Localització   Contacte  
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jove Campus de Recerca UDG

Del 7 al 18 de juliol, les alumnes de batxillerat del nostre centre Irene Agustí i Jennifer Rodríguez han participat al 7è Jove Campus de Recerca organitzat per la UDG. Una iniciativa amb la qual la UdG pretén aconseguir un acostament entre l'ensenyament de secundària i el món universitari mitjançant activitats d'introducció a la recerca. L'objectiu d'aquest Jove Campus és posar a l'abast de totes aquelles ments inquietes i amb ganes d'adquirir coneixements un conjunt de recursos de la Universitat per tal que puguin introduir-se a la investigació i, en particular, avançar en els seus treballs de recerca de batxillerat. També pretén que els joves estudiants puguin conèixer i entrar en contacte amb investigadors consolidats i investigadors que estan en curs de fer la seva tesi doctoral a la UdG.


Beques a la joventut excel·lent 2014

L'Ajuntament de Figueres ha lliurat les beques als millors estudiants d'ESO, Batxillerat i Cicles Formatius tal i com ve fent des de l'any 2008. En David Cervera, alumne de 4t d'ESO del nostre institut, ha sigut un dels alumnes premiats amb un viatge a València. Enhorabona!


Període de matriculació per al curs 2014-15

S'ha iniciat el període de matriculació per als ensenyaments postobligatoris. A l'apartat corresponent de Secretaria de la nostra web hi trobareu tota la informació sobre dates, documentació i instruccions de pagament.

Joguines Mecàniques

Joguines construïdes pels alumnes de 3r d'ESO durant el curs a la matèria de Tecnologia amb la professora Roser Bosch.


Viatge a la neu - Febrer 2014

 


Crèdit de Síntesi 2014

Durant la darrera setmana lectiva del curs hem dut a terme diverses activitats relacionades amb el crèdit de síntesi. Hem fet un recull d'imatges a la Fototeca del centre.


The cup song

Flashmob dut a terme el proppassat 11 de juny pels alumnes de 1r d'ESO i impulsat pels Departaments de Música i d'Idiomes del nostre institut.


Josep Ortega Llandrich (1997 - 2014)

La comunitat educativa del nostre institut lamenta profundament la terrible pèrdua d'en Josep i vol expressar el seu condol sincer a tota la família i amics.


Revista Ictinews núm 11

Ja tenim editada la revista Ictinews en el seu onzè número. La trobareu en format digital a la nostra web. Després d'un període de temps en què va quedar aturada, torna a ser ben viva gràcies a l'impuls de tots els col·laboradors i, especialment, de la coordinació de la Irene Muñoz. Gràcies a tots!


Sortida al Pla de Tudela 3r ESO

En el marc del crèdit de síntesi, els alumnes de 3r d'ESO van visitar el Pla de Tudelal proppassat 17 de juny.


Sortida a Empúries 1r ESO

En el marc del crèdit de síntesi, els alumnes de 1r d'ESO van visitar les ruïnes d'Empúries el proppassat 17 de juny.


The BIG CHALLENGE 2014

Com el darrer curs, enguany el departament d'idiomes de l'institut ha promogut la participació de l'alumnat al concurs de llengua anglesa "The big challenge". Congratulations!


Participació al campionat Catskills de cicles formatius

El proppassat 11 de juny va tenir lloc a l'INS Esteve Terradas de Cornellà de Llobregat la competició de les Catskills (campionat de Catalunya d'FP). En representació del nostre centre i en l'especialitat 39 (suport de xarxes) va participar-hi en Marcos Sànchez Torrent, alumne del CFGS de Sistemes de Telecomunicacions acompanyat pel professor Vicenç Inglés . La competició va consistir en una sèrie de proves: fer una instal·lació i posada en marxa de servidors Linux i Windows que donessin servei a una xarxa, encaminadors i commutadors de xarxa, etc. En definitiva, proves que mostressin les habilitats i competències dels alumnes participants en la creació d'una xarxa d'una empresa mitjana a partir de zero. Va resultar guanyador el representant de l'INS Vidal i Barraquer de Tarragona.


AVÍS A LES FAMÍLIES : ERROR EN CODI BANCARI CURS 2014-15

Hi ha un error en el codi bancari per fer l'ingrés corresponent al material per al curs 2014-15. El codi correcte és 0103441 . Disculpeu les molèsties.

Reunió informativa d'IDDINK per a nous alumnes

El proper dijous dia 12 de juny a les 19'30 es realitzarà una reunió informativa per a les noves famílies d'alumnes per al proper curs 2014-15 per part de l'empresa IDDINK que col·labora amb el nostre centre en l'adquisició de llibres de text. La reunió es durà a terme a la sala d'actes.

Narcís Monturiol's scrapbooks

En el marc del crèdit de síntesi, els alumnes de 3r d'ESO han realitzats una sèrie d'scrapbooks des de l'àrea de llengua anglesa. Congratulations!


Presentació crèdits de síntesi del CFGM d'Estètica

El proppassat dijous 5 de juny una quinzena d'alumnes del CFGM d'Estètica Personal i Decorativa van presentar els seus projectes del crèdit de síntesi al Wine Spa de Peralada. Enhorabona!


Viatge a Itàlia de 4t d'ESO

Muntatge audiovisual a partir de les fotografies i vídeos del viatge a Itàlia dels alumnes de 4t d'ESO durant aquest abril del 2014. Molt macos tots!!


VI Fòrum de Treballs de Recerca de l'Alt Empordà

El proppassat dissabte dia 31 de maig es va celebrar al Centre Escolar Empordà de Roses el VIè Fòrum de Treballs de Recerca de l'Alt Empordà per a estudiants de secundària. El nostre centre va participar a la trobada amb els treballs dels alumnes de 2n de Batxillerat Rachid Bouchick i Judith Castro. Podeu veure aquests treballs, juntament amb els altres millor qualificats en aquest curs, a l'apartat de Treballs de Recerca de la nostra web.


Cloenda Jornades perruqueria i estilisme masculí

El proppassat 2 de juny, en Marc i en Víctor, col·laboradors de Barberos 3.0, van ser els convidats a la cloenda de les jornades de perruqueria i estilisme masculí que s'han anat realitzant durant tot el curs. Podríem qualificar-ho com a cloenda de luxe ja que actualment els components de Barberos 3.0 estan posant el llistó molt alt en l'àmbit de la perruqueria i estilisme masculí. Varen realitzar quatre tallades de cabell de diferents estils i tècniques però també ens varen adreçar molts missatges referents a la professió. Cal destacar la que diu que s'ha de saber diferenciar entre clients i fans ja que si, amb propòsits, idees i passió s'és capaç de transformar un client en un fan, tot el que s'ha donat per la teva professió tard o d'hora ens serà retornat. Moltes gràcies a en Marc i en Víctor per tot plegat.


Guanyadors del Concurs Imagina Figueres 2050

Els alumnes de 1r d'ESO Tomeu Juanola, Eric Calsina, Adrià Sànchez, Raimon Casanovas i Iván Castro han resultat guanyadors de la categoria d'ESO al concurs "Imagina l'energia a Figueres 2050" convocat per l'ajuntament de la ciutat. Enhorabona a tots ells i als professors del Departament de Tecnologia del centre que els han acompanyat en el projecte!


LLiçó de cloenda curs 2013-14

Ahir dimecres dia 28 de maig es va celebrar la tradicional lliçó de cloenda del curs. Davant un auditori format per alumnes de batxillerat i cicles formatius que finalitzen els seus estudis enguany. La lliçó va ser impartida per la inspectora del nostre institut, Rosa Maria Montseny, que va adreçar un missatge de constància, lluita i compromís en qualsevol de les activitats que els alumnes escullin en aquests moments decisius de les seves vides. Els alumnes van rebre com a obsequi un fulletó amb el recull de les seves vivències al Narcís Monturiol.


Presentació Projectes Finals 2n CFGS Sistemes

El proper dijous dia 29 de maig, els alumnes de 2n curs del CFGS de Sistemes de Telecomunicacions i informàtics faran la defensa dels seus projectes finals de curs. Aquestes presentacions es realitzaran a la Sala d'Actes de l'institut segons el següent programa. Hi esteu tots convidats!


Trofeu Color Art de L'Óreal

Els alumnes de CF de Perruqueria i Cosmètica Capil.lar de l'lns Narcís Monturiol de Figueres, van ser els guanyadors de l'edició del Trofeu Color Art que es va celebrar el 20 de maig de 2014 a la seu de la firma comercial l'Oréal a Barcelona. L'alumne Abhishek Kumar, amb un treball tècnic de coloració i tallada, i l'alumna Bessy Nelke, amb un treball artístic de recollit de festa, van ser premiats amb un xec regal de 1000 € cadascun en formació a la mateixa firma. Les models van lluir els maquillatges realitzats per les companyes del CF d'Estètica personal decorativa del mateix Institut.


Fotos de Grups 2013- 2014

Ja podeu trobar a la Fototeca del centre les fotografies dels grups-classe d'aquest curs 2013-2014 per tal que puguin ser descarregades i impreses per tot aquells que ho desitgeu.


Participació a RobOLOT 2014

El proppassat 26 d'abril es va celebrar a Olot, el concurs de robots per a estudiants d'ESO, batxillerat, cicles formatius de grau mitjà de grau superior i universitaris "Robolot". És un dels concursos més importants, no solament del nostre país, sinó també en l'àmbit de l'estat espanyol, amb participants provinents d'arreu de l'estat. En Marcos Sánchez, estudiant de 1r curs del Cicle Formatiu de Grau Superior de Sistemes de Telecomunicació i informàtics, va participar en dues categories del concurs, en la de robots rastrejadors i en la de combats de robots de minisumo per a estudiants de Cicle de Grau Superior. Va quedar tercer en les dues categories per darrere del campió d'Espanya .Un pòdium excel·lent. Felicitats Marcos !


Premi al Concurs del Gremi de Perruquers

El proppassat 12 de maig, dos alumnes del CFGM de Perruqueria del nostre centre, la Camila Gonzàlez i l' Abhishek Kumar, varen participar juntament amb alumnes de l' INS de Sant Feliu de Guíxols, en el concurs "El Gremi amb els nous talents", promogut pel Gremi de Perruquers de Girona. L' Abhishek va ser el guanyador d'aquesta primera edició i cal destacar també la bona actuació de la Camila. El premi serà participar en l'acte d' inauguració de la temporada 2014-2015 del Gremi de Perruquers de Girona al costat de grans figures de la perruqueria d' alt nivell. Enhorabona Abhishek!


Sant Jordi 2014

Activitats celebrades el proppassat 23 d'abril, diada de Sant Jordi, pels alumnes d'ESO del centre: tallers, teatre, ball, lectura..


Imaginant la felicitat

Treball realitzat pels alumnes de l'optativa d'educació Visual i Plàstica de 4t d'ESO presentat al certamen artístic "Empordoneses 2014". El contingut del treball es basa en el concepte personal que cadascú pot tenir de la felicitat.


Si haguéssim nascut a Roma...

Els alumnes de 1r d'ESO han treballat l'Imperi Romà a l'assignatura de Ciències Socials. Aquestes són les seves maquetes de l'Imperi.


Participació a les proves "Canguret" i "Cangur" 2014

Aquest proppassat mes de març els nostres alumnes han participat en dues competicions matemàtiques: el Canguret ( celebrat el 5 / 3 / 2014 ) , prova adreçada als alumnes de 1r i 2n d' ESO i que serveix com entrenament de la prova Cangur i la mateixa prova Cangur ( celebrada el 20 / 3 / 2014 ), que es celebra a nivell internacional. En aquesta última prova han participat 3 alumnes de 1r batxillerat i 9 alumnes de 3r d' ESO. Malgrat que, l' important és participar,no podem deixar de comentar que els resultat han sigut molt bons ja que en la prova del Canguret, 2 alumnes de 1r i dos alumnes de 2n van quedar entre el 10% de les millors notes.És especialment remarcable que en el cas de les Proves Cangur, dos alumnes del nostre centre han quedat en el 3% de les millors notes a nivell de 3r d'ESO. Per molts anys a tots i, especialment, a en Pere Marçal i en Pablo Loro. Vegeu-ne algunes imatges.


Visita a l'Hospital de Figueres

El proppassat 24 d´abril Els alumnes de 3r d'ESO van visitar l'hospital de Figueres. Els professionals que hi treballen els van ensenyar el funcionament dels diferents departaments i van expliclar les activitats que s'hi realitzen i les diferents professions que hi treballen. Es van visitar el laboratori, la farmàcia, la sala de rehabilitació, la unitat de neonatologia, d'anatomia patològica, la sala de parts, la cuina, ... Els alumnes van aprendre el funcionament d'un centre hospitalari, els estudis realitzats pels diferents professionals i la seva estructura i així van conèixer molt millor el funcionament del nostre sistema sanitari.


Sisena sessió de perruqueria i estilisme masculí

El proppassat 28 d´abril el barber convidat va ser en Víctor Gamez, exalumne del nostre centre de la promoció del 2005. Després de cursar el CFGM de Perruqueria va fer un curs per especialitzar-se en perruqueria masculina. Ara està treballant com oficial en una barberia de Figueres. Ens va fer una demostració de la tècnica tisora sobre pinta i a màquina i els avantatges i inconvenients de cadascuna d' elles. Va completar la sessió de formació amb una tallada fantasia i un arranjament de barba. La col·laboració d' en Víctor va donar un aire diferent a les altres sessions, bé sigui per la seva joventut o per ser exalumne i conèixer la casa va ser més proper a l' alumnat pensant que, més endavant voldrien ser com ell i venir a ensenyar allà on ells han après. Agraïm a en Víctor la seva col·laboració i la voluntat d'engrescar l' alumnat a seguir treballant per allò que volen ser. Com equip docent ens satisfà que un exalumne vingui al centre a fer una demostració de la professió que se li ha ensenyat i que ha anat formant-se permanentment.


Sessió informativa d'ensenyaments postobligatoris a Figueres


Performance musical 1r ESO

Alguns alumnes de 1r d'ESO, impulsats pel seu professor de llengua castellana, en Joan Carreras, volen ser estrelles del món de la cançó.. Vet aquí la prova.


Happy Saint George's Day

Felicitació artística de Sant Jordi realitzada a l'assignatura de lllengua anglesa amb els alumnes de 2n d'ESO.


Jornada de Primers auxilis

El proppassat 7 d'abril els alumnes dels CFGS d'Automoció i de Sistemes de Telecomunicacions i Informàtics van participar en la Jornada de Primers Auxilis a l'Institut Alexandre Deulofeu de Figueres. Aquesta activitat es va dur a terme dins la programació d'activitats del Departament de Fol del nostre centre.


Estada Comenius a Perpinyà

Entre els proppassats dies 30 de març i 5 d'abril, els alumnes de primer de batxillerat Anna Jiménez, Hanae Kharraz Bahri, Yasmina Attalib, Alba Romero i Guillem Meléndez amb els professors Fernando Aisa, Xavi Torruella i Rosa Rodríguez van assistir a Perpinyà a la segona trobada del projecte Comenius de l'actual curs 2013-2014 sobre tècniques d'autoaprenentatge. Van ser rebuts pel Lyceé Aristide Mallol i pel College Marcel Pagnol.


Participació a l'Expojove 2014

Un any més l'FP de l'INS Narcís Monturiol ha estat present entre els expositors de l'EXPOJOVE, celebrada a Girona els proppassats 1 i 2 d'abril. Els cicles formatius de Formació Professional de Grau Mitjà de Perruqueria, d'Estètica Personal i Decorativa  i d' Instal·lacions de Telecomunicacions, i el Cicle Formatiu de Grau Superior de Sistemes de Telecomunicació i Informàtics van col·laborar i participar en l'exposició


Projecte English Time

Audiovisual de presentació del projecte "English Time" dut a terme pel Departament d'Idiomes a 2n d'ESO.


X Certamen Lectura en veu alta

El proppassat dijous 3 abril es van dur a terme els quarts de final de la desena edició del Certamen Lectura en veu alta on van resultar guanyadors tots els alumnes del Monturiol que hi participaven: l'Eduard Soler, en Pablo Loro, la Zinea Moreno i la Gemma Vilà!!!  Tots ells han passat a la següent ronda.. Ara, el 29 d'abril, hauran de participar a Girona a la semifinal del concurs. Enhorabona i sort!


Cinquena jornada de perruqueria i estilisme masculí

El proppassat 31 de març el barber convidat va ser l’Anna Brossa, "la barbera d’Olot" tal i com li diuen les persones més properes. L’Anna ens va fer una demostració de la tècnica tisora sobre pinta.Ella, considera primordial el domini d’aquesta tècnica en la perruqueria masculina per cert molt difícil, i requereix molt de temps i constància per aprendre-la.Tot i que l’ús de la màquina elèctrica ha substituït aquesta tècnica manual, creu que no es poden comparar els resultats . També va realitzar un procés d’afaitat. Per finalitzar la sessió l’Anna va supervisar la pràctica d’alguns alumnes en el procés d’arranjament de barba i bigoti Agraïm a l’Anna Brossa la seva col·laboració en la formació dels notres futurs barbers i barberes.


Estada d'alumnes francesos en pràctiques formatives

L’Institut Narcís Monturiol acull durant 2 setmanes a 11 joves d’Ambérieu-en Bugey (França). Són estudiants de perruqueria de grau superior i fan una estada de pràctiques formatives a perruqueries de Figueres, algunes de les quals ja tenen una llarg recorrregut en aquestes experiències.. Els objectius de l'estada es basen en tres punts primordials: el professional,( fer part de l'FPCT en una empresa estrangera), el lingüístic i el cultural. Esperem que aquesta estada sigui una vegada més tot un èxit. Agraïm anticipadament la col·laboració de les empreses ja que sabem que sense la seva implicació no seria possible dur a terme aquests projectes.


El dia de PI

Homenatge al nombre PI dut a terme el 19 de març de 2014 i organitzat pel Departament de Matemàtiques del centre. Enhorabona per la feina!


Sortida a Barcelona dels alumnes de 1r BATX

Dimecres 26 de març, els alumnes de 1r de Batxillerat van fer una sortida a Barcelona organitzada pel Departament de Llengua Catalana. Al matí van realitzar una visita guiada a l'Institut d'Estudis Catalans i a la tarda van assistir a la representació de l'obra "Ocells i Llops" de Josep Maria de Sagarra, al Teatre Nacional de Catalunya. Val a dir que els alumnes van quedar encantats d'aquesta funció teatral a la sala petita del TNC.


Jornada FP Dual per a les empreses

El proppassat dijous 20 de març es va dur a terme la Jornada informativa per a les empreses sobre l'FP dual. Els ponents van serla Coordinadora d’FP dels SSTT de Girona Sara Oliveras i l’inspector d’FP Josep Polanco.

L’FP DUAL, és el nou sistema que s’ha començat a implantar en alguns CCFF on el paper de l’empresa és primordial, ja que una bona part dels continguts es realitzen a l’empresa. Això suposa uns avantges tant per l’empresa ja que es recupera la figura de l’ antic aprenent com per a alumnat ja que viurà de més a prop el món empresarial i per a l’institut que estarà en permanent contacte amb les empreses del sector. En finalitzar la conferència es va fer una visita a les instal·lacions i es va donar a conèixer a l’empresari els continguts curriculars de les especialitats impartides en el centre.


Videocurrículums

Interessants i divertits muntatges d'imatge i so en forma de vídeocurrículums dels alumnes de 3r d'ESO com a treballs de la matèria de llengua anglesa. Congratulations!


Vehicles aeropropulsats

Els alumnes de Tecnologia de 2n d'ESO han creat uns vehicles areopropulsats espectaculars amb la seva professora Maria Martínez. Enhorabona!


Comunicat a les famílies vaga d'estudiants 26 i 27 de març

Com ja deveu saber, el dies 26 i 27 de març el sindicats d’estudiants han convocat una jornada de vaga general a l’ensenyament en protesta per les retallades, la pèrdua de drets socials, els atacs a la llengua catalana i contra la nova llei d’educació(LOMCE). La majoria dels grups de postobligatòria (excepte Batxillerat i CAM),i els de 4ESOB i 4ESOC ha pres la decisió col·lectiva de no assistir a classe en solidaritat amb la convocatòria. Els alumnes de 1r de Batxillerat s'afegiran a la vaga el dia 27. No es considerarà falta d’assistència, ja que ho han sol·licitat en el temps i forma previstos a les Normes de Funcionament i Organització del Centre (NOIFC). L’alumnat d’aquests grups que no desitgi adherir-se a la convocatòria serà atès en l’horari habitual, quedant a criteri de cada professor avançar o no matèria.

Recordeu que l’alumnat de 1r i 2n d’ESO no té reconeguda la possibilitat de prendre la decisió col·lectiva de no assistència a classe i que els grups que no ho han sol·licitat o no han complert amb els requisits establerts han d’assistir al Centre amb normalitat.

Atentament,

Miquel Turró Frigola

Director

Figueres, 25 de març de 2014

The FONIX

El passat 1 de març va tenir lloc a la Universitat de Girona la fase territorial de la 7a edició del concurs d'anglès interescolar de Catalunya anomenat THE FONIX. Aquest any els alumnes que van representar el nostre centre van ser Eric Calsina (1 ESO), Enric Santacatalina (2 ESO), Pablo Loro (3 ESO), Álvaro Guirado (1 BTX) i Núria Gómez (2 BTX). Els alumnes que superin la fase territorial aniran a la gran final de Barcelona del dia 26 de maig.


Ens visita l'Àngel Burgas

El dimarts dia 18 de març ens va visitar l'escriptor figuerenc Àngel Burgas. Els alumnes de 1r d'ESO van poder gaudir d'una xerrada de l'autor de "L'edat del despertar" i " El club de la cistella. Durant una hora i quart van escoltar en boca del propi autor algunes particularitats sobre les històries dels personatges d'aquests llibres que han llegit a classe. Al final de la xerrada, l'Àngel va respondre algunes de les interessants preguntes dels alumnes i els va signar els exemplars que duien amb un autògraf. Gràcies Àngel i fins ben aviat!


Jornada FP Dual per a empreses
El proper dijous dia 20 de març celebrarem una jornada informativa sobre l'FP Dual pensada perquè les empreses de la ciutat i comarca coneguin aquesta nova modalitat d'FP relacionada amb els ensenyaments professionals de grau mitjà i de grau superior que s'ofereixen en el nostre institut.


Jornada de portes obertes ESO


Comunicat a les famílies sobre la vaga d'estudiants del 27 de febrer

Com ja deveu saber, 27 de febrer el sindicats d’estudiants han convocat una jornada de vaga general a l’ensenyament en protesta per les retallades, la pèrdua de drets socials, els atacs a la llengua catalana i contra la nova llei d’educació(LOMCE). La totalitat dels grups de postobligatòria (BATX, CF, CAS I CAM) i els de 4ESOA i 4ESOC ha pres la decisió col·lectiva de no assistir a classe en solidaritat amb la convocatòria. No es considerarà falta d’assistència, ja que ho han sol·licitat en el temps i forma previstos a les Normes de Funcionament i Organització del Centre (NOIFC). L’alumnat d’aquests grups que no desitgi adherir-se a la convocatòria serà atès en l’horari habitual, quedant a criteri de cada professor avançar o no matèria.

Recordeu que l’alumnat de 1r i 2n d’ESO no té reconeguda la possibilitatde prendre la decisió col·lectiva de no assistència a classe i que els grups que no ho han sol·licitat o no han complert amb els requisits establerts han d’assistir al Centre amb normalitat.

Atentament,

Miquel Turró Frigola

Director

Figueres, 26 de febrer de 2014

Quarta jornada de Perruqueria i estilisme masculí

El proppassat 24 de febrer el barber convidat va ser en Raül Adell, barber d’Olot. Ens va fer una xerrada sobre l’essència de la professió i la seva evolució. A diferència de les altres jornades, no es varen realitzar treballs tècnics sinó que es varen treballar valors, emocions, el concepte de passar de ser un professional mecanicista a ser psicoestilista, tot allò que completa o va més enllà d’una tallada de cabells o un rasurat de barba. Podem esmentar les següents reflexions:

- El client té el dret d’exigir i el professional d’aconsellar.

- Jugar a ser Déu és fàcil, aconseguir-ho, no tant...

- No tenir pressa de créixer i arribar al punt més alt, cal abans constància, compromís, aprendre a escoltar i observar, transmetre, passió..

-La moda ha mort, el que no ha mort és el mode.

Quedem-nos però amb aquest missatge: la nostra satisfacció personal ha de ser fer felices les persones.


Projecte COMENIUS 2014 a Berlín
Entre els proppassats dies 26 de Gener i 1 de Febrer de 2014 els alumnes de primer de batxillerat Yasmina Attalib, Hanae Kharraz, Alba Romero i Guillem Meléndez, acompanyats pels professors Rosa Rodríguez i Xavier Torruella, van assistir a la trobada del projecte Comenius que es va dur a terme a la ciutat de Berlín, sota el títol "Autoaprenentatge per viure en una Europa solidària". També hi participaven dos instituts de Perpinyà i un de Grosseto. Durant aquella setmana els alumnes van poder treballar i observar el mètode d'estudi SKOL, consistent en un ensenyament basat en l'autoaprenentatge de competències. Els nostres alumnes van viure a Berlín molt ben acollits per diverses famílies al llarg d'una setmana on va fer molt fred.


Inscripció a les proves per obtenció graduat en ESO

El Departament d'Ensenyament ha obert el termini d'inscripció a les proves de compleció per a l'obtenció del graduat en ESO a tots aquells alumnes que no han obtingut el graduat perquè han tingut avaluació negativa en 5 o més matèries. De l'1 al 12 de febrer, tots els alumnes interessats hauran de formalitzar la sol·licitud d' inscripció a la Secretaria del centre. Podeu consultar els temaris a la nostra secció de "Documents".

Alumnes de 2n de batxillerat a la Biblioteca de Catalunya
El proppassat dijous 30 de gener, els alumnes de literatura catalana de 2n de batxillerat van fer una sortida a Barcelona. A la imatge, la Sala Felip Pedrell de la Biblioteca de Catalunya on van fer la classe de literatura catalana a partir de documents i primeres edicions del fons Josep Carner, autor que aquest curs llegeixen. També van fer visites guiades al Museu del Llibre Frederic Marés i la Biblioteca, i a l'exposició sobre Salvador Espriu al Centre de Cultura Contemporània.


Ens visita l'actriu Rosa Vila per recitar textos
El dimecres 29 de gener vam rebre la visita de l'actriu Rosa Vila que, gràcies al programa "En veu alta" de la Institució de les Lletres Catalanes va llegir textos de l'antologia de la postguerra i el franquisme davant dels alumnes de 4t d'ESO i dels que fan la matèria optativa de teatre. Durant l'acte alguns alumnes també van recitar textos i van rebre una classe pràctica d'interpretació per part de l'actriu. Enhorabona per la iniciativa i moltes gràcies a la Rosa Vila!


Tercera jornada de Perruqueria i estilisme masculí

El proppassat 27 de gener el barber convidat va ser en Raül Ubach, un dels propietaris de l'establiment "Quim i Joan i Perruquers" de Figueres. En Raül, que va realitzar una tallada aplicant el mètode d’ "American Crew", va destacar que, a part de tenir una bona tècnica, s’ha de saber sorprendre el client, saber transmetre que el professional gaudeix amb el treball que li està realitzant ja que això beneficia ambdues parts. Pel que fa al servei d ’afaitat, en Raül creu que la forta competència del mercat -que ofereix tant una bona qualitat d’eines com de productes- ha facilitat que el client s’ho faci a casa, per tant ha de ser el professional que, a més de tenir molt bona tècnica, ha de donar un tracte més personalitzat i atorgar més importància a l’atenció al client. Un cop finalitzada la sessió, en Raül també es va implicar en el procés de tallada que realitzava un alumne.


Els nostres alumnes fan "Regals de lectura "

Avui dilluns 27 de gener s'ha engegat el projecte "Regals de lectura" que consisteix que alumnes del nostre institut vagin a llegir lectures en català i castellà a alumnes de les escoles de primària de la ciutat que tenim adscrites. A la imatge de sota, concretament, l'Andrea Cabezas i l'Andrea Cifuentes de 4t ESO B estan llegint a alumnes de l'escola Anicet de Pagès. Amb aquesta iniciativa es pretén fomentar el gust per la lectura entre el nostre alumnat i, alhora, reforçar el vincle amb les escoles de primària properes. Una experiència enriquidora per a tots els implicats!


Practiques formatives del CFGM de Perruqueria a Montpeller

L'alumne Abhishek Kumar ha realitzat una enriquidora estada formativa a Montpeller. El setmanari "Empordà" li ha fet una entrevista on relata la seva experiència d'aquests dies. Enhorabona, Abi!


Reconeixement a les empreses del Label Euroapprenticeship

El proppassat 19 de desembre, els Serveis Territorials d’Ensenyament a Girona van organitzar un acte de reconeixement a 31 empreses i institucions gironines que han destacat acollint alumnes d’altres països per a la realització de pràctiques formatives. La iniciativa sorgeix de la xarxa EuroApprenticeship i en el marc dels projectes de mobilitat organitzats pels centres de Formació Professional de les comarques gironienes. El nostre institutcol·laboració amb 10 d'aquestes empreses : Editorial Empordà, Fundació Salut Empordà, Perruqueria Vilagran, Prada Nargesa, Perruqueria Christian, Garatge Plana, Dytsa, perruqueria Montse, perruqueria D’Ara i Icon, Sl.


Tallers de Nadal 2013

Per celebrar l'inici de les festes el divendres dia 20 de desembre es van dur a terme un seguit de tallers i activitats lúdiques amb la participació d'alumnes i professors. Bones festes!!


Have a wonderful Christmas

El Departament d'Idiomes us felicita aquestes festes amb aquest vídeo on els alumnes de diversos cursos us envien els seus missatges en anglès. Thanks !!!


Segona jornada de Perruqueria i estilisme masculí

El proppassat 16 de desembre els barbers convidats varen ser en Vicenç Carreras i en Xavier Lloveras, d’Olot i L’Escala respectivament. En Vicenç i en Xavier varen demostrar i alhora transmetre un nou concepte de la perruqueria masculina, com ha anat evolucionant, com s’havia estancat i com s’ha hagut de reinventar. Ens mostraren estris (tisores, màquines de tallar, navalles) d’alta qualitat, cosa que va entusiasmar l’alumnat ja que va poder-los observar i palpar, considerant-los com una joia tant pel seu disseny com pel seu cost econòmic.

També varen realitzar un procés d’afaitat i de tallada fent ús en tot moment de cosmètics de gamma masculina.La jornada fou tot un èxit, fet que ens engresca a continuar. Són aquestes experiències les que ens mostren que la Formació Professional no té sentit si no estem vinculats al món professional.

 


Estada formativa d'alumnes de Perruqueria a Montpeller

Els alumnes del CFGM de Perruqueria han fet una estada de formació pràctica en empreses a Montpeller, des del 18 de novembre al 5 de desembre. Aquest projecte ha suposat per a l’alumnat conèixer el funcionament de les empreses franceses, analitzar i intercanviar coneixements sobre les capacitats que ha de tenir un bon professional per veure’n les diferències i semblancesi entendre millor el que vol dir la integració europea iaixí motivar la formació permanent coma eina bàsica d’incorporació al món laboral. Cal destacar que un dels alumnes participants en aquest projecte, concretament l’Abhishek Kumar, ha estat “reclamat” pel gerent d’una de les empreses franceses. És per això que l’Abhi tornarà a repetir l’experiència durant les vacances de Nadal. Que tinguis sort Abhi!!

 


Sortida a la Draga dels alumnes de 1r ESO

Organitzada pel Departament de Socials, els alumnes de 1r d'ESO van realitzar el proppasat 29 de novembre una sortida a Banyoles, al Parc Neolític de la Draga. Allà van fer una visita al jaciment i van fer algun taller de descoberta. Aquí en teniu algunes imatges i a la Fototeca unes quantes més.


Sortida alumnes Aula Acollida

El proppassat dijous 5 de desembre els alumnes de l'Aula d'Acollida van fer un tomb per Figueres i van visitar el Castell de Sant  Ferran; va ser una bona manera de conèixer més Figueres, posar punt final al trimestre i dir adéu als alumnes que aquest segon trimestre passaran a la classe ordinària.


Sortida dels alumnes de Mecànica

La darrera setmana del mes de novembre, els alumnes de 1r del CFGM d'Electromecànica de vehicles, van realitzar una sortida pedagògica dins la ciutat de Figueres on van poder visitar les instal.lacions de la rectificadora de "Can Caritg" (dedicada fa més de 50 anys a la mecanització de peces) i la mateixa fàbrica de motos "Rieju". Gràcies per la col.laboració i per donar a conèixer el vostre saber fer!


Logo guanyador per al Projecte de Mediació

Avui dimecres dia 4 de desembre s'ha fet públic el logo guanyador per a representar el Projecte de Mediació del nostre institut. En un acte de reconeixement a la sala d'actes del centre, el director de l'institut, acompanyat de la Coordinadora de Mediació, han lliurat el premi (un val bescanviable a la botiga Abacus) a l'alumna de 3r B Heidy Maldonado, guanyadora del concurs. Cal esmentar també que l'alumna de 2n C, Sara Ruiz, ha quedat finalista. Els professors del Departament de Visual i Plàstica Sara Salip i Rui Gomes han col·laborat en aquests dissenys. Enhorabona a tots plegats!


Setmana de la Ciència 2013

Com ja va essent tradicional en els darrers cursos, el Departament de Ciències de l'institut ha organitzat diversos actes per commemorar la Setmana de la Ciència d'enguany que va des del 15 fins al 22 de novembre. Aquí podeu consultar el programa de les activitats previstes per als alumnes d'ESO, BATX i Curs d'Accés a CFGS.


Wildpolsried, un poble amb molta energia

En el marc de les activitats que durant aquests dies estan realitzant un grup d'alumnes i professors de la Berufsshule de Kempten (Baviera) el proppassat dilluns dia 11 es va realitzar una conferència a la Biblioteca Fages de Climent de Figueres per part de Günter Mögele, tinent d’alcalde de la ciutat de Wildpolsried, un petit poble del sud d’Alemanya que ha aconseguit resultats molt positius amb projectes de generació d’energia renovable. Des de ja fa uns quants anys, el Departament d'Electrònica i Electricitat del nostre centre organitza aquestes trobades i intercanvis formatius amb els companys alemanys.


Col·laboració amb el Gremi de Perruquers d' homes de Figueres

Amb el canvi a les titulacions de LOGSE a LOE dels estudis de Formació Professional, el CFGM de Perruqueria i Cosmètica Capil·lar, ha introduït un nou mòdul professional anomenat : "Perruqueria i Estilisme masculí".

Això ha suposat un canvi important en l’estructura, organització i desenvolupament del mòdul. És per això que des de la Coordinació d’FP i el Departament d’Imatge Personal del nostre Institut hem contactat amb el Gremi de Perruquers d’Homes de Figueres, amb la proposta que de manera desinteressada, participi en la Formació del nostre alumnat, ja que és una de les millors maneres que puguin veure i entendre l’essència de la "barberia". La primera sessió de formació va ser el proppassat 4 de novembre. L’Alfons Grau, va donar una lliçó magistral de les diferents tècniques de tallada masculina, així com del procés d’arranjament de barba i bigoti.

Agraïm al Gremi de Perruquers d’Homes de Figueres el que ens ha ensenyat en aquesta primera sessió de formació. També remarcarquem la importància que té per a una Escola/Institut on s’ensenyen oficis mantenir la constat i vital relació amb els Gremis i/o Associacions.

 


Lliurament cotxe SEAT

Com resultat de l’acord de col·laboració entre l’empresa automobilística SEAT y Grupo VW España amb el Departament d’Ensenyament, el proppassat dilluns dia 4 de novembre el nostre centre va rebre un SEAT LEON TSI de la gamma de vehicles que SEAT comercialitza actualment. D’aquesta manera, els alumnes faran les seves pràctiques amb noves tecnologies les mateixes que trobaran quan s’incorporin al món laboral.


Sortida de Tutoria

El proppassat divendres dia 18 d'octubre tot l'alumnat d'ESO del centre va participar a la tradicional sortida de tutoria fent diverses marxes a peu (Cabanes, Peralada, Llançà..). Anirem recollint algunes fotografies representatives en aquest àlbum.


Comunicat de direcció sobre la vaga de professorat del 24 d'octubre

Com ja deveu saber, demà dijous 24 d’octubre els sindicats majoritaris hanconvocat una jornada de vaga general a l’ensenyament en protesta per les retallades en educació a tots els nivells i contra la nova llei d’Educació(LOMCE)

Una part del professorat del Centre s’ha adherit a aquesta convocatòria i demà exercirà el seu dret de vaga. Això pot afectar el servei educatiu del nostre Centre.

L’institut estarà obert i no està prevista la suspensió de classes. L’alumnat de 1r. i 2n d’ESO tindrà classe amb normalitat, peròés possible que algun alumnat d’altres nivells no pugui ser atès totes les hores lectives. Aquelles hores en què el professor exerceixi el seu dret de vaga, serà atès per professorat de guàrdia al pati, sense que es realitzi cap activitat lectiva.

Atentament,

Miquel Turró Frigola

Director

Figueres, 23 d’octubre de 2013

Comunicat de direcció sobre la vaga d'estudiants 22, 23 i 24 d'octubre

Com ja deveu saber, els dies 22, 23 i 24 d’octubre el sindicats d’estudiants han convocat jornades de vaga general a tot el territori de l’Estat en protesta per les retallades, la pèrdua de drets socials i contra la nova llei d’educació(LOMCE)


La totalitat de l’alumnat DE 4t D’ESO i de postobligatòria (BATX, CF, CAS I CAM) ha pres la decisió col·lectiva de no assistir a classe en solidaritat amb la convocatòria. No es considerarà falta d’assistència, ja que ho han sol·licitat en el temps i forma previstos a les Normes de Funcionament i Organització del Centre (NOIFC). Així mateix, el dia 24 la no assistència de l’alumnat de 3ESOA i 3ESOD no es considerarà falta. L’alumnat d’aquests grups que no desitgi adherir-se a la convocatòria serà atès en l’horari habitual, quedant a criteri de cada professor avançar o no matèria.

Recordeu que l’alumnat de 1r i 2n d’ESO no té reconeguda la possibilitat de prendre la decisió col·lectiva de no assistència a classe i que els grups que no ho han sol·licitat o no han complert amb els requisits establerts han d’assistir al Centre amb normalitat.

Atentament,

Miquel Turró Frigola
Director

Figueres, 21 d’octubre de 2013

Nens salvant vides

En el marc del projecte "Nens salvant vides, aprenent RCP a les escoles", els alumnes de 2n d’ESO del nostre centre han rebut la formació per practicar les tècniques de Reanimació Cardiopulmonar en cas d’una aturada cardio-respiratòria. El projecte, impulsat pel Grup DEA de l’Alt Empordà i la Fundació Salut Empordà consta de diverses activitats als instituts de Figueres. El proper dimecres dia 16 d’octubre, amb motiu del dia europeu de conscienciació de l’aturada cardíaca, s’ha organitzat un acte multitudinari al pavelló de Figueres on es demana que els alumnes que ja han rebut instrucció, portin una samarreta blanca i un coixí de llit per poder realitzar les compressions del massatge cardiac. L’acte començarà a les 11’45, tindrà una durada d’uns 30 minuts i està obert a la participació de tothom com a públic.


Reportatge de l'Euroweek 2013

Vídeo realitzat per la professora Raquel Feliu a propòsit de l'estada a Tallin d'una representació d'alumnes i professors del centre que aquest mes d'octubre han participat a la tradicional trobada de l'Euroweek


Reunions de pares i mares inici de curs 2013-2014

En el transcurs dels propers dies es duran a terme les tradicionals reunions de pares i mares de cada inici de curs a la Sala d'Actes de l'institut. Concretament, el calendari és el següent:

Dimarts 8 d'octubre a les 20'15h : 2n i 3r d'ESO

Dimarts 15 d'octubre a les 20'15h: 1r i 4t d'ESO

Dimecres 16 d'octubre a les 20h: 1r curs de CFGM

Dijous 17 d'octubre a les 20'15h: 1r i 2n de Batxillerat

Mostra de Perruqueria

L’Associació de Perruquers de l’Alt Empordà i l’Institut Narcís Monturiol han signat un conveni de col·laboració amb la  finalitat de fer formació permanent al llarg del curs escolar. El proppassat dilluns dia 30 de setembre va tenir lloc la primera mostra de perruqueria on es van poder veure treballs tècnics de color, recollits i tractaments d’efecte "botox", realitzats per la col·laboradora tècnica de la firma "Exclusives Soler" .L’acte va ser tot un èxit, esperem  tornar a repetir l’experiència i seguir mantenint  la relació Escola-Empresa.


Lliçó inaugural del curs 2013-2014

Avui dilluns dia 16 de setembre, s'ha dut a terme la tradicional lliçó inaugural que dóna el tret de sortida al curs. Enguany, l'engarregat de fer la xerrada als alumnes de postobligatòria que comencen estudis al nostre institut ha sigut el Director dels Serveis Territorials del Departament d'Ensenyament a Girona, el senyor Albert Bayot. Li agraïm, des d'aquí, la seva presència i paraules.


Lectura a la Setmana del LLibre en català
Les nostres alumnes Alba Romero, Abril Pérez i Zubel Arana van participar el proppassat diumenge dia 15 de setembre a la Setmana del Llibre en Català. Les hi van convidar a participar com a guanyadores del Certamen de Lectura en Veu alta. Amb motiu dels 100 anys de l'escriptora Joana Raspall , cadascuna d'elles va llegir un poema d'aquesta autora.


Informacions inici de curs 2013-2014

Tal i com informàvem al juliol, a l'apartat de Documents de la web hi trobareu tota la informació referent al calendari i horaris d'inici de curs.

Retorn de llibres a IDDINK al setembre

Els alumnes que tinguin llibres d'IDDINK pendents de retornar al setembre, ho hauran de fer els dies 2 i 3 de setembre lliurant-los a consergeria empaquetats en una bossa de plàstic i amb l'albarà o el número de client ben visible enganxat a la bossa tal i com s'informa en les condicions de retorn que marca l'empresa. Des del dia 4 fins al 15 de setembre, ja no es podran retornar a la consergeria sinó que caldrà enviar-los directament a IDDINK.

Informacions final de curs 2012-2013

Podeu trobar tota la informació referent al final del curs 2012-13 i preparació del 2013-14 a les circulars informatives penjades a l'apartat Documents. També hi trobareu les activitats de recuperació per a alumnes amb matèries pendents i de repàs per a la resta i el Full de tria d'optatives per a 2n i 3r d'ESO. Si necessiteu consultar el llistat de llibres de text podeu fer-ho a l'apartat corresponent de la web i per tenir informació sobre períodes i documentació de Matrícula, visiteu l'apartat de Secretaria.


 
 
Contacteu amb el director
 
         
 
Xarxa Telemàtica Educativa de Catalunya
Xarxa Telemàtica Educativa de Catalunya
Web optimitzada per a 1280 x 768
i Mozilla Firefox
Descarregar Firefox »Descarregar Firefox des de Softcatalà
Visitants