.L’alumna td’ESO no està autoritzat a sumar-se a la convocatòria i, per tant, ha d’assistir amb normalitat al Centre.

Figueres, 4 de febrer de 2013

LA DIRECCIÓ

L'actor Jaume Pla visita el Monturiol

L'actor Jaume Pla i Pladevall va visitar-nos el proppassat divendres dia 25 de gener. En el marc del programa En Veu Alta promogut per la Institució de les LLetres Catalanes, Jaume Pla va llegir textos de l'Antologia de la Postguerra i el Franquisme davant d'un auditori format pels alumnes de 4t ESO del centre.


Gossip, Informer i altres xarxes socials als centres educatius

Donada la preocupació que està provocant en la comunitat educativa l’aparició a FACEBOOK de les pàgines INFORMER d'alguns centres educatius, el Departament d'Ensenyament, en compliment de la normativa vigent, ha donat a conèixer una sèrie d'orientacions a la comunitat educativa en cas que se'n detecti un mal ús.

Coresponsabilitat de les famílies en l'èxit escolar

El Govern de Catalunya promou una campanya de coresponsabilitat de les famílies a favor de l’èxit escolar. L’objectiu és que la família, com a primera instància educadora, es comprometi amb l’educació dels seus infants o joves i els situï en condicions favorables per a l’aprenentatge. És a dir, coresponsabilitat sí; delegació no. La mesura s’inclou dins de l’ofensiva de país a favor de l’èxit escolar, un dels eixos d’actuació de la qual és la implicació i el compromís de la família en el seguiment de l’avaluació acadèmica i personal de l’alumne.

La campanya està dirigida als prop de 5.000 centres. A través d’una aplicació informàtica podran analitzar quina és la coresponsabilitat de les famílies en el seu centre i en els estudis del seu fill. Així en l’aplicació, que s’ha elaborat, entre d’altres, amb la participació de representants de la taula de les federacions de pares i mares, els centres educatius, podran fer una diagnosi dels punts forts i febles, marcar-se objectius, avaluar el seu compliment i actuar. Més informació

Felicitacions i bons desitjos dels alumnes de 3r d'ESO

Treballs i celebracions prenadalenques dels alumnes de 3r d'ESO de la professora d'anglès Raquel Feliu.


Treballs de Tecnologia de 2n i 4t d'ESO

Els alumnes d'Informàtica de 2n i 4t d'ESO de la professora Roser Bosch han fet unes postals nadalenques virtuals que recollim en aquest muntatge.


BON NADAL i FELIÇ 2013

 


"Homes" a Tortellà

 


Eleccions parcials al Consell Escolar

S’han convocat eleccions per renovar parcialment el Consell Escolar del centre. Concretament cal renovar 2 representants de pares/mares, 3 representants del professorat, 3 representants de l’alumnat i 1 del PAS. El procés electoral ha començat el dia 3 de desembre i s’haurà d’haver acabat abans del 24 de gener amb la constitució del nou consell Escolar.

El cens electoral de tots els sector estarà penjat al tauler d’anuncis del Centre. Es podran presentar reclamacions fins el 10 de desembre

El dia 12 de desembre es constituirà la mesa electoral del sector pares, que està formada pel director i dos vocals escollits per sorteig entre els pares i mares o tutors que figuren al cens electoral. Poden ser candidats tots els pares i mares o tutors que apareixen al cens electoral, que està penjat al taulell d’anuncis del Centre.La candidatura pot presentar-se per escrit, en el model que trobareu a secretaria, entre el 13 i el 19 de desembre. Des de la direcció del centre, us encoratgem a presentar-vos com a candidats i poder participar juntament amb els altres sectors en el màxim òrgan de govern del centre.

El dia 20 de desembre es publicaran les llistes de candidats de tots els sectors. Finalment,el dilluns14 de gener entre les 17.30 i les 20.00 hores es procedirà a la votació.

En propers dies s’aniran concretant més tots aquests aspectes i es penjaran al taulell d’anuncis del centre, així com a la web de l’Institut. Podeu consultar el calendari de tot el procés.


"Homes" a la Tallada d'Empordà

 


Treballs de Socials de 1r d'ESO

Durant el curs 2011-2012, els alumnes de 1r d'ESO van realitzar unes maquetes espectaculars per a l'assignatura de Socials. Amb una mica de retard, però aquí en teniu la mostra...


Halloween 2012

Els alumnes de 1r d'ESO també van celebrar el seu "Halloween" particular a les classes d'anglès amb la Raquel i la Susan. Vegeu, vegeu...


"Homes" torna a voltar pels escenaris

La companyia teatral "El submarí, dirigida per l'Ernest Pibernat, torna a girar per terres empordaneses i garrotxines amb el seu gran èxit de crítica i públic "Homes". L'obra, que va ser presentada a la Mostra de Teatre dels Instituts de les comarques gironines del curs passat, tornarà a ser representada a La Jonquera, La Tallada d'Empordà i Tortellà (de moment..). Consulteu el cartell per tenir més informació de dates i horaris. Molta Merda!!


Sortida de tutoria postposada

La sortida de tutoria per a tots els curs d'ESO que estava programada per al proper divendres dia 19 d'octubre queda postposada per al divendres 26 d'octubre ateses les previsions metereològiques de pluja per al dia 19.

Comunicat de la direcció en relació a la vaga d'alumnes

En relació a la convocatòria de vaga d'alumnes dels propers dies 16, 17 i 18 d'octubre, la direcció del centre ha considerat oportú fer un comunicat informatiu per a les famílies.

Intercanvi a Kempten (Alemanya)

Una vegada més, i ja en van quatre, un grup d'estudiants de Cicles Formatius d'Electricitat i Electrònica del nostre Institut, han anat a fer una estada en pràctiques en empreses a la ciutat bàvara de Kempten, no massa lluny de Munic.

Un altre grup que, com cada cop que hi anem, quedarà embadalit de la forma de treballar de les empreses alemanyes d'aquella zona, de l'institut alemany "Staatliche Berufsschule I" que és el nostre "partner" en aquest intercanvi, del sistema dual per fer les pràctiques a l'empresa, dels paisatges dels Alps, de la cervesa pura i natural, de l'hospitalitat d'aquella gent, de ............ i potser no tant dels horaris, ja que hauran de matinar molt més aviat del que ho fan habitualment per anar a les empreses i per exemple, hauran de sopar al voltant de les sis de la tarda .

Aquesta vegada s'hi estaran del 15 d'octubre fins l'11 de novembre, participaran en activitats acadèmiques a l'institut conjuntament amb els alumnes alemanys i sobretot faran pràctiques a les empreses, que aquest any són : Robert Bosch GmbH, Scaltel AG, Deutsche Telecom AG, MAHA Maschinenbau Haldenwang GmbH  i  ESK Ceramics GmgH, el vicepresident de la qual, el Sr Clemens Kippes, va visitar el nostre institut ara fa poc.

 


Euroweek 2012

Recentment el nostre centre ha participat a l'Euroweek 2012 a Rokycany (Txèquia) representat per alumnes de 4t d'ESO acompanyades per les professores Irene Muñoz i Raquel Feliu. Vegeu-ne un video-reportatge molt especial...


Circulars Informatives de principi de curs

Coincidint amb les reunions de pares i mares previstes per a aquestes dates, es poden consultar les diverses circulars informatives adreçades a cada nivell a la secció de Documents de la nostra web.

Pablo Loro llegeix a la Setmana del Llibre en Català

L'alumne de 2n d'ESO Pablo Loro va participar a l'acte "Lectura en veu alta" de la Setmana del Llibre en Català de Barcelona el proppassat 15 de setembre. Els organitzadors de la Setmana del Llibre en Català el van convidar com a finalista del Certamen de Lectura en Veu Alta, convocat per Enciclopèdia Catalana.


Lliurament comandes de llibres d'IDDINK

Ens comunica l'empresa IDDINK que el proper dimarts dia 18 de setembre, de 15 a 18h, vindran a l'institut per lliurar a les famílies totes aquelles comandes endarrerides i/o efectuar les devolucions i canvis de llibres.

LLiçó inaugural curs 2012-2013

Ahir dijous dia 13 de setembre vam dur a terme la tradicional lliçó inaugural de cada inici de curs. Enguany vam comptar amb la presència de dos representants de l'empresa TP Ferro, el cap de comunicació i el cap d'explotació. El contingut de la xerrada va estar relacionat amb les expectatives de les empreses a l'hora de contractar personal i la importància d'una bona formació. Bon inici de curs!!


Informacions Inici de Curs 2012-2013

Podeu trobar tota la informació referent a l'inici de curs a l'apartat Documents. Anirem actualitzant durant aquests dies tota la documentació i informació necessària per als alumnes i les seves famílies. Si necessiteu consultar el llistat de llibres de text podeu fer-ho a l'apartat corresponent de la web. Si necessiteu consultar qualsevol altra activitat i/o informació del curs 2011-2012 ho trobareu a la secció de Notícies anteriors al peu d'aquesta taula. BON INICI de curs a tothom!!


 
CURS 2011-2012
 

Informacions Optatives ESO 2012-2013

Els alumnes que el proper curs heu d'escollir matèries optatives per a 2n i 3r d'ESO ja podeu consultar la informació corresponent i descarregar-vos el full de tria a la secció de Documents de la nostra web.

Preinscripció i matrícula al CAM

En aquestes darreres setmanes el Departament d'Ensenyament ens ha concedit per al proper curs 2012-2013 la impartició del Curs d'Accés a Cicles Formatius de Grau Mitjà (CAM). A l'apartat de Secretaria hi trobareu tota la informació relativa al procés de preinscripció i matrícula): documentació, currículum i preus.

Documents de final de curs per als alumnes i famílies

Ja podeu consultar diversos documents importants en relació al final de curs i a l'organització i calendaris del proper setembre: llibres de text, calendaris i activitats de recuperació de matèries pendents, recomanacions per a l'estiu,etc.. El centre romandrà obert durant el juliol de 9 a 14h. Bones vacances!!

Fira de l'Intercanvi

Avui dijous dia 21 de juny s'ha dut a terme la ja tradicional Fira de l'intercanvi en el marc de la realització del Crèdit de Síntesi 2012. Vegeu-ne algunes imatges.


Final del Certamen de Lectura en veu alta al TNC

El proppassat dimecres dia 13 de juny Pablo Loro, alumne de 1r d' ESO, va participar a la final del VII Certamen de Lectura en veu alta. L'acte es va dur a terme al Teatre Nacional de Catalunya i tota la classe de 1r ESO C va acompanyar-lo animant-lo des del públic. Tot i no guanyar, cal felicitar en Pablo pel nivell que va mostrar al llarg de totes les etapes del certamen. Podeu veure'n un reportatge de l'InfoK.


Lliçó de cloenda curs 2011-2012

El proppassat dimecres dia 6 de juny es va dur a terme la tradicional lliçó de cloenda de cada curs. El ponent va ser Jesús Quiroga, Director General de la Xarxa Ocupacional de la Generalitat de Catalunya i Director de la Oficina de Treball de Figueres. Quiroga va insistir en la seva conferència en la importància de la formació i les competències transversals per moure's amb garanties d'èxit en el món laboral. L'auditori estava format pels alumnes de BATX i Cicles Formatius que estan a punt d'acabar la seva etapa a l'institut. Vegeu-ne algunes imatges.


Calendari recuperacions extraordinàries 2n BATX

Del 18 al 22 de juny es duran a terme les recuperacions extraordinàries per als alumnes de 2n de batxillerat. Consulteu-ne el calendari.

Fotos de grup curs 2011-2012

Podeu trobar a la Fototeca de la nostra web les fotos de grups dels alumnes d'ESO, Batxillerat i Cicles Formatius d'aquest curs.


Treballs de recerca 2011-2012

Com és tradicional a cada curs, volem destacar els alumnes de 2n de batxillerat que han obtingut les millors qualificacions en els Treballs de Recerca. Enguany han sigut l'Agnès Coll, en César García, en Xavi Núñez, la Carla Padrós, la Marta Pineda i l'Arnau Vilarrasa. Podeu veure els seus treballs a l'apartat corresponent de la nostra web. Enhorabona a totes i a tots!!.

"Homes" de gira empordanesa

L'obra de teatre "Homes", de la companyia "El submarí", dirigida per l'Ernest Pibernat, estarà de gira empordanesa durant aquest mes de maig, després de ser presentada amb gran èxit a la XIX Mostra de Teatre de Secundària de Sant Feliu de Guíxols.


IX Jornades Telecomunicacions

Els propers dies 29 i 30 de maig es duran a terme al nostre centre les IX Jornades de Telecomunicacions. A més de ponències sobre l'àmbit de les telecomunicacions a càrrec de diversos experts, durant les jornades els alumnes del CFGS de Sistemes de Telecomunicació i Informàtics presentaran els seus projectes de final de cicle. Vegeu-ne el programa.


TramunTEC 2012

Per quart any consecutiu, s'ha dut a terme el "TramunTEC", amb l'  exposició de treballs de Tecnologia dels instituts de l'Alt Empordà. Els alumnes Driss Jbili, Mahdi Souiss, Yeray Lupiañez, Aroa Moreno i Laia Góngora, han sigut els guanyadors del nostre centrel. Aquests projectes han sigut tutorats per la professora Núria Vidal


Circ al Monturiol
El proppassat diumenge dia 20 de maig es va estrenar "Top 1", l''espectacle de circ del nostre centre que, bianualment, dirigeix Pep Invernó com a fruit del seu treball amb els alumnes del Monturiol. Enhorabona a tots!


La fibra òptica: de la teoria a la pràctica

El proppassat dilluns 14 de maig a la sala d'actes del centre es varen realitzar dues sessions teòriques i pràctiques de fusió de fibra òptica. L'empresa Optral, fabricant de fibra òptica i l'empresa Promax, fabricant d'equipament,  juntament amb l'empresa coordinadora de les sessions Electrocat, distribuïdora de Figueres, varen aportar el material i l'equipament per poder dur a terme aquestes sessions, una al matí  i una altra a la tarda. Tant alumnes com instal·ladors varen poder comprovar la senzillesa i l'eficàcia que els equipaments actuals permeten a l'hora de realitzar fusions de fibra òptica. Com a conclusió podem afirmar que les instal·lacions de fibra òptica seran cada vegada més habituals, tal i com es contempla en la nova ICT.


Sessions informatives BATX i CF curs 2012-2013

 


Canvis de Dates en la preinscripció i matrícula

El Departament d'Ensenyament ha modificat algunes dates del calendari de preinscripció i matrícula per al curs 2012-2013. Podeu consultar-ho a l'apartat corresponent de Secretaria de la nostra web.


Sortida a Barcelona de 4t ESO

El proppassat dilluns dia 7 de maig els alumnes de 4t d'ESO van fer una sortida a Barcelona organitzada pel Departament de Socials al voltant del Modernisme.


Èxit al VII Certamen de lectura en veu alta

Pablo Loro, alumne de 1r d'ESO del nostre centre, va superar els quarts de final del VIII Certamen de lectura en veu alta celebrats a Girona el proppassat dia 3 de maig i també la semifinal del dia 29 de maig. Així doncs, Properament anirà a la gran final, el 13 de juny, al Teatre Nacional de Catalunya. No és el primer any que, sota l'impuls de la professora de català Irene Muñoz, alumnes del nostre centre obtenen èxits en aquest certamen organitzat per Enciclopèdia Catalana. Enhorabona i sort !


XIX Mostra de Teatre de Secundària

Del 25 al 27 d'abril es va celebrar la XIX Mostra de Teatre d'Instituts de les comarques gironines a Sant Feliu de Guíxols. Com els darrers anys, el nostre centre hi va participar amb l'obra "Homes", dirigida per l'Ernest Pibernat.


Informació sobre protecció solar i càncer

Aquest proppassat mes d'abril, Montse Salvachúa, membre del Departament de Psicooncologia de l' AECC Catalunya Contra el Càncer de Girona, va venir al nostre centre a fer una xerrada informativa per als alumnes de batxillerat del nostre centre sobre la importància de la protecció solar per a la prevenció del càncer. En aquest enllaç podeu trobar la informació referent a aquesta xerrada.

Visita d'alumnes de Txèquia

El proppassat dijous dia 26 d'abril vam acollir al nostre centre una cinquantena d'alumnes txecs que estaven fent una estada al nostre país i volien conèixer el nostre centre. Es va dur a terme un emotiu acte d'acollida amb recitació d'alguns poemes i parlaments diversos amb la "presència" de tres grans genis empordanesos: Salvador Dalí, Narcís Monturiol i Carles Fages de Climent. Esperem que sigui l'inici d'una relació d'amistat i intercanvi que es perllongui en el temps!


Diada de SANT JORDI 2012

Avui, diada de Sant Jordi, durant tot el dia, els alumnes del nostre centre estan realitzant diverses activitats per commemorar aquesta data tan assenyalada: tallers, teatre, circ, lectura de poemes, recital musical... Podeu veure'n algunes imatges a la Fototeca. Bona Diada a tothom!


Química Recreativa

Hem penjat a la "Videoteca" del centre el vídeo realitzat pels alumnes de l'assignatura optativa de 3r d'ESO de l'àrea de Ciències Naturals "Química Recreativa". Enhorabona als alumnes i a la seva professora, Sandra Carbonell!

Concessió Cicle Formatiu de Grau Superior

El Departament d'Ensenyament ha confirmat que a partir del proper curs el nostre centre impartirà el Cicle Formatiu de Grau Superior d'Automoció. Aquesta adjudicació és el fruit d'uns quants anys d'insistència i de feina de molta gent per tal que el nostre institut, a part d'ampliar l'oferta educatiuva dels seus estudis i donar possibilitat als alumnes propis del CFGM de Mecànica de Vehicles de poder continuar la seva formació, pogués oferir un cicle amb molta demanda a nivell comarcal i provincial. Enhorabona a tots!

Convocatòria de VAGA per a demà dia 29 de març

Una part dels membres del claustre s'ha adherit a la convocatòria de Vaga General convocada pels sindicats. La majoria dels alumnes de postobligatòria també s'han adherit a aquesta convocatòria .Davant d'aquesta circumstància:

1. Les hores en què els alumnes tinguin classe amb un professor que exerceix el dret de vaga, aniran al pati i seran custodiats per professorat de guàrdia sense fer cap activitat lectiva.

2. Particularment, se suspenen les classes de tarda per als alumnes de 3r d’ESO i Aula Oberta. També se suspenen les classes de 1ESOC entre de 9:10 i les 11:05, ja que la majoria del professorat d’aquests nivells exerceix el dret de vaga i no es pot assegurar el servei educatiu. Tot i això, els alumnes que ho necessitin poden assistir al centre on seran atesos al pati pel professorat que tingui encomanades tasques de vigilància aquelles hores. El servei de menjador funcionarà amb normalitat i, en principi, el de transport, també.


Alumnes del Monturiol participen a Empordoneses

Alguns alumnes del nostre centre van participar el proppassat divendres dia 23 en una "performance" pels carrers de Figueres dins dels actes del certamen artístic "Empordoneses".

Jornada de Portes Obertes

 


Circavila

El proppassat divendres 2 de març els nostres alumnes, juntament amb 1500 escolars més de la comarca, van participar a la rua batejada amb el nom de "Circavila" amb motiu del 1r Festival Internacional de Circ de Figueres. Podeu veure'n imatges a la nostra Fototeca.

Visita d'alumnes de La Salle

El proppassat dijous 23 de febrer vam rebre al Monturiol la tradicional visita dels alumnes de La Salle que enguany estan fent 4t d'ESO. Després d'assistir a una xerrada informativa a la Sala d'Actes sobre les opcions d'estudis postobligatoris i l'oferta concreta del nostre centre, els alumnes van fer una visita guiada a través de les instal·lacions de l'institut i se'ls va convidar a participar a la propera jornada de portes obertes que durem a terme el 17 de març.

Proves per a l'Obtenció del Graduat en ESO

El Departament d'Ensenyament convoca les proves de compleció perquè l'alumnat que ha acabat el 4t d'ESO sense tenir el graduat escolar pugui ara obtenir-lo. Aquí hi trobareu els continguts i criteris de les matèries per als alumnes que s'avaluïn al nostre centre.

Premis del Concurs de la Setmana de la Ciència

Aquesta setmana s'han lliurat els premis del concurs de la Setmana de la Ciència que va tenir lloc el mes de novembre al nostre centre. Aquest concurs consistia en contestar 5 preguntes relacionades amb els boscos i la Química (amb motiu que l'any 2011 va ser l'any internacional de la Química). Les preguntes es dividien en 4 nivells: 1r i 2n d'ESO, 3r i 4t d'ESO, Batxillerat i Cicles Formatius i Professorat i PAS.
Els guanyadors van ser:
1r i 2n d'ESO : Andrea Polonio de 1r d'ESO B
3r i 4t d'ESO: Rachid Bouchikh de 4t d'ESO C
Batxillerat i Cicles Formatius: Marta Pineda de 2n de Batxillerat
Professorat i PAS: Gabriel Oliver membre del PAS
El premi és un exemplar del llibre " Ciència a un euro" de Dani Jiménez.

Drames rurals de Víctor Català per als alumnes de 2n BAT

El dilluns 30 de gener els alumnes de 2n de batxillerat van assistir a una representació teatral basada en "Drames Rurals", de Víctor Català a la sala "La Cate" de Figueres. L'obra és una adaptació del recull de contes de l'autora empordanesa, que retrata de manera crua personatges i situacions pròpies de la ruralia des d'un punt de vista molt allunyat de la idealització promoguda per la Renaixença.


Comunicacions Jornada Joan Maragall

El proppassat 29 d'abril de 2011, Esther Polonio, Irene Mejias i Kumbel Balde -alumnes de 1r de Batxillerat del nostre centre- van participar, juntament amb les professores Irene Muñoz i Lina Vilamitjana, a la Jornada Joan Maragall celebrada a l'Ateneu Barcelonès. Ja es poden consultar les seves comunicacions en línia. Enhorabona a totes elles!


Suspensió de les classes a causa de la pluja

Atès que des de protecció Civil alerten de gran quantitat de pluges a la zona de Figueres i de l'Alt Empordà, per a avui, 21/11/2011 i per a demà, 22/11/2011, els Serveis Territorials d’Ensenyament a Girona ens han notificat que per a demà, 22/11/2011, se suspenen les classes dels centres de primària i secundària de l’Alt Empordà.

Premi de Recerca Jove per a Pau Ballart

En Pau Ballart, alumne de segon de batxillerat del nostre centre en el darrer curs, ha guanyat un Premi de Recerca Jove 2011, abans dits CIRIT. El seu treball de recerca, tiulat “Els sons de Figueres” planteja un recull de sons que es poden sentir a la ciutat al llarg d’un any i apareixen en un web inserits en un Google Maps. Felicitem en Pau, li desitgem èxits en els seus estudis universitaris a Barcelona i l’acompanyarem a la recollida del premi el dia 10 de desembre d’enguany.


Estada d'alumnes de Kempten (Alemanya) al nostre centre

Des del proppassat dilluns 24 d'octubre i fins al 12 de novembre, tindrem entre nosaltres un grup d'alumnes de cicles d'electrònica i electricitat de la Berufschule de Kempten (Alemanya) acompanyats d'un professor que compaginaran les activitats docents al nostre institut amb estades en empreses i visites turistiques i culturals als llocs més emblemàtics de la comarca. És la tornada de l'estada que el nostre alumnat dels CF d'electrònica i electricitat van fer el curs passat a terres alemanyes.


Euroweek 2011

Entre els proppassats dies 3 i 7 d’octubre es va celebrar una nova edició de la trobada internacional d’escoles de la Unió Europea, anomenada Euroweek,a la ciutat anglesa de Stockport, a tocar de Manchester.El nostre centre forma part d’aquesta xarxa des de l’any 2000, quan vam ser invitats per l’organització a participar en la trobada de Oulu (Finlàndia). L’edició d’enguany ha comptat amb representacions d’instituts de secundària de 20 estats membres de la Unió Europea

L’Euroweek és una trobada internacional d’escoles europees on cada delegació hi envia vuit alumnes i dos professors, de manera que els representants de tots els estats fregaven la xifra de 200 en l’edició d’aquest any. L’objectiu de la trobada es posar en contacte alumnes i professors de centres de secundària de tot Europa per tal que vegin la Unió Europea com a una entitat tangible mitjançant un seguit d’activitats que tenen lloc a l’escola receptora, a la ciutat o en altres zones properes. El país organitzador s’encarrega d’elaborar un programa, de recaptar els fons que calen i de proporcionar l’allotjament en famílies als joves visitants.

El programa d’activitats d’enguany incloïa una visita a la ciutat de Manchester i al camp del Manchester United, així com un viatge al País de Gal·les, on els alumnes van poder visitar el castell de Conwy. A més, els alumnes han assistit a algunes classes a l’institut receptor, han fet una presentació del seu país, de la ciutat i de l’escola, i han preparat un sketch teatral sobre la història de Catalunya inspirada en obres de Dalí. La delegació catalana present a Stockport estava composta per vuit alumnes de 4t ESO i 2n de batxillerat. Està previst que el curs 2012-2013 la trobada tingui lloc a la ciutat de Rokycany (República Txeca).

Visita a l'Arxiu Maragall
El proppassat dijous 13 d'octubre les alumnes de 2n de Batxillerat que fan l'assignatura de modalitat de Literatura Catalana van realitzar una visita guiada molt profitosa i interessant a la Casa Arxiu Joan Maragall de Sant Gervasi acompanyades de la professora Irene Muñoz.

Premi de l'INJUVE per a Gemma Mostazo
L'exalumna de 2n de Batxillerat Gemma Mostazo ha aconseguit un 3r premi al XXIV Certamen de Jóvenes Investigadores que cada any se celebra a Málaga convocat per l'Instituto Nacional de Juventud (Injuve). El treball de recerca premiat, Química a la cuina, va ser tutoritzat per la professora del Departament de Ciències Sandra Carbonell. Enhorabona a totes dues!

El professor del Departament de Socials del nostre institut Fernando Aísa també va participar com a ponent del seminari "Investigando antes de la Universidad" , dut a terme entre el 3 i el 7 d'octubre a Mollina (Málaga).

Vaga d'alumnes del 6 d'octubre de 2011

El proper dia 6 d'octubre hi ha convocada una vaga d'estudiants en protesta per les retallades en el sector públic. La direcció del centre ha emès un comunicat per a les famílies que podeu consultar a la secció de Documents.

Esmenes a les orientacions dels T.Recerca 2011-12

Els alumnes de segon de Batxillerat que enguany han de presentar el seu Treball de Recerca han de tenir presents les esmenes que l'Equip Docent de Batxillerat va aprovar. Les podeu consultar a Documents.

Sortides de Tutoria

El proper dia 20 d'octubre durem a terme la sortida de tutoria per a tots els cursos d'ESO. Podeu trobar la informació detallada per a cada curs a l'apartat d' "Informació per a les famílies" de la secció Documents.

VIII Jornades de Telecomunicacions
Els propassats dies 28 i 29 de setembre es van dur a terme les VIII Jornades de Telecomunicacions orientades als ajuntaments de la comarca i als alumnes de l’institut Narcís Monturiol, organitzador i membre de Nord Digital.
Les ponències presentades el dijous 29 comptaven amb la presentació de Catalunya Connecta per part de la Direcció General de Telecomunicacions i Societat de la Informació (DGTSI). El Sr. Antoni Solé explicà tot el procés que ha suposat la transició de la televisió anlògica a la digital, així com els grans esforços que s’han realitzat a nivell públic per a fer arribar la telefonia i la banda ampla en els nuclis aïllats de població.
Paral·lelament, destacats operadors de Wifi, Wimax i Banda ampla per satèll·lit (Iberbanda, El Corte Inglès (BARSAT), Aeris Navigo, Indaleccius, Eurona, Megatró i Guifi ) varen descriure el seu producte/servei justificant la seva cabuda en el mercat.
En acabar aquestes ponències, el Sr. Paco Berta, responsable de Sistemes i Comunicació de l’Ajuntament de Girona va explicar l’experiència de la xarxa Wifi-Mesch de Girona que ha servit per a mantenir unides les diferents seus municipals via Wifi i per proporcionar servei Wifi als ciutadans per accedir a informació municipal i d’internet.
Urbiótica, Genaker i Nord Digital varen fer les seves presentacions d' aplicacions per a ciutats intel·ligents, telèfons mòbils multifuncionals per a les tasques que realitzen la brigada d’obres, la policia local, etc.Nord Digital es va presentar, també, com associació que integra la formació (Institut Narcís Monturiol), la instal·lació pràctica a través de l’ARAE (Associació de Radiotècnics de l’Alt Empordà) i l’enginyeria de telecomunicacions a partir de l’agrupació d’enginyers de Telecomunicacions de l’Alt Empordà, l’objectiu d’aquestes últimes dues branques és la formació pràctica dels alumnes del Narcís Monturiol i el servei a la comarca.

Web Família i Escola

El Departament d'Ensenyament ha posat en funcionament el nou web Família i Escola. Junts x l’Educació adreçat a les famílies amb la finalitat de posar al seu abast informació, orientacions i recursos per millorar la seva implicació en el procés escolar i educatiu dels seus fills i filles.

Lliçó inaugural 2011
Com ja és tradicional, el proppassat dimarts 13 de setembre vam assistir a la lliçó inaugural que dóna el tret de sortida oficial al curs 2011-2012. Davant un auditori format per alumnes d'estudis postobligatoris el jove empresari de Garrigàs, David Prada, gerent de l'empresa Nargesa, va insistir en la necessitat d'una bona formació per encarar amb garanties l'aventura del món professional, sobretot en temps de crisi.

Inscripció al programa Qualifica't

Hem actualitzat la informació sobre terminis d'inscripció i places del programa Qualifica't.

Postposada la inscripció al programa Qualifica't

Segons informa una nota signada pel Cap del Servei de Programes i Projectesde Foment dels Ensenyaments Professionals, el senyor Ferran Castrillo Rey, el nou procés del Qualifica't no s'obrirà l'1 de setembre com estava previst. Durant la primera quinzena de setembre es comunicaran les dates d’inscripció per a la propera convocatòria.El motiu del canvi de data ha estat ocasionat perquè s’està coordinant el procés Qualifica’t amb la nova convocatòria de l’acreditació de competències ACREDITA’T que s’obrirà properament i conjuntament amb el Departament d’Empresa i Ocupació.

Calendari d'inici de curs per als alumnes

Podeu informar-vos de la previsió de calendari per a l'inici del curs 2011-2012 per a ESO, BATX, CF i CPPA clicant aquí.

Tria d'optatives per al curs 2011-2012

Ja es pot descarregar a la secció de "Documents", el full de tria d'optatives per al curs 2011-2012 per als alumnes de 2n d'ESO i de 3r d'ESO. Cal que retorneu aquest full, amb la vostra elecció d'optatives, el dia 2 de setembre a la consergeria de l'institut tal i com s'informava a la circular de final de curs.

LLibres de Text per al curs 2011-2012

Ja podeu consultar a la web els llibres de text per al proper curs 2011-2012. Hi ha hagut algun canvi en els llibres del CFGM d'Instal·lacions de Telecomunicacions i als de 2n d'ESO (hi faltava el llibre de llengua catalana) respecte la primera versió que es va penjar.

 
CURS 2010-2011
 
Informacions de Final de Curs

A l'apartat "Documents" de la web hem actualitzat la Circular Informativa de Juny 2011 per a l'ESO on també hi trobareu informació referida a l'inici del proper curs 2011-2012

Fira de l'intercanvi
Amb motiu de la realització del crèdit de síntesi d'enguany, el proppassat dijous dia 16 de juny es va dur a terme la Fira de l'Intercanvi. Vegeu-ne les imatges.

Vídeo final de curs Batx i Cicles Formatius

Vídeo reportatge de comiat per als alumnes de Batxillerat i Cicles Formatius que finalitzen els seus estudis al nostre institut. L'autora del vídeo és l'alumna de 2n de batxillerat Aynabel Ávila.

Informacions de Final de Curs
Final del Certamen de Lectura en veu alta
El proppassat dimecres dia 8 de juny, Zinea Moreno, alumna de 1r D d'ESO, va participar a la final del VII Certamen Nacional Infantil i Juvenil de lectura en veu alta, convocat per Enciclopèdia Catalana. En un acte celebrat al Teatre Nacional de Catalunya i presidit pel Molt Honorable President de la Generalitat, Artur Mas, la Zinea va fer un gran paper i va quedar en segona posició de la seva categoria. Enhorabona!

Atelier d'Imatge Personal

El proppassat dilluns dia 6 de juny, l'alumnat dels cicles formatius de grau mitja de Perruqueria i Estètica va oferir una mostra dels seus treballs realitzats en el Crèdit de Síntesi 2010-2011. Vegeu-ne les imatges.

Lliçó de cloenda del curs 2010/2011

El proppassat dimecres 1 de juny, vam celebrar el ja tradicional acte de cloenda per als alumnes que acaben el seu cicle d'estudis al Monturiol. La lliço la va dur a terme el senyor Francisco Lozano, director financer d'una multinacional del sector químic. També vam comptar amb la presència de la regidora d'educació de l'Ajuntament de Figueres, Yolanda Milán. Podeu veure algunes imatges de l'acte.

Acte de cloenda del Tramuntec 2010/2011

El divendres 27 de maig a la tarda es va portar a terme l’acta de cloenda del tramunTec a la sala d’actes de l’INS Narcís Monturiol. Més de 200 persones van divertir-se amb l’espectacle del divulgador científic Dani Jiménez, que va realitzar una sèrie d’experiments tecnocientífics basats en l’electricitat. Tot seguit, es va fer entrega dels premis als alumnes participants a la mostra del tramunTec, i després es va fer un piscolabis a la cantina centre.

VIII Jornades de Telecomunicacions

Els propers dies 25 i 26 de maig es duran a terme al nostre centre les VIII Jornades de Telecomunicacions. A més de ponències sobre l'àmbit de les telecomunicacions a càrrec de diversos experts, durant les jornades els alumnes del CFGS de Sistemes de Telecomunicació i Informàtics presentaran els seus projectes de final de cicle. Vegeu-ne el programa.

Fotografies dels grups 2010-2011

Ja podeu trobar a la Fototeca del centre les fotografies dels grups que enguany acaben el seu cicle d'estudis d'ESO, Batxillerat i Cicles Formatius.

Èxit lector de l'alumna de 1r d'ESO Zinea Moreno
El proppassat divendres dia 14 de maig, Zinea Moreno, alumna de 1r D d'ESO, va guanyar els quarts de final del VII Certamen Nacional Infantil i Juvenil de lectura en veu alta, convocat per Enciclopèdia Catalana, a Girona.
 Properament haurà de competir amb un altre alumne, de Blanes, i optarà a passar a la final de Catalunya que tindrà lloc al Teatre Nacional de Catalunya a principis de juny. Enhorabona i molta sort!

Pràctiques de Perruqueria a la residència "Els Arcs"

Enguany hem continuat amb el conveni de col·laboració entre el nostre centre i la residència per a la gent gran "Els Arcs" amb l’objectiu que l’alumnat de 1r curs del CFGM de perruqueria pugui dur a terme les pràctiques amb els ancians que hi resideixen. L’experiència segueix sent un èxit complet tant per lapart específica del cicle com per al nivell de creixement personal ja que suposa freqüentar un ambient totalment desconegut per als joves i apropar-se a una realitat que, sovint, es veu molt llunyana.

Informació Inscripció als PQPI per al curs 2011-2012

A l'apartat "Documents" de la web hi trobareu informació sobre els Programes de Qualificació Professional Inicial (PQPI) que s'ofereixen a l'Alt Empordà per al proper curs.

Participació a la Jornada Joan Maragall

El proppassat divendres 29 d'abril les alumnes de 1r de batxillerat Kumbel Balde, Ester Polonio , Carolina Cardozo i Irene Mejías van participar a la Jornada Joan Maragall que va tenir lloc a l'Ateneu Barcelonès. A partir de la direcció de la professora de llengua catalana i literatura Irene Muñoz, les alumnes han dut a terme un treball on es tracta la biografia de l'autor, les diferents interpretacions del "Cant espiritual", les vegades que s'ha representat professionalment  i la comparació amb el "Cant espiritual" d'Ausiàs March. Enhorabona!

Jornada de Portes Obertes postobligatòria

El proper dimecres dia 13 d'abril farem la tradicional Jornada de Portes Obertes amb motiu de la proximitat del període de preinscripció de BATX i Cicles Formatius per al proper curs.

Vídeo promocional dels Cicles Formatius al Monturiol

Vídeo promocional fet per Jesús Salgado a propòsit dels diferents cicles formatius que s'ofereixen al nostre centre.

L' INS Narcís Monturiol centre Erasmus

El proppassat mes de juny de 2010, l’INS Narcís Monturiol, va elaborar el projecte per a la sol·licitud de l’obtenció de la Carta Universitària Erasmus, EUC (Erasmus University Charter) per a la realització d’estades en pràctiques d’estudiants d’ensenyament superior, en aquest cas per estudiants del CFGS de Sistemes de Telecomunicació i Informàtics.

El passat mes de desembre, el nostre centre va rebre des de la "Education, Audiovisual and Culture Executive Agency", la notícia que, després de ser avaluada la sol·licitud per una comissió independent d’experts, li ha estat concedida la Carta Universitària Erasmus fins l’any acadèmic 2013/2014. Aquesta carta és un document que ens acredita per a la participació en projectes de mobilitat dels alumnes de CFGS per a la realització de les pràctiques en empreses estrangeres.

Aquest reconeixement respon a un dels trets d'identitat del nostre centre, que sempre ha desitjatde participar activament en la creació de l’espai comú europeu, oferint la seva col·laboració, no només amb valuoses experiències culturals i personals per als estudiants, sinó també com la seva manera de contribuir a un major enteniment entre la gent i a la construcció de la Unió Europea.

Sortida a Pontós dels alumnes de 1r ESO

Vídeo reportatge fet pel professor Iván González a propòsit de la sortida a Pontós dels alumnes de 1r d'ESO el proppassat mes de febrer.

Visita del CEE Mare de Déu del Mont

El proppassat dimarts dia 22 de febrer vam rebre una visita molt especial al nostre centre. Una cinquantena de persones, entre alumnes i acompanyants, del Centre d'Educació Especial Mare de Déu del Mont de Vilafant. Amb motiu de la celebració de la seva Setmana Cultural, van assistir a una demostració de circ per part dels alumnes d'en Pep Invernó al gimnàs del centre. Una experiència enriquidora per a tothom que esperem que pugui tenir continuïtat en altres anys. Vegeu-ne algunes imatges.

Èxit esportiu de Marina Ventresca

Marina Ventresca, alumna del nostre centre, va obtenir el tercer lloc en la categoria cadet del campionat d'Espanya de Tir amb arc olímpic celebrat a Puertollano els dies 12 i 13 de febrer. Enhorabona!!

Preinscripció ESO per al curs 2001-21012

S'ha obert el termini de preincripció per al proper curs. Entre el 14 i el 25 de febrer podeu fer aquest tràmit a la Secretaria del nostre centre. Consulteu la documentació necessària i els barems.

Jornada de Portes Obertes

El proper dissabte dia 29 de gener farem la tradicional Jornada de Portes Obertes amb motiu de la proximitat del període de preinscripció d'ESO per al proper curs.

Premi Josep Pallach per al nostre centre

La vuitena edició del Premi Nacional d'Experiències Educatives Josep Pallach ha atorgat el primer premi al conte audiovisual "Ictineu, el submarí de Narcís Monturiol" realitzat per alumnes i professors del nostre centre gràcies a l'impuls i iniciativa d'en Faló Garcia. El lliurament del premi es va dur a terme el proppassat dissabte dia 15 de gener a la Sala de Plens de l'Ajuntament de Figueres. Enhorabona a tots!

Lipdub del Monturiol

Ja el tenim aquí!! El "Lipdub" del Monturiol.... Enhorabona a tothom per la feina feta!

Premi Recerca Jove per a Clara Capalleras

La Clara Capalleras Salvo, exalumna del nostre Institut, ha estat guardonada amb un Premi Recerca Jove 2010 de la Generalitat de Catalunya pel seu treball de recerca "Més enllà de les filferrades.La resiliència i els infants republicans al camp de Rivesaltes". L’acte de lliurament del premi es va dur a terme a la Llotja de Barcelona el proppassat 18 de desembre de 2010. A l’acte hi va assistir la família de la guardonada, el director de l’institut, Miquel Turró i Fernando Aísa, el tutor del treball. Felicitats!

"Making-off" del Lipdub del Monturiol

Per anar fent boca en espera que el proper dimecres dia 12, a l'hora de tutoria, es doni a conèixer a tothom el resultat final del nostre "Lipdub", aquí en teniu el procés...

Tastets d'oficis al Monturiol

El proppassat dilluns dia 10 de gener, el senyor Rafel Aguilera, president de la Fundació per a la promoció dels Oficis va dur a terme la conferència inaugural del projecte "Tastets d'Oficis" adreçat als alumnes de 3r d'ESO. Aquest projecte consisteix a fer un seguit de xerrades de diferents professionals de diversos sectors amb l'objectiu de donar a conèixer als joves l'ofici propi, el món de l'empresa i els valors ocupacionals, entre d'altres.

Lectures literàries sobre la postguerra i el franquisme

El proper dia 10 de desembre, de 9'10 a 10'10, es durà a terme una lectura de textos de l'antologia sobre la postguerra i el franquisme editada per la Institució de les Lletres Catalanes. El recital, que es farà a la Sala d'Actes, el realitzaran alumnes de 3r d'ESO i comptarà amb la presència de l'actor Francesc Ten també com a rapsoda. Vegeu el programa de l'acte.

El Lipdub del Monturiol

El proper dia 22 de desembre, últim dia lectiu abans de les vacances de Nadal, enregistrarem el "Lipdub" del Monturiol. En el document adjunt hi podeu trobar informació complementària.

Estada en pràctiques d'alumnes de 2n de Perruqueria

Del 14 al 28 de novembre 3 alumnes de 2nCFGM de perruqueria han participat en un nou projecte anomenat OPIR-ECVET ( projecte d’experimentació i desenvolupament de crèdits d’aprenentatge dins de l’ensenyament de l’FP), on hi participen 5 països de l’EU, essent la seu central del projecte el Ministeri de la Comunitat Francesa de Bèlgica. Aquest projecte experimental es basa amb un memoràndum de reconeixement, un contracte pedagògic i uns criteris d’avaluació comuns per poder així, en un futur, unificar les titulacionsd’ensenyaments professionals dins l’Europa Comunitària. Això ha comportat una estada de pràctiques en el centre educatiu IPFAME de Liège amb prèvia prova de nivell i amb prova pràctica per a avaluació final. També han fet estada en empreses del sector a Liège. Tantel centre educatiu com els empresaris han destacat el bon nivell procedimental i actitudinal de les alumnes catalanes .

Oriol Abulí premiat per la seva estada al CSIC

L’Oriol Abulí va fer el seu treball de recerca sobre la voladura del poble de Llers al febrer de 1939. Va presentar el seu treball al Certamen de Jóvenes Investigadores i va obtenir un premi de 1.000€ i una estada de quinze en un centre del CSIC (Consejo Superior de Investigaciones Científicas). Els deu estudiants que van tenir aquesta modalitat de premi havien de presentar una memòria al final de l’estada. Per a la millor memòria hi ha un premi extra de 3.000€. Aquest premi suplementari també l’ha aconseguit el nostre ex-alumne.

Eleccions al Consell Escolar

S’han convocat eleccions per renovar parcialment el Consell Escolar del centre. Concretament cal renovar 2 representants de pares/mares i 2 representants del professorat. El procés electoral ha començat el dia 3 de novembre i s’haurà d’haver acabat abans del 15 de desembre amb la constitució del nou consell Escolar.Publiquem una carta adreçada a les famílies i el calendari de tot el procés.

Recomanacions interessants per a pares

Una doble recomanació per a les famílies dels alumnes del nostre centre: el llibre "Ser pares avui: a la recerca del sentit comú" de Purificació Binés i el programa de TV3 Banda Ampla al voltant de la importància de la formació a l'hora de trobar feina.

Sortida al Teatre Nacional de Catalunya

El proppassat dimecres dia 20 d'octubre els alumnes de 1r de batxillerat van dur a terme una sortida literària d'interès. D'una banda, al matí, van fer la visita a la Casa-Museu Verdaguer de Vallvidrera i, de l'altra, a la tarda, van assistir a la representació de l'obra "Joan Maragall, la llei d'amor" al Teatre Nacional de Catalunya.

Estada "Euroweek" a Stara Zagora (Bulgària)

Entre els proppassats dies 1 i 7 d’octubre es va celebrar la dinovena edició de la trobada internacional d’escoles de la Unió Europea, anomenada Euroweek,a la ciutat búlgara de Stara Zagora, situada a uns 200 km de la capital del país, Sòfia. El nostre centre forma part d’aquesta xarxa des de l’any 2000, quan vam ser invitats per l’organització a participar en la trobada de Oulu (Finlàndia). Tres anys més tard, va ser precisament el nostre centre qui va organitzar la trobada a Figueres. L’edició d’enguany ha comptat amb representacions d’instituts de secundària de 19 estats membres de la Unió Europea

L’Euroweek és una trobada internacional d’escoles europees on cada delegació hi envia vuit alumnes i dos professors, de manera que els representants de tots els estats fregaven la xifra de 200 en l’edició d’aquest any. L’objectiu de la trobada es posar en contacte alumnes i professors de centres de secundària de tot Europa per tal que vegin la Unió Europea com a una entitat tangible mitjançant un seguit d’activitats que tenen lloc a l’escola receptora, a la ciutat o en altres zones properes. El país organitzador s’encarrega d’elaborar un programa, de recaptar els fons que calen i de proporcionar l’allotjament en famílies als joves visitants.

El tema al voltant del qual girava la trobada enguany era el de ""Tales under the linden trees" (Contes sota els til·lers). Així, cada delegació va fer una presentació d’un conte o llegenda tradicional que, en el nostre cas, va ser la llegenda de Sant Jordi. Els contes i llegendes, en versió original i traduïts a l’anglès, han estat recopilats en una publicació que s’ha lliurat a cada un dels participants.

El programa d’activitats d’enguany incloïa, també, una visita a l’antiga capital, Veliko Turnovo , on els alumnes van poder gaudir d’una visita guiada pel casc antic de la ciutat. A més, els alumnes han assistit a classes de llengua búlgara, a classes d’altres matèries, a tallers d’artesania tradicional búlgara, i han debatut sobre com traslladar l’esperit i el missatge de contes i llegendes tradicionals a l’època de la tecnologia digital.

Informacions a les famílies

A l'apartat Documents de la nostra web, hem creat una secció anomenada "Informació a les famílies" on hi podreu trobar, entre altres, les circulars informatives específiques per a cada nivell d'ensenyaments (ESO, BATX i Cicles Formatius) que es lliuraran a les diverses reunions de pares i mares previstes per a aquest mes d'octubre.

Circular informativa per a les famílies

La direcció del centre, com habitualment fa a principi de cada curs escolar, ha elaborat una circular informativa general per a les famílies on s'hi recullen algunes de les principals novetats pel que fa a qüestions disciplinàries del centre i on es comuniquen les dates de les diverses reunions de pares i mares previstes per al mes d'octubre.

"Els sons de la natura", per Pau Ballart

L'alumne del nostre centre Pau Ballart, a 4rt d'ESO va demanar una beca de Caixa Catalunya que reunia els 50 millors estudiants de Catalunya per anar a Les Planes de Son a fer una estada de 15 dies amb investigadors de diferents universitats de Catalunya. Ell va fer un projecte anomenat "Els Sons de la Natura" que el portava l'MTG (Music Technology Group) de la UPF. Després de fer aquesta estada el programa de la beca continuava i va fer un article científic aprofundint en algun tema relacionat amb l'estada, concretament sobre els sons binaurals. Amb aquest article, l'estiu del 2010 ha pogut anar 15 dies a Barcelona a la UAB a fer un curs de visió per computador, també molt interessant.

Vaga General 29 setembre

Davant la convocatòria de vaga general de demà dimecres dia 29 de setembre el centre ha enviat aquest comunicat a les famílies.

Lliçó inaugural del curs 2010-2011

Avui dimecres 8 de setembre l'empresari Rafel Aguilera ha dut a terme la llicó inaugural per al curs 2010-2011. El ponent ha parlat de la importància de la formació per tenir èxit en el món laboral i també de la necessitat de tenir capacitat emprenedora davant d'un auditori format pels alumnes de 1r de Batxillerat i de 1r de Cicles Formatius del nostre centre. El senyor Rafel Aguilera és president de la Fundació per a la Promoció dels Oficis i de l'Associació de Joves empresaris de l'Alt Empordà.

LLibres de Text per al curs 2010-2011

Podeu consultar el llistat de llibres de text d'ESO, BATX i CF per al proper curs. Cliqueu l'enllaç

Calendari inici de curs 2010-2011

Podeu consultar el calendari previst per a l'inici de curs 2010-2011.Cliqueu l'enllaç El centre romandrà tancat fins al dia 1 de setembre. Bon estiu!!

 
CURS 2009-2010
 
Vídeo-reportatge Viatge a Itàlia 4t ESO 2010

Vegeu el vídeo fet a partir de les imatges del viatge de final de curs a Itàlia dut a terme pels alumnes de 4t d'ESO durant el mes de març de 2010.

Calendari Recuperacions ESO

Del 17 al 21 de juny es duran a terme les recuperacions de les matèries suspeses per als alumnes d'ESO. Podeu consultar-ne el calendari previst.

2n Fòrum de Treballs de Recerca de l'Alt Empordà

El proper dissabte dia 12 de juny tindrà lloc a l'Institut Cap Norfeu de Roses el 2n Fòrum de Treballs de Recerca de l'Alt Empordà. El nostre centre hi serà representat pels treballs de les alumnes de 2n de batxillerat Clara Capalleras i Mireia Català, tutoritzades per Fernando Aísa. Podeu consultar el programa previst.

Estudi d'Eficiència Energètica a l'empresa Rieju

En el marc d'un conveni entre el Departament d'Electricitat del nostre institut, l'Ajuntament de Figueres i l'empresa Rieju i com a activitat del Crèdit de Síntesi de final de curs, alguns alumnes i professors del nostre centre han participat en un projecte consistent a fer un estudi sobre l'eficiència energètica de l'empresa de motocicletes. Els alumnes de 2n del CFGM d'Electricitat que hi han participat són: David Prat, Luís Carlos Gómez, Mikel Martínez i Rafael Espada. Els professors implicats en el projecte són: Pau Baró, Francesc Busquets, Miquel Gómez i Francesc Pujol.

Pràctiques de perruqueria a la residència "Els Arcs"

El proppassat mes de març el nostre centre i la residència per a la gent gran "Els Arcs" varen signar un conveni de col·laboració amb l’objectiu que l’alumnat de 1r curs del CFGM de perruqueria pogués dur a terme les pràctiques amb els ancians que hi resideixen.

L’experiència ha resultat un èxit complet ja que no solament s’ha treballat la part específica del cicle sinó que també ha repercutit a nivell de creixement personal ja que ha suposat freqüentar un ambient totalment desconegut per als joves i apropar-se a una realitat que, sovint, es veu molt llunyana. Podem concloure,doncs, que l' intercanvi entre la gent gran i els nostre joves ha comportat un enriquiment mutu que esperem que tingui continuïtat durant el proper curs. Vegeu algunes imatges de l'experiència.

Revista Ictinews

Ja ha sortit al carrer el darrer número de la revista del centre. Podeu veure'n la versió electrònica.

LLiçó de cloenda curs 2009-2010

El proppassat 26 de maig, Jaume Fàbrega, vicepresident de la Cambra de Comerç de Girona va ser l'encarregat d'oferir la tradicional lliçó de cloenda de curs per als alumnes de 2n de Cicles Formatius i de Batxillerat i també per als alumnes de 4t d'ESO. L'acte també va comptar amb la presència de la regidora d'educació de l'Ajuntament de Figueres, Yolanda Millán.

VII Jornades de Telecomunicacions

Els propers dies 2 i 3 de juny es duran a terme al nostre centre les VII Jornades de Telecomunicacions. A més de ponències sobre l'àmbit de les telecomunicacions a càrrec de diversos experts, durant les jornades els alumnes del CFGS de Sistemes de Telecomunicació i Informàtics presentaran els seus projectes de final de cicle. Vegeu-ne el programa.

Estada Comenius a Grosseto (Itàlia)

Del 2 al 8 de maig una representació d'alumnes i professors del nostre centre va fer una estada a Grosseto en el marc del Projecte Comenius. Podeu veure'n un reportatge fotogràfic.

Vídeo-reportatge Sant Jordi 2010

Vegeu el vídeo fet a partir de les imatges que va enregistrar la professora Montse Guixà sobre les activitats dutes a terme durant la Diada de Sant Jordi d'enguany.

Certamen lectura en veu alta

El proppassat divendres 6 de maig els alumnes del nostre centre Maria del Mar Torres, Laura Requena, Hèctor Solà i Íngrid Cardona van participar al VI Certamen de Lectura en veu alta convocat per Enciclopèdia Catalana.

Modificació calendari festiu

Els instituts de Figueres hem acordat amb la Delegació Territorial d'Educació de Girona de modificar el calendari festiu previst inicialment de manera que el divendres 30 d'abril és lectiu i els dies 3 i 4 de maig són festius

Diada de Sant Jordi 2010

Durant el divendres 23 d'abril, diada de Sant Jordi, es van dur a terme algunes activitats (lectura de poemes, exhibicions musicals,..) per commemorar la jornada. Vegeu-ne algunes imatges i el vídeo-reportatge.

Guai, Guai, Güest!!

Vegeu el vídeo que en Carles Pujol, de Tramuntana.TV ha realitzat de la representació de l'espectacle de circ del proppassat diumenge 18 d'abril.

Etapa informativa Qualifica't

El proper dimecres dia 21 d'abril a les 12'30 es durà a terme al nostre centre la sessió informativa col·lectiva i la obligatòria presentació de la documentació que acredita la prioritat de selecció per als candidats inscrits al programa Qualifica't.

VII Jornades Telecomunicacions

El proppassat 23 de març, l'associació per al desenvolupament de les telecomunicacions Nord Digital, va inaugurar les VII Jornades de Telecomunicacions a l'Institut Narcís Monturiol sota el lema "Comrpomís Digital". La ponència "IP TV la distribució del present" a càrrec de Violant Loubat (Fte Maximal) va gaudir d'una gran assistència de públic. Aquestes jornades tindran continuïtat els dies 2 i 3 de juny on, a més de les presentacions finals de cicle dels alumnes de CFGS de Sistemes de Telecomunicació i informàtics, comptarem amb la presència de la representant del departament d'informàtica de l'Ajuntament de Girona i representants de Telecomunicacions de la Generalitat. Les ponències es relacionaran amb les xarxes de nova generaciò de fibra òptica.

Guai, guai, Güest

El proper diumenge dia 18 d'abril a les 18h al Teatre Jardí de Figueres podrem gaudir del nou espectacle de circ dut a terme pels alumnes del Monturiol sota la direcció d'en Pep Invernó. Si voleu comprar entrades, cliqueu aquí. No us ho perdeu!!

Roser Capdevila al Monturiol

El proppassat divendres dia 12 de març , Roser Capdevila ens va honorar amb la seva presència en l'acte de presentació en societat del Conte de l'Ictineu, dut a terme per alumnes i professors del nostre centre. Davant d'un auditori entregat a la bonhomia de la "mare" de les Tres Bessones i amb la presència de les autoritats municipals, els alumnes de Projecte Singular van veure valorada i reconeguda la seva feina creativa. Vegeu-ne l'àlbum fotogràfic i el reportatge a TramuntanaTV i la ressenya al Punt Diari.

Tempesta de neu

Vegeu un recull d' imatges de la tempesta de neu i vent del proppassat dia 8 de març. A conseqüència de la nevada el centre va romandre tancat el dimarts dia 9.

Visita al Bus dels Campions

El proppassat dijous dia 25 de febrer els alumnes de l'Aula d'Acollida van desplaçar-se a la Rambla de Figueres per visitar el Bus dels Campions on s'exposen les 6 copes guanyades pel FC Barcelona durant l'any 2009. Vegeu-ne algunes imatges.

Jornada de Portes Obertes

El dissabte dia 6 de febrer es va dur a terme la tradicional jornada de portes obertes coincidint amb l'obertura del període de preinscripció per al curs 2010-2011. Seguint l'horari de les activitats previstes, i amb una notable afluència de públic, la jornada va finalitzar amb una demostració de l'espectacle de circ que els alumnes del Monturiol estrenaran el dia 18 d'abril al Teatre Jardí. Vegeu-ne algunes imatges.

Un netbook per a l'alumna Jessica Barranco

L'alumna de 4t d'ESO Jessica Barranco Aguilar ha estat la guanyadora de l'ordinador que el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha sortejat entre els 1900 assistents a l'Expojove 2010 que van voler participar en el sorteig. Ahir dijous dia 4 de febrer l'honorable consellera de salut Marina Geli va lliurar oficialment l'ordinador a la nostra alumna a la seu del Consell Comarcal de l'Alt Empordà, amb la presència del director del Narcís Monturiol, Miquel Turró i Lluïsa Ribas, infermera referent del Programa Salut i Escola al nostre centre.

Estada en pràctiques d'alumnes francesos

Del 17 al 31 de gener el nostre centre ha acollit alumnes francesos que cursen formació professional en l'especialitat de Perruqueria al CECOF d'Ambérieu en Bugey de la regió de Rhône-Alpe. Aquesta estada s'emmarca dins la convocatòria del Departament d'Educació i comporta la pràctica en empreses així com el coneixement de la realitat socioeconòmica de la zona d'acollida i la seva realitat cultural i entorn geogràfic. Podeu veure'n un vídeo-reportatge a la videoteca del centre.

Per dur a terme aquest projecte cal destacar la participació de les empreses que han acollit en pràctiques de formació a aquests alumnes francesos. Perruqueria Mar, Perruqueria Brigid, Perruqueria Despentinats, Perruqueria 9Look, Perruqueria Vilagran i Perruqueria Christian.

Preinscripció per al curs 2010-2011

Del 2 al 16 de febrer s'obre el termini per a fer la preinscripció per al curs 2010-2011 per als estudis d'ESO. Cal tenir present que els dies 15 i 16 de febrer són festius i, per tant, el centre restarà tancat al públic. Trobareu informació detallada de tot el procés a l'apartat corresponent de Secretaria a la nostra web.

Lliurament Certificació ISO 9001 al Monturiol

El proppassat diijous 21 de gener es va fer l'acte oficial de lliurament de la Certificació ISO 9001 de Qualitat en el Sistema de Gestió. El Director General d'Ensenyaments Professionals, Artístics i Especialitzats del Departament d'Educació, el Sr.Josep Francí, va lliurar l'acreditació al director del centre Miquel Turró. També van assistir a l'acte la Regidora d'Educació Iolanda Millán i el primer tinent d'alcalde, Pere Casellas en representació de l'Ajuntament de Figueres i el Delegat Territorial d'Educació a Girona, Andreu Otero. Vegeu la notícia a Tramuntana TV.

Lliurament Seat Leon

El proppassat dimecres 13 de gener es va fer efectiu el lliurament del Seat Leon FR 2000 que Seat ha cedit al nostre centre en virtut del conveni signat amb el Departament d'Educació. El vehicle, lliurat pel senyor Carles Insa -cap de vendes d'Autofisa a Figueres- serà utilitzat pels alumnes del Cicle Formatiu d'Automoció en les seves hores de pràctiques.

Tallers de Nadal

El proppassat divendres 22 de desembre es van dur a terme diversos tallers al centre. Podeu veure'n l'àlbum fotogràfic i un petit reportatge en vídeo a la videoteca.

Conte de l'Ictineu

Alumnes i professors del Departament de Diversitat, sota la coordinació d'en Faló Garcia, han estat treballant durant mesos per dur a terme un projecte relacionat amb la figura de Narcís Monturiol i l'Ictineu. Adreçat especialment als infants de les escoles, el resultat final és un magnífic exemple pedagògic i didàctic de com fer conèixer el geni empordanès inventor del submarí. Vegeu-ne l'esplèndid resultat final: el conte de l'Ictineu.

Lliurament d'un Seat León

El proppassat dijous dia 10 de desembre es va dur a terme l’acte de lliurament dels vehicles que SEAT ha cedit al Departament d’Educació perquè els alumnes dels instituts que imparteixen Automoció puguin realitzar classes pràctiques amb equipament real. El nostre centre és un dels 23 instituts que podran beneficiar-se d’aquest recurs que facilita als alumnes la realització d’activitats de manipulació mecànica i desmuntatge de peces amb els vehicles cedits.

Química Recreativa al Monturiol

L'alumne de 2n de Batxillerat David Gonzàlez està realitzant el seu treball de recerca sobre l'aspecte lúdic i recreatiu de la Química. En el marc de la Setmana de la Ciència d'enguany va fer una demostració del seu treball davant d'alumnes del nostre institut. Podeu veure el reportatge en vídeo de tot plegat.

Alumnes del Monturiol a TV3

El proppassat divendres 4 de desembre un grup d'alumnes i professors del nostre institut van participar com a públic al programa de TV3 "Divendres".

Visita dels alumnes de P4 del Josep Pallach

El proppassat dijous 11 de novembre els alumnes de P4 de l'Escola Josep Pallach de Figueres van fer una visita al nostre centre. A més de veure les diverses aules i instal·lacions, van poder gaudir d'una petita exhibició de Circ. Vegeu-ne les imatges.

Intercanvi CF a Ambérieu-en-Bugey (França)

Del 2 al 22 de novembre, alumnes dels Cicles Formatius de Perruqueria i Automoció van fer una estada a la localitat francesa d'Ambérieu-en-Bugey amb motiu de l'intercanvi professional amb el centre CECOF. Vegeu-ne algunes imatges a la Fototeca.

Estada Comènius a Nagyskanisza (Hongria)

Una representació d'alumnes i professors del nostre centre ha viatjat recentement a Hongria amb motiu del programa europeu Comènius. Podeu veure imatges de l'estada a la Fototeca.

Recepció oficial als alumnes de Kempten

La delegació d'alumnes i professors de la Berufsshule de Kempten (Baviera) que aquests dies són d'intercanvi al nostre institut va ser rebuda per l'Ajuntament de Figueres representat per la regidora d'educació Yolanda Millán. Vegeu la notícia.

Oriol Abulí premiat al certamen de l'INJUVE

L'Oriol Abulí, alumne de 2n de Batxillerat al nostre centre durant el curs 2008-09, ha obtingut un premi al certamen estatal de joves investigadors que es fa a Màlaga per un treball de recerca sobre La voladura de Llers de l'any 1939.

Va presentar-lo al concurs animat pel seu professor Fernando Aísa i, com és tradició en gairebé cada edició amb els treballs presentats pel nostre institut, va ser guardonat entre els 255 que s'hi van presentar. El premi ha estat 1.000 euros i una estada de quinze dies al Centre Superior d'Investigacions Científiques. La premsa (Hora Nova i dirari El Punt) s'ha fet ressò de la notícia. Vegeu algunes imatges del certamen a Màlaga.

L'IES Monturiol rep el Premi Qualitat en Formació

El nostre centre ha estat guardonat amb el VI Premi a la Qualitat en la Formació que atorga la Cambra de Comerç de Girona. Aquests premis, fruit de la col·laboració entre el Departament de Treball i el d'Educació de la Generalitat de Catalunya, volen sensibilitzar el món empresarial i reconèixer el paper social de la formació, atès que és un dels elements bàsics per aconseguir la competitivitat de les empreses.

El premi va ser lliurat el proppassat divendres 6 de novembre a la Sala d'Actes de la Cambra de Comerç de Girona amb la presència de l'honorable Consellera de Treball, Mar Serna.

Lliçó inaugural curs 09-10

El proppassat dia 16 de setembre, Pere Forés, l'enginyer del Projecte Ictineu 3, va fer la conferència inaugural per al curs 2009-2010. La xerrada, sota el títol de "Narcís Monturiol: un geni incomprès", va versar sobre la vida i obra de Monturiol, la comparació del seu Ictineu amb altres invents de l'època i, finalment, la presentació del projecte de construcció del nou "Ictineu 3". Podeu veure algunes imatges de l'acte.

Calendari d'inici de curs i planificació 09-10

Podeu consultar el calendari previst per al proper curs. Cliqueu l'enllaç

LLibres de Text per al curs 2009-2010

Podeu consultar el llistat de llibres de text d'ESO, BATX i CF per al proper curs. Cliqueu l'enllaç

 
CURS 2008-2009
 
Circ i ciutat: les fotos i el reportatge

Ja podeu veure a la Fototeca algunes imatges de l'espectacle dut a terme el proppassat dissabte dia tretze de juny per diversos espais de Figueres. També trobareu a la videoteca el reportatge sobre l'esdeveniment.

Preinscripció Curs Accés a CFGS 09-10

A l'apartat de Secretaria hi trobareu la informació referent al període de preinscripció i matrícula al Curs d'Accés a Cicles Formatius de Grau Superior per al curs 2009-10.

Circ i ciutat: el Monturiol mostra el seu art als carrers

Aquest proper dissabte dia 13 de juny i durant tot el dia, alumnes del nostre institut -dirigits per en Pep Invernó- faran diversos números de circ pels carrers i places de Figueres en el marc de la programació de "Circ i Ciutat" dins dels actes de la CCC09.

En relació amb aquest esdeveniment, dimecres dia 10 de juny, se'n va fer una presentació a la premsa i una petita exhibició que va comptar amb la presència d'un públic ben especial i proper a nosaltres: alumnes de primària del CEIP Salvador Dalí. Podeu veure imatges de l'acte.

1r Fòrum de Treballs de Recerca de l'Alt Empordà
El proper dissabte dia 13 de juny tindrà lloc al nostre centre el 1r Fòrum de Treballs de Recerca de Batxillerat de l'Alt Empordà. L'acte s'iniciarà a les 10h amb una conferència del Senyor Josep Peñuelas. Vegeu-ne el cartell promocional. i la guia informativa.
Revista Ictinews
Ja ha sortit al carrer el darrer número de la revista del centre. Podeu veure-la en versió electrònica
Imatges Crèdit de Síntesi 09 i xerrada Mauthausen
Podeu veure algunes imatges del Crèdit de síntesi del proppassat maig i de la xerrada que els alumnes que van estar de visita al camp de Mauthausen van fer davant dels seus companys de classe el dia 3 de juny
VI Jornades Telecomunicacions a l'IES Monturiol

El proppassat 3 de juny es van clausurar les VI Jornades de Telecomunicacions a l’IES Narcís Monturiol a les quals varen assistir un nodrit grup de professionals del sector.

ARAE (Associació de Radiotècnics de l’Alt Empordà) col.labora tradicionalment en la seva organització i també la Secretaria d’Estat de Telecomunicacions amb la participació del Sr. Ramon Ariza , Cap Provincial a Girona, juntament amb el Sr. Joan Carles Guasch de la Secretaria de Telecomunicacions de la Generalitat han estat ponents en aquestes jornades. Una de les conclusions d’aquestes jornades posa de manifest la inmediata necessitat del cablejat de fibra òptica fins a l’usuari, la qual cosa permetrà fer un salt qualitatiu i quantitaiu dels serveis que podran oferir els opreradors.

Aquestes Jornades són valorades positivament per tots els participants, ja que suposan un espai de comunicació i intercanvi d’experiencies entre els dissenyadors i normalitzadors i els instal.ladors que treballen a peu d’obra. L’IES Narcís Monturiol està satisfet del resultat i continuarà treballant per establir lligams entre la Formació Professional i les empreses del sector de les telecomunicacions. Vegeu-ne algunes imatges.

Noves imatges a la fototeca: Toulouse i Colorart
Podeu mirar les fotografies de dues activitats recents relacionades amb els cicles formatius del nostre centre. D'una banda la visita a l'es instal·lacions d'Airbus a Toulouse i de l'altra la participació d' alumnes d'Imatge Personal al concurs de Colorart de L'Oreal a Barcelona el proppassat dia 28 de maig.
Sortides a Vilabertran i BCN de 4t d'ESO
Hem penjat a la Fototeca imatges de la sortida de tutoria a Vilabertran del mes de març i de la sortida a Barcelona del proppassat 21 de maig.
DesAstres Tours : el reportatge
Hem penjat a la videoteca el reportatge fet per l'alumna de 2n de batxillerat Carla Ullastre a propòsit de l'espectacle de circ dirigit per Pep Invernó. El vídeo és el producte final del treball de recerca de la Carla.
Acte de cloenda curs 08-09
Dimecres dia 27 de maig es va dur a terme el tradicional acte de cloenda del curs per a tots aquells alumnes que acaben estudis: segon de batxillerat, segon de CF i quart d'ESO. La lliçó de cloenda la va fer Josep Casadellà, membre de l'empresa de selecció de personal "Organigrama". Podeu veure imatges de l'acte.
Sortida en BTT a Olot
El proppassat dia 6 de maig alumnes del tercer i quart d'ESO de les optatives d'Educació Física van fer una sortida en BTT recorrent el carril bici Olot - Girona. Podeu veure'n les imatges.
Laura Agustí (2n BAT) guanya el premi Netreporter
L'alumna de 2n de BAT del nostre centre Laura Agustí ha guanyat el premi Netreporter amb el seu bloc "Sincerament". Organitzat per "la malla.cat", es premia els millors blocs fets per joves, ja siguin estudiants de batxillerat i formació professional o universitaris. L’objectiu és fomentar la creativitat i la iniciativa dels joves a la Xarxa. Enhorabona!!
VI Jornades de Telecomunicacions
Els propers dies 28 de maig i 3 de juny es duran a terme al nostre centre les sisenes Jornades de Telecomunicacions. Hi ha previstes una sèrie de xerrades i també la presentació dels projectes de final de curs dels alumnes del CFGS. Vegeu el programa d'actes.
Visita a les ruïnes d'Empúries
El proppassat divendres dia 15 de maig els alumnes de 1r de Batxillerat i de 4t d'ESO de l'àmbit humanístic van fer una visita a les ruïnes d'Empúries organitzada pel Departament de Clàssiques. Podeu veure imatges de la visita.
Estada a Mauthausen
Del 6 al 10 de maig, els alumnes de 1r de batxillerat Clara Capalleras, David Gonzàlez, Juanjo Pérez, Yasmine Urbano i Víctor Lahoz, acompanyats pel professor José Luis Puertas, van fer una visita al Camp de Mauthausen convidats per l'Amical. Podeu veure imatges de l'estada.
Jornada Promoció Cicles Formatius
El proppassat divendres 8 de maig vam dur a terme una sèrie d'activitats per tal de promoure i difondre les característiques dels diferents Cicles Formatius del centre. Podeu veure'n les imatges que hem afegit a la fototeca.
Noves imatges a la Fototeca
Ja hem penjat les imatges de l'Esquiada de 2n d'ESO del Febrer i de la visita de la Mostra d'FP a Madrid del dia 23 d'abril
Nova secció sobre els Treballs de Recerca
Hem creat una nova secció (dins l'apartat "Estudis") sobre els treballs de recerca. A part d'informacions diverses d'interès per a alumnes i professors, hi trobareu penjats en format PDF els treballs millor puntuats de cada any.
Xerrada informativa organitzada per l'AMPA
El proper dimarts dia 21 d'abril a les 20'30h a la Sala d'Actes del centre se celebrarà una xerrada informativa a càrrec dels Mossos d'Esquadra. Adreçada especialment a pares i mares d'alumnes es tractaran temes relacionats amb el comportament i experiències que afecten els adolescents. Vegeu detalls.
Treballs de Recerca al 3cat24
Diversos treballs de recerca d'alumnes del nostre centre estan referenciats al portal 3cat24 dins d'un recull d'informació a propòsit de la Guerra Civil. Concretament hi apareix la feina feta per Paola Garcia, Pere Carrillo, Mireia Puigmal, Marta Palomeras, Dani Aguilera i Oriol Abulí.
Jornada de Portes Obertes
El proppassat dissabte dia 21 de març vam celebrar la tradicional jornada de portes obertes. Coincidint amb l'obertura del període de preinscripció per al curs 2009-2010, tothom que ho va voler va poder conèixer les instal·lacions del centre i assistir a les diferents activitats que s'havien programat. Imatges
Calendari preinscripció i matrícula curs 2009-2010
El Departament d'Educació ha fet públics els terminis de la preinscripció i matrícula per al proper curs. Més informació.
Convocatòria proves d'accés als Cicles Formatius
Ja ha sortit la convocatòria oficial a les proves d'accés, tant per a Cicles Formatius de Grau Mitjà com per a Grau Superior. Més informació.
Intercanvi CFGM Automoció
Alumnes del CF d'Automoció del nostre institut van realitzar una estada a Itàlia el proppassat mes d'octubre. Podeu veure'n un recull d'imatges.
Visc al Monturiol
Un grup d'alumnes de 1r de Batxillerat ens expliquen les seves experiències i sensacions respecte al centre. Vegeu el vídeo.
Visita a Mauthausen
Un grup d'alumnes de batxillerat del nostre centre, convidats per l'Amical de Mauthausen, farà una visita al camp de concentració el proper mes de maig. En relació amb els camps de concentració, i per prendre consciència del tema, aquests alumnes van assistir el proppassat 26 de gener als actes de commemoració organitzats pel Parlament de Catalunya amb motiu del Dia Internacional de Record de les Víctimes de l'Holocaust.
Nova Selectivitat per al curs 2009-2010
Podeu consultar el Decret d'ordenació de la nova selectivitat que el govern espanyol ha aprovat per al curs 2009-2010. La Generalitat de Catalunya encara ha fet pública l'adequació d'aquest decret segons les competències en la matèria que li pertoquen com a administració catalana.
Intercanvi CF Electrònica a Kempten
Alumnes del CF d'Electrònica del nostre institut van realitzar una estada a Kempten (Alemanya) el proppassat mes d'octubre. Podeu veure una presentació de les activitats dutes a terme.
Visita del Conseller d'Educació
Divendres 12 de desembre, l'Honorable Sr. Ernest Maragall i Mira, Conseller d'Educació, va fer una visita al nostre institut per tal d'inaugurar oficialment les obres de reforma i ampliació. Podeu veure algunes imatges i un vídeo de la visita.
Curs de Formació Ocupacional Automoció
A partir del 27 de novembre està previst que es realitzi al nostre centre un curs de Formació Ocupacional d' Electromecànica de manteniment per a joves entre 18 i 25 anys en atur. Consulteu la informació detallada.
Intercanvi CFGM Perruqueria
Les alumnes del CFGM de Perruqueria del nostre institut han fet una estada a Ambérieu-en-Bugey (França, regió Rhône-Alpes). Del 12 de setembre al 2 d'octubre, han conegut el centre educatiu de la localitat i han fet pràctiques en empreses de la zona. Imatges de l'estada.
Espectacle de Circ DesAstres Tours
Ja podem gaudir d'un magnífic recull d'imatges de l'artista Maria Velasco amb detalls dels assajos i la representació de l'espectacle de circ DesAstres Tours, dirigit per Pep Invernó i dut a terme per un nombrós grup d'alumnes del nostre centre el proppassat juny.
Llibres de Text per al curs 2008-2009
Podeu consultar el llistat de llibres de text d'ESO, BATX i CF per al present curs. Cliqueu l'enllaç