Localització   Contacte  
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 

BON ESTIU!

Tanquem la paradeta fins el proper dia 1 de setembre. A l'apartat de Documents de la web hi trobareu tota la informació necessària respecte recuperacions, recomanacions d'estiu i calendaris de recuperacions i inici de curs. . A l'apartat de Secretaria hi trobareu les informacions referents a la matrícula. També ja podeu consultar els Llibres de Text i el calendari d'inici de classes per al curs 2017-18. (Atenció: També hi trobareu la informació per realitzar el pagament del material específic de Cicles Formatius)

Intercanvi de CCFF a Kempten


Fòrum de Treballs de Recerca


FOTOS GRUPS 2016/2017


Art i Bellesa


JORNADA DE PORTES OBERTES POSTOBLIGATÒRIA - 11 DE MAIG


Escapada a Londres 2017: el reportatge


Èxit al Certamen de Lectura en veu alta 2017


Visita a Mauthausen


Participació a les proves Canguret

El proppassat 1 de març, alguns alumnes de 1r i 2n d'ESO van participar a les proves "Canguret" de matemàtiques. D'entre els més de 2000 alumnes participants, cal destacar el 17è lloc de la Iman Bouchikh i el 33è de la Júlia Portas, ambdues de 1r ESO C.


Participació al concurs de relat breu de Coca-Cola


Activitats amb alumnat i professorat de Grosetto


Visita a La Pedrera i el Saló de l'Ensenyament 2n BAT


JORNADA DE PORTES OBERTES - 20 DE MARÇ


EMPORDONESES 2017
El proppassat divendres 3 de març es va presentar a la Biblioteca Municipal de Figueres la vuitena edició del cicle expositiu i multidisciplinari Empordoneses, que com és habitual, aplegarà a un centenar d'artistes i durà a terme nombroses exposicions i activitats arreu de la comarca durant els propers mesos.Com cada any, hi haurà un fil conductor creatiu per a tots els participants que en aquesta edició, serà: "Smartphones, 10 anys"; el qual com el seu nom indica, vol fer reflexionar sobre la presència dels anomenats "telèfons intel·ligents", els quals van fer la seva aparició l'any 2007; i que des de llavors s'han convertit en un aparell indispensable en les nostres vides. Ja sigui per les possibilitats que ofereixen, la dependència que generen, la post-veritat que creen, el control al qual ens sotmeten, o la simple i pura atracció per l'objecte. La inauguració serà el proper divendres dia 10 de març a la Casa Empordà a les 19h.


Seguiment etapes UNIRAID 2017

Els nostres representants del CFGS d'Automoció al ral·li solidari "Uniraid" estan en plena aventura. Podem seguir el resum de les etapes en el següent enllaç.


Èxit a l'Olimpíada Matemàtica de la UDG


Escapada a Londres 3r ESO


Esquiada 1r / 2n d'ESO


Visita guiada al Teatre-Museu Dalí

El proppassat dimecres 15 de febrer, els alumnes de l'aula d'acollida van realitzar una visita guiada al Teatre-Museu Dalí.


Pràctica de Domòtica

L'alumna Cristina Puertollano (2n curs del CFGM d'Instal·lacions de Telecomunicacions) ens mostra una pràctica de domòtica que ha realitzat recentment.


Promoció del servei d'Assessorament i Reconeixement CF

Per tal de promocionar el Servei d'Assessorament i Reconeixement acadèmic de l'experiència laboral, la Corrdinació Territorial d'FP pretén difondre aquest servei i fer-lo arribar a totes les persones interessades. Podeu consultar tota la informació sobre el servei, les dades d'ús del servei a nivell de Catalunya i l'oferta del nostre centre.


Sortida a Empúries

El dimarts 7 de febrer, els alumnes de 1r i 2n de batxillerat que cursen tant matèries de l'àmbit científic com de l'humanístic (llengües clàssiques) van realizar una sortida a Empúries. Els de ciències varen fer un itinerari per la Duna d'Empúries que els va permetre treballar continguts relacionats amb la geologia, el paisatge i la biodiversitat de la zona. La resta d'alumnes van realizar l'activitat "La paraula en el vent: itineraris històrico-literaris a Empúries", activitat que combina la visita guiada a les ciutats grega i romana i al seu Museu, amb el recitat, per part de l'alumnat, de textos d'autors catalans o clàssics relacionats amb aquest jaciment.


Participació a la cantata UAP! 2017

El proppassat 2 de febrer vam participar a la cantata per la Pau UAP 2017! al Teatre Municipal de Girona.


Save the children 2017

Alguns alumnes de 1r i 2n d'ESO van participar, el proppassat dia 30 de gener, en la Cursa Solidària organitzada per l'escola Anicet de Pagès "Quilòmetres de solidaritat" promoguda pel projecte Save the Children. Aquest és el segon any que participem amb gran satisfacció en aquest projecte solidari amb els nostres companys mestres i alumnes de l'escola del barri de la Marca de l'Ham.


Participació a la cantata UAP! 2017

Els alumnes de música del centre participaran a la UAP 17! una Cantata dedicada a la Pau, que es realitzarà al Teatre Municipal de Girona, de l'1 al 4 de febrer. Hi cantaran un total de 1170 alumnes de 39 instituts de les comarques de Girona. Els beneficis de la Cantata aniran destinats a Intermón Oxfam i Càritas


Pastorets del Monturiol a La Cate


Sortida a Barcelona

El proppassat 13 de desembre alguns alumnes de 1r i 2n de Batxillerat van realitzar una sortida a Barcelona organitzada pel Departament de Socials. Van visitar la Fundació Miró i el Museu Nacional d'Art de Catalunya.


Presentació del taller del CFGM de Manteniment a les famílies

El proppassat dimarts 20 de desembre es va dur a terme una reunió amb alumnes i familíes del nou CFGM de Manteniment Electromecànic a les noves instal·lacions ubicades a l'antic Taller Guich de Figueres. Tot i que aquestes instal·lacions no estan encara acabades, l'equip directiu del centre va voler dur a terme aquesta reunió al taller per presentar a les famílies aquest espai que podran gaudir els nostres alumnes fruit del conveni entre el nostre centre, l'Ajuntament de Figueres i els empresaris de la ciutat.


Tallers d'animació aula acollida

El proppassat 13 de desembre els alumnes de l'Aula d'Acollida van realitzar una visita al Museu de l'Empordà on van participar en uns tallers d'animació.


Pessebre alternatiu

Els alumnes de 1r de Batxillerat, dins de la matèria de filosofia, han construït la seva particular idea de pessebre alternatiu.


Sortida al Parc de la Draga

El proppassat divendres 9 de desembre els alumnes de 1r d'ESO van fer la ja tradicional sortida promoguda pel Departament de Socials a La Draga (Banyoles) per dur a terme un seguit d'activitats relacionades amb la Prehistòria.


Gran QUINA al Monturiol !!!


Pastorets del Monturiol 2016-17


Participem a l' UNIRAID 2017

El proper mes de febrer arrenca una nova edició del raid solidari que travessa el desert de Marroc UNIRAID. Una aventura humana, esportiva i solidària per a estudiants d'entre 18 i 25 anys en què els alumnes del cicle formatiu de Grau Superior d'automoció de l'Institut Narcís Monturiol de Figueres hi estan treballant de ple.
Un dels requisits indispensables que presenta el projecte és la participació amb un cotxe de més de 20 anys d'antiguitat, la qual cosa pot presentar tot un conjunt de dificultats al llarg del recorregut. Per això, es demana una preparació prèvia i segura de cadascun dels vehicles que hi participen. Per aquesta raó, l'Institut Narcís Monturiol, que ha decidit participar en aquesta propera edició, està realitzant la preparació de dos cotxes -Opel Corsa i Seat Marbella- dins del projecte d'institut anomenat "Del Monturiol a les dunes", en el qual hi pretenen prendre part un grup d'alumnes del segon curs d'automoció. La preparació prèvia dels vehicles ha de permetre que cadascun dels equips aconsegueixi recórrer les set etapes que constitueixen l'aventura. Amb només una brúixola, un mapa i un cotxe de més de 20 anys d'antiguitat, els alumnes d'automoció de Figueres portaran la solidaritat i l'emprenedoria a terres africanes. UNIRAID impregna a tots els seus participants de responsabilitat, solidaritat i constància. (Redactora: Nayeli Martínez)

Vaga d'estudiants

El dijous 24 de novembre hi ha convocada, per part del Sindicat General d'Estudiants, una vaga general d'estudiants de secundària. En el nostre centre els grups que han entregat les sol·licituds dins el termini i que compleixen el requisit d'un 80% de vots favorables són: CAS A / B, 1r I 2n ESTÈTICA, 1r PERRUQUERIA, 1r i 2n ELECTROMECÀNICA, 2n ELECTRÒNICA i CAM. En aquests grups la no assistència a classe no es considerarà falta injustificada. La resta de grups del centre o no han presentat la sol·licitud o ho han fet sense complir tots els requisits que tenim escrits. Els grups de 1r i 2n INSTAL·LACIONS ELÈCTRIQUES, 1r BATXILLERAT, 2n SISTEMES I 2n AUTOMOCIÓ no han assolit el 80% requerit de participació en la vaga. No obstant això, els alumnes d'aquests grups poden exercir el seu dret individual a la vaga tot i no estar autoritzada per la direcció i el professorat afectat pot avançar matèria. La resta de grups del centre ha d'assistir a classe amb normalitat.

Llista de candidatures al consell escolar

Entre el 8 i el 30 de novembre es durà a terme el procés de renovació parcial del Consell Escolar del centre. Podeu consultar el calendari del procés i el model de presentació de candidatures. Els professionals dels centres i les famílies compartim un objectiu: l'èxit social i personal dels alumnes. Les decisions que es prenen al consell escolar són claus per al funcionament i la millora del centre i, per tant, també per a l'èxit educatiu de tots els alumnes. És per aquest motiu que la participació i implicació de tots els sectors en les eleccions al consell escolar és tan important. Podeu consultar la llista de candidatures.


2a Fira Científica

En el marc de la Setmana de la Ciència organitzada pel Departament de ciències de l'institut, el proppassat 18 de novembre es va dur a terme la 2a Fira científica on els alumnes van exposar els seus experiments científics als companys i, també, als alumnes de les escoles de primària d'El Far d'Empordà, Anicet de Pagès i Salvador Dalí. Enhorabona per la feina ben feta!


Dissertacions filosòfiques

El proppassat divendres 4 de novembre els alumnes de 1r de batxillerat van dur a terme unes dissertacions filosòfiques on es plantejaven temes com l'home i la societat, religió i ciència, llenguatge i realitat... A la sala d'actes del centre tenien com a públic els futurs estudiants de filosofia de 4t d'ESO. Tot plegat es va complementar amb una petita exposició sobre filofotografia.


Halloween 2016

El proppassat divendres 28 d'octubre vam fer la nostra particular celebració de Halloween gràcies a la implicació de diversos departaments del centre. Especial reconeixement per a les alumnes i professores del Departament d'Imatge Personal.


Vaga d'estudiants

El dimecres 26 d'octubre hi ha convocada, per part del Sindicat General d'Estudiants, una vaga general d'estudiants de secundària, fonamentalment per protestar contra les revàlides. Els alumnes del nostre centre que han presentat la documentació adequada i se'ls ha autoritzat realitzar la vaga són:4t ESO A i B - 1r BATX A i B , CAS A - 1r GM Estètica - 2n CFGM Telecomunicacions i 1r i 2n CFGS Automoció. En aquests grups la no assistència a classe es considerarà falta justificada. La resta de grups no ha presentat cap sol·licitud, per tant han d'assistir al centre amb normalitat.

Camins de calç

El proppassat divendres 21 d'octubre els alumnes de 1r d'ESO van realitzar una sèrie d'activitats organitzades pel departament de ciències a l'entorn del Montgrí sota el nom de "Camins de calç".


Sortida Tutoria 2016

 


Visita al Caixaforum de Girona

El proppassat 30 de setembre els alumnes de 2n d'ESO van realitzar una visita a l'exposició sobre Sorolla a la seu del Caixaforum de Girona.


Euroweek 2016

Del 22 al 28 de setembre, una representació d'alumnes i professores del nostre centre va participar en la trobada anual del projecte "Euroweek" que enguany va tenir lloc a la ciutat romanesa d'Arad.


Benvinguda als alumnes de 1r d'ESO

El matí del 12 de setembre hem acollit l'alumnat provinent de les escoles de primària que enguany iniciarà una nova etapa educativa i vital en el nostre centre. Els alumnes de 1r d'ESO han estat acollits pels seus tutors i han realitzat una sèrie d'activitats de coneixement i descoberta del seu nou institut. Benvinguts i bon curs a tots!


BON INICI DE CURS 2016-17 !

El centre torna a obrir les portes l'1 de setembre. A l'apartat de Documents de la web hi trobareu tota la informació necessària respecte recuperacions i l'inici de curs. En aquest sentit, recordem als alumnes que dijous 1 de setembre entre les 9:00 i les 13:00 han de fer el lliurament de tots els treballs proposats de les matèries pendents. Si no es presenten els dossiers no es podrà realitzar l'examen de la matèria. Dintre d'aquest horari també cal presentar les activitats del crèdit de síntesi i el projecte de recerca. A l'apartat de Secretaria hi trobareu les informacions referents a la matrícula.


 
 
Contacteu amb el director
         
Xarxa Telemàtica Educativa de Catalunya
   
Xarxa Telemàtica Educativa de Catalunya
   
Web optimitzada per a 1280 x 768
i Mozilla Firefox
Descarregar Firefox des de Softcatalà
El Monturiol a les xarxes socials
Visitants